8 πράγματα που δεν πρέπει να προσθέτετε στο smoothie σας

Σε ένα υγιεινό smoothie, κάποια συστατικά δεν πρέπει να τα προσθέτετε αν θέλετε πραγματικά ένα ρόφημα που θα σας χορτάσει και θα σας καλύψει με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Ένα smoothie είναι η καλύτερη λύση όταν χρειάζεστε ένα γρήγορο, βολικό και γεμάτο θρεπτικά συστατικά σνακ, αφού μπορείτε να το φτιάξετε στο σπίτι και να έχετε μεγαλύτερη επίβλεψη και έλεγχο των συστατικών που χρησιμοποιείτε, όπως φρούτα, λαχανικά, γάλα, πρωτεΐνη κ.λπ.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα ανθυγιεινά συστατικά που προστίθενται στο smoothie για επιπλέον γεύση, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μία βόμβα λιπαρών και ζάχαρης.

Βέβαια, δεν χρειάζεται να αποφεύγετε όλα αυτά τα συστατικά για πάντα, καθώς η απόλαυση είναι αναπόσπαστο στοιχείο για την επίτευξη υγιούς ισορροπίας.

Δείτε τα 8 πράγματα που δεν πρέπει να προσθέτετε στο smoothie σας

1. Επιδόρπιο γιαουρτιού

Πολλά απλά γιαούρτια δίνουν στο smoothie μια θρεπτική ώθηση και βοηθούν στο να χορτάσετε περισσότερο.
Ωστόσο, το smoothie σας μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε βόμβα ζάχαρης εάν πάρετε το λάθος γιαούρτι. Πολλά γιαούρτια είναι φορτωμένα με πρόσθετα σάκχαρα και συχνά, ενώ διαφημίζονται ως “χωρίς λιπαρά” ή “με χαμηλά λιπαρά”, μπορεί να προσθέτουν γλυκαντικά.

2. Φρούτα σε κονσέρβα

Τα κονσερβοποιημένα φρούτα μπορεί να φαίνονται ως η πιο γρήγορη, φθηνή και πιο βολική επιλογή για να προσθέσετε φυτικές ίνες στο smoothie σας, αλλά τα περισσότερα είναι συσκευασμένα σε σιρόπια ζάχαρης.

3. Άλειμμα σοκολάτας-φουντουκιού

Τα φουντούκια όπως και κάθε άλλος ξηρός καρπός, είναι γεμάτα με βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και υγιή λίπη. Η σοκολάτα μπορεί επίσης να προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία για το σώμα σας λόγω των αντιοξειδωτικών του κακάο. Έτσι, είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι όταν αυτά τα δύο συστατικά συνδυάζονται σε ένα άλειμμα, αυτό θα είναι αρκετά υγιεινό. Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος ή ο γιατρός σας σας έχει συμβουλεύσει να μειώσετε τα σάκχαρα και τα λίπη, ίσως θέλετε να παραλείψετε αυτό το συστατικό, το οποίο είναι πλούσιο σε λιπαρά και ζάχαρη.

4. Φυσικά Γλυκαντικά

Θέλετε το smoothie σας να είναι λίγο γλυκό και αντί να προσθέσετε
σκέτη ζάχαρη, αποφασίζετε να δοκιμάσετε κάτι πιο «φυσικό» όπως μέλι ή σιρόπι σφενδάμου. Δυστυχώς, αυτά τα φυσικά γλυκαντικά μπορεί να είναι λιγότερο επεξεργασμένα, αλλά εξακολουθούν να προσθέτουν ζάχαρη στο ρόφημά σας. Για παράδειγμα, μόνο μια κουταλιά της σούπας μέλι έχει 17 γραμμάρια ζάχαρη.

5. Κοκτέιλ φρούτων με ζάχαρη

Αποφύγετε τα κοκτέιλ φρούτων που έχετε αγοράσει από το σούπερ μάρκετ που παρουσιάζονται ως «πραγματικός χυμός». Δεν είναι τίποτα άλλο από νερό, ζάχαρη, συμπυκνωμένο χυμό φρούτων—άρα πραγματικά, δεν έχουν μεγάλη θρεπτική αξία.

6. Αλκοόλ

Τεχνικά, ένα smoothie με οινόπνευμα είναι πιθανώς απλώς ένα daiquiri. Όχι μόνο ο συνδυασμός του αλκοόλ και των υπολοίπων συστατικών του smoothie σας θα προσθέσει έναν τόνο θερμίδων και ζάχαρης, αλλά όταν ρίχνετε το ποτό στο μείγμα, είναι πιο δύσκολο να κολλήσετε μόνο σε ένα ποτό. Όχι μόνο αυτό, αλλά έρευνα που επικαλείται το eatthis.com έχει δείξει ότι η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να κάνει τον εγκέφαλό σας να πιστεύει ότι χρειάζεται φαγητό – ένα φαινόμενο που εξηγεί την πείνα και τις λιγούρες που νιώθετε όταν έχετε πιει πολύ.

7. Μεγάλη ποσότητα από κάποια υγιεινά συστατικά

Υπάρχουν μερικά κοινά συστατικά, όπως τα βούτυρα ξηρών καρπών, το αβοκάντο και το λάδι καρύδας, που θεωρούνται υγιεινά και παρέχουν χρήσιμα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να το παρακάνετε.

Για παράδειγμα, το αβοκάντο αποτελείται από υγιή μονοακόρεστα λίπη, τα οποία έχει βρεθεί ότι συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς και των επιπέδων χοληστερόλης. Ωστόσο, σε ένα αβοκάντο, υπάρχουν 22 γραμμάρια λίπους , το οποίο είναι υψηλό για ένα μόνο smoothie.

Επίσης, το λάδι καρύδας – παρόλο που είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά – εξακολουθεί να είναι πηγή κορεσμένων λιπαρών, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.

8. Παγωτό

Μπορεί να είναι δελεαστικό να προσθέσετε το αγαπημένο σας παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι και να μετατρέψετε το smoothie σας σε μιλκσέικ. Αποφύγετε το παγωτό και βρείτε έναν άλλο τρόπο για να προσθέσετε υφή στο ρόφημα.

Υπάρχει ένα κόλπο που μπορείτε να δοκιμάσετε για να διατηρήσετε την παγωμένη κρεμώδη υφή του παγωτού χωρίς τις πρόσθετες θερμίδες και τη ζάχαρη. Αντί για παγωτό, πάρτε λίγο γιαούρτι με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και παγώστε το νωρίτερα! Αυτό θα σας δώσει την επιθυμητή υφή προσθέτοντας παράλληλα μια ώθηση σε θρεπτικά συστατικά.

Διαβάστε επίσης

ΠΟΥ: Η COVID-19 δεν θα θεωρείται πλέον έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία μέχρι το τέλος του έτους

Η διατροφή που δυναμώνει το μυαλό και μειώνει τον κίνδυνο για άνοια

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.