Συνεργασία του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer με το ΑΠΘ για ψηφιακές εφαρμογές στην υγεία

Νέα συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ξεκινά το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer για τον σχεδιασμό ψηφιακών εφαρμογών στην Υγεία.

Η νέα συνεργασία με τη Μονάδα Επεξεργασίας Σήματος και Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (SPBTU) του Εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιών ΑΠΘ στοχεύει στην ανάπτυξη και την επικύρωση νέων ψηφιακών βιοδεικτών (digital biomarkers) για την αξιολόγηση νόσων στα πεδία της Φλεγμονής (Inflammation) και της Ανοσολογίας (Immunology), αξιοποιώντας εφαρμογές για κινητές συσκευές και για σοβαρά/εφαρμοσμένα παιχνίδια (serious games).

Στο συγκεκριμένο έργο, σε όλες τις φάσεις ανάπτυξης των εφαρμογών μέτρησης ψηφιακών βιοδεικτών, από τον σχεδιασμό έως την υλοποίηση και τις δοκιμές, εκτός από τους επαγγελματίες υγείας θα εμπλακούν ενεργά και ασθενείς, ώστε να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες και των δύο πλευρών, κάτι που είναι απολύτως συνεπές με την ασθενοκεντρική προσέγγιση της Pfizer.

Για το συγκεκριμένο έργο, η Pfizer έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή διεπιστημονικής ομάδας από Ελλάδα, Ολλανδία, Πορτογαλία, υπό τον συντονισμό του ΑΠΘ. Θα συμμετάσχουν επίσης μέλη του παγκόσμιου δικτύου της εταιρείας, όπως το Τμήμα Ανοσολογίας & Φλεγμονής της Ολλανδίας και το Global Medical Affairs

«Μέσα από τις συνεργασίες μας με το ελληνικό οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας αναδεικνύουμε προτάσεις και λύσεις, που μπορούν να φέρουν επανάσταση στον κλάδο της Υγείας, κάτι που αποτελεί σταθερό στόχο μας», δήλωσε ο κ. Nico Gariboldi, επικεφαλής του CDI. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η νέα συνεργασία μας με το ΑΠΘ αφενός έχει διεθνή διάσταση, αφετέρου δίνει ενεργό ρόλο στους ασθενείς».

«Η συνεργασία μας με το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer αποτελεί σημαντική ευκαιρία για τη μεταφορά της έρευνας από το εργαστήριο στη καθημερινή πρακτική», είπε ο διευθυντής της SPBTU, καθηγητής Λεόντιος Χατζηλεοντιάδης.

«Στοχεύουμε από κοινού στην παραγωγή υποστηρικτικών ψηφιακών εργαλείων, τόσο για τη διευκόλυνση των ασθενών με φλεγμονές, να διαχειριστούν την ασθένειά τους, όσο και για την παροχή νέων μορφών διαγνωστικής πληροφορίας, π.χ., ψηφιακών βιοδεικτών, στους ειδικούς ιατρούς. Είμαστε σίγουροι ότι αυτή είναι μόνο η αρχή μιας πολύ γόνιμης συνεργασίας», πρόσθεσε.

Από τα αριστερά προς τα δεξιά: Θεοδώρα Καραμανίδου (Pfizer CDI), Θάνος Σταυρόπουλος (Pfizer CDI), Γιώργος Αποστολίδης (ΑΠΘ), Γιάννης Δημαρίδης (ΑΠΘ), Στέλιος Χατζηδημητρίου (ΑΠΘ), Νίκος Καραγκιοζίδης (ΑΠΘ), Σταύρος Μαλακούδης (ΑΠΘ), Βασίλης Χαρίσης (ΑΠΘ), Αναστασία Ματωνάκη (Pfizer CDI), Στέλιος Ανδρεάδης (Pfizer CDI)

Διαβάστε επίσης

Αίρονται και τα τελευταία μέτρα έναντι του κορωνοϊού, με απόφαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων – Που θα ισχύουν ακόμα

8 πράγματα που δεν πρέπει να προσθέτετε στο smoothie σας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.