Τι μπορεί να μας συμβεί αν πίνουμε χυμό φρούτων το βράδυ

Μπορεί τα φρούτα να έχουν πολλές ευεργετικές ικανότητες και να είναι πλούσια σε βιταμίνες, ωστόσο σίγουρα θα έχεις ακούσει ότι δεν πρέπει να καταναλώνουμε χυμό φρούτων, το βράδυ.

Ο λόγος είναι σημαντικός για αυτό και καλό θα ήταν να προτιμάτε να πίνετε έναν χυμό φρούτων το πρωί, για να σας δώσει ενέργεια και δύναμη. Γενικότερα, πρέπει να αποφύγετε την κατανάλωση εσπεριδοειδών κατά τις βραδινές ώρες, καθώς να διαταράξει τον ύπνο σου λόγω του αισθήματος έντονης καούρας που προκαλεί. Συνεπώς, λόγω της οξύτητας που έχουν τα εν λόγω φρούτα, είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν πόνους στην κοιλιά, και να χαλάσουν την ποιότητα του ύπνου σας.

Η καλύτερη ώρα για να πιεις χυμό 

Το πρωί είναι η καλύτερη ώρα για ένα φυσικό χυμό σύμφωνα και με τους ειδικούς. Ενεργοποιεί το μυαλό, αυξάνοντας την πνευματική εγρήγορση και την ικανότητα συγκέντρωση της προσοχής. Μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη στο περιοδικό Cell Metabolism, έδειξε πως οι άνθρωποι που πίνουν ένα χυμό με το πρωινό τους τείνουν να είναι πολύ πιο δραστήριοι το μεσημέρι και να έχουν περισσότερη όρεξη.

Ποτέ όμως δεν πρέπει να πίνουμε χυμό φρούτων και ειδικά πορτοκάλι με άδειο στομάχι αφού μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο πεπτικό. Ιδανικά αν νιώσεις πως η κατανάλωση του το πρωί σου δημιουργεί δυσφορία μπορείς να τον καταναλώσεις, ως ένα από τα πέντε γεύματα της ημέρας για την καλή λειτουργία του οργανισμού και του μεταβολισμού. Χωρίς να έχεις άδειο στομάχι δηλαδή αλλά χωρίς να συνδυάζεται και με άλλες τροφές.

Γιατί δεν πρέπει να πίνουμε χυμό το βράδυ

Σύμφωνα με κάποιους ειδικούς,  οι χυμοί που πίνουμε τη νύχτα, αυτόματα αποθηκεύονται ως λίπος. Αυτό το γεγονός παρέχει ένα καλό κίνητρο για να σταματήσετε να πίνεται χυμό, αφού δεν πρόκειται να σας βοηθήσει να αδυνατίσετε. Παρ’όλα αυτά η πεποίθηση αυτή έχει καταρριφθεί από κάποιους, που υποστηρίζουν ότι η ώρα δεν έχει σημασία, αλλά η καθημερινή συνολική πρόσληψη θερμίδων.

Διαβάστε επίσης 

Τι θα συμβεί αν πίνεις για μια εβδομάδα ένα ποτήρι χυμό κεράσι

Γιατί νιώθετε πρήξιμο μετά τη σαλάτα και τι να κάνετε

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.