Η πιο υγιεινή επιλογή σάντουιτς, όταν παραγγέλνετε από καταστήματα εστίασης

Σε κάθε καφέ θα βρείτε και μια ποικιλία από σάντουιτς, αλλά αν θέλετε να κάνετε μία υγιεινή επιλογή, θα πρέπει να ξέρετε πότε κρύβουν επιπλέον κενές θερμίδες.

Όταν μιλάμε για την προετοιμασία ενός υγιεινού σάντουιτς, πρέπει πρώτα να ξεκινήσετε με την επιλογή πρωτεΐνης. Τα άπαχα κρέατα όπως η γαλοπούλα, το κοτόπουλο ή το ψητό ψάρι είναι προτιμότερα από τα επεξεργασμένα κρέατα όπως το μπέικον ή το σαλάμι, τα οποία είναι συχνά πλούσια σε νάτριο και κορεσμένα λίπη. Επιπλέον, η επιλογή σάντουιτς με πολλά λαχανικά όχι μόνο προσθέτει γεύση και υφή, αλλά δίνει και θρεπτική ώθηση.

Οι πιο υγιεινές επιλογές σάντουιτς

Υπάρχουν μερικά άλλα συστατικά που επηρεάζουν το πόσο υγιεινή επιλογή είναι ένα σάντουιτς, όπως το μέγεθος της μερίδας και οι επικαλύψεις. Για να παραγγείλετε τα πιο υγιεινά σάντουιτς, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

Επιλέξτε όπως οι χορτοφάγοι: Τα περισσότερα χορτοφαγικά σάντουιτς έχουν περισσότερα λαχανικά και λιγότερες θερμίδες, κορεσμένα λιπαρά και νάτριο, σε σύγκριση με εκείνα που έχουν επεξεργασμένα αλλαντικά.

 

Μείωση μεγέθους: Όταν παραγγέλνετε, επιλέξτε το μικρότερο μέγεθος. Συχνά, τα μικρότερα έχουν το ένα τρίτο έως το μισό των θερμίδων των μεγαλύτερων.

Αποφύγετε τα εξειδικευμένα και τα υποκατάστατα: Οι περισσότερες από τις αλυσίδες έχουν τα χαρακτηριστικά τους σάντουιτς, τα οποία τείνουν να είναι τα υψηλότερα σε θερμίδες, λιπαρά, κορεσμένα λιπαρά, νάτριο και ζάχαρη. Μερικά μπορεί να έχουν μέχρι και 2.000 θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά.

Περιορίστε τις γαρνιτούρες χαμηλής ποιότητας: Οι πιο υγιεινές επικαλύψεις είναι τα λαχανικά και το ξύδι. Παραλείψτε το επιπλέον τυρί, ντρέσινγκ, μαγιονέζα και άλλες έξτρα σάλτσες που προσφέρουν οι διάφορες αλυσίδες. Αντίθετα, ζητήστε περισσότερα λαχανικά για να προσθέσετε φυτικές ίνες και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Διαβάστε επίσης

Τα σημάδια που δείχνουν ότι αρχίζει να χαλάει το πλυντήριο πιάτων

Δεν είναι όλες οι πρωτεΐνες το ίδιο – Σε ποιες πρέπει να αντιστέκεστε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.