Δωρεά της ΟΣΥ Α.Ε. στους εθελοντές δασοπυροσβέστες διασώστες Κηφισιάς

Η ΟΣΥ Α.Ε. «Οδικές συγκοινωνίες ΑΕ», στο πλαίσιο της Εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στέκεται στο πλευρό της ομάδας Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Κηφισιάς.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα που από το 2000 δίνει μάχες για να ξεπεραστούν σοβαρές κρίσεις, να αντιμετωπιστούν ακραία φαινόμενα της φύσης αλλά και να πραγματοποιηθούν διακομιδές προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές, οι Οδικές Συγκοινωνίες έδειξαν έμπρακτα τη στήριξή τους παραχωρώντας ένα υψηλών προδιαγραφών Οικίσκο – Isobox που θα ενισχύσει την επιχειρησιακή τους δύναμη.

Η πρωτοβουλία της ΟΣΥ Α.Ε.

Την πρωτοβουλία για τη συγκεκριμένη ενέργεια πήρε η διοίκηση της εταιρείας και συγκεκριμένα ο Προέδρος της ΟΣΥ Α.Ε. Βασίλης Ξυπολυτάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος Στέφανος Αγιάσογλου.

Η παράδοση του κοντέινερ στους εθελοντές έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης 10, Φεβρουαρίου, από τον Πρόεδρο των Οδικών Συγκοινωνιών ΑΕ, κ. Βασίλη Ξυπολυτά, που στο παρελθόν (2010-2013) είχε διατελέσει και Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς.

Ο κ. Ξυπολυτάς, συνεχάρη τους διασώστες για τη συνεισφορά τους, στην κατάσβεση των πυρκαγιών του καλοκαιριού αλλά και για την παροχή βοήθειας που προσέφεραν στους κατοίκους των Βορείων Προαστίων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προέκυψαν πρόσφατα εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων.

Συγκεκριμένα την περίοδο των έντονων χιονοπτώσεων αντιμετώπισαν 56 περιστατικά εκ των οποίων τα 28 ήταν διακομιδές ασθενών, τα 23 κοπές δέντρων και τα 5 πυρκαγιές σε κολόνες της ΔΕΗ.

Ο κ. Ξυπολυτας επισήμανε επίσης το πόσο εντυπωσιακή ήταν η δράση τους και στην αντιμετώπιση των μεγάλων πυρκαγιών του Καλοκαιριού. Καθ’ όλη την διάρκεια των πυρκαγιών επιχειρούσαν με 4 πυροσβεστικά οχήματα και 25 εθελοντές, σε 24 βάση για τις φωτιές της ΑΤΤΙΚΗΣ ενώ η παρουσία τους στις Αδάμες ήταν καθοριστική για την κατάσβεση της πυρκαγιάς καθώς μετα από εντολή της Πυροσβεστικής ένα μεγάλο κομμάτι των Αδαμών το προστάτεψαν μόνοι τους.

Η ομάδα των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Κηφισιάς ευχαρίστησε την εταιρεία για την στήριξη που τους προσέφερε λέγοντας “Ευχαριστούμε την εταιρεία και συγκεκριμένα τον πρόεδρο κ.Ξυπολυτά ο οποίος στηρίζει συνεχώς και εμπράκτως την ομάδα μας από το 2010 έως σήμερα. Αυτή η βοήθεια είναι εξαιρετικά σημαντική για την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας μας”

Συνολικά το 2021 αντιμετώπισαν με θάρρος περισσότερα από 500 συμβάντα που είχαν ανάγκη για άμεση βοήθεια. Τα οχήματα που χρησιμοποιούν είναι πιστοποιημένα από την πυροσβεστική ενώ οι κλήσεις που λαμβάνουν είναι από το 199.

Η φετινή «διαδρομή αγάπης» της ΟΣΥ που εξυπηρετεί καθημερινά στις μετακινήσεις τους εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της Αττικής, έχει ξεκινήσει από τα Χριστούγεννα και αναμένεται να ολοκληρωθεί το ΠΑΣΧΑ με στόχο την ενίσχυσή ιδρυμάτων και εθελοντών που επιτελούν σημαντικό έργο για το κοινωνικό σύνολο.

Διαβάστε επίσης

Απόκτηση παιδιών μετά από καρκίνου μαστού: Eίναι εφικτή;

«Μη με πιέζεις! Θα ξεχάσω κι αυτά που ξέρω» – Τα πιο σύντομα βίντεο κατανόησης του εγκεφάλου από την ΕΕΝ

Νέες οδηγίες αναμένονται για όσους νόσησαν δεύτερη φορά και δεν μπορούν να βγάλουν πιστοποιητικό

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.