7 τρόποι για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να αποτοξινωθεί φυσικά

Οι κραιπάλες των εορτών έχουν αντίκτυπο στον οργανισμό. Μπορεί οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, να έχουν περάσει, ωστόσο αρκετούς μας βρίσκουν με δυο – τρία παραπάνω κιλάκια και τον οργανισμό μας γεμάτο με τοξίνες. Υιοθετώντας μικρές, απλές συνήθειες στη καθημερινότητα μας μπορούμε να αποτοξινώσουμε τον οργανισμό μας και να αλλάξουμε την ποιότητα ζωής μας προς το καλύτερο.

Είναι αλήθεια ότι το σώμα μας αποβάλλει έναν αριθμό τοξινών από μόνο του, ωστόσο πολλές από τις τοξίνες παραμένουν μέσα στο ίδιο το σώμα. Είναι σημαντικό να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας ειδικά μετά την περίοδο των γιορτών, καθώς οι  τοξίνες συσσωρεύονται μέσω των τροφών που τρώμε, του νερού που πίνουμε και του αέρα που αναπνέουμε, λέει η Bianca Tamburello, RDN, διαιτολόγος στη FRESH Communications.

Η αποτοξίνωση βοηθά τον οργανισμό να απαλλαγεί από τις τοξίνες και ως εκ τούτου το βοηθά να χάσει το υπερβολικό βάρος που αποκτήθηκε κατά την περίοδο των γιορτών.

Είναι απαραίτητο λοιπόν να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης το οποίο θα επιτρέψει στον οργανισμό σας να «αποφορτιστεί», ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε νερό και αντιοξειδωτικά, εξηγεί η Tamburello.

7 τρόποι για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να αποτοξινωθεί φυσικά

Μειώστε σημαντικά τη ζάχαρη και τους απλούς υδατάνθρακες από τη διατροφή σας.Η συνεχόμενη πρόσληψη ζάχαρης και απλών υδατανθράκων όπως το λευκό ρύζι, το λευκό ψωμί και τα λευκά ζυμαρικά, μπορούν να γίνουν πραγματικά επιβλαβή για την υγεία μας. Αυτά τα τρόφιμα αποθηκεύονται στον οργανισμό μας ως τοξίνες και δυσκολεύουν τον οργανισμό μας κατά τη διαδικασία της χώνεψης, λέει η Tamburello.

Επομένως, μειώνοντας τη πρόσληψη ζάχαρης και απλών υδατανθράκων από τη διατροφή μας, βοηθάμε στην εξάλειψη των τοξινών από το σώμα μας. Φυσικά είναι μια δύσκολη προσαρμογή στην αρχή όμως να είστε σίγουροι πως τα οφέλη που θα πάρετε από την πρόσληψη υγιεινών υδατανθρακών θα σας ανταμείψουν. Δημιουργώντας έναν απλό διατροφικό διακόπτη θα ξεφορτωθείτε τις τοξίνες από το σώμα σας και θα δείτε πόσο καλύτερα θα αισθανθείτε με αυτή σας την απόφαση, αναφέρει η ειδικός.

Φρούτα και λαχανικά

Βεβαιωθείτε ότι τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά. Η λήψη διαφόρων φρούτων διασφαλίζει ότι λαμβάνετε όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά για να βοηθήσετε το σώμα σας να αποτοξινωθεί.

Νερό

Πίνετε οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα. Το νερό είναι ένα υγρό που διευκολύνει την απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα σας. Το να πίνετε πολύ νερό όλη την ημέρα βοηθά στην αποφυγή συσσώρευσης τοξινών στον οργανισμό.

Γυμναστική 

Προσπαθήστε να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα αερόβιας γυμναστικής τρείς φορές την εβδομάδα (περπάτημα, ποδήλατο, κολύμπι κλπ.).

Περιορίστε την πρόσληψη νατρίου

Μειώστε την κατανάλωση αλατιού, διότι ευθύνεται για την κατακράτηση υγρών. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με φυσικά μυρωδικά, όπως σέλινο και μαϊντανό ή μπαχαρικά, προκειμένου να κάνετε το φαγητό σας πιο εύγεστο. Ιδίως στο σκόρδο περιέχονται συστατικά που συνηγορούν στην τόνωση των αντιοξειδωτικών ενζύμων, γεγονός που ενισχύει τις άμυνες αποτοξίνωσης του οργανισμού.

Μεριμνήστε για την υγεία του εντέρου σας

Είναι μείζονος σημασίας η υποστήριξη της υγείας του εντέρου για την ενίσχυση της αποτοξίνωσης. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της ανάπτυξης υγιών βακτηριών, όπως είναι τα Bifidobacteria και τα Lactobacillus. Συνεπώς, συνιστάται η πρόσληψη τροφών πλούσιων σε προβιοτικά, όπως το γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.

Κρατήστε ημερολόγιο αποτοξίνωσης

Το μεγάλο κλειδί για την επιτυχία και τη σωστή αποτοξίνωση του οργανισμού σας είναι η δημιουργία ενός ημερολογίου που θα σας βοηθήσει να κρατήσετε σημειώσεις για τις νέες συνήθειες και προτιμήσεις σας. Καταγράψτε όλα όσα τρώτε και πίνετε όπως επίσης και κάθε άσκηση και δραστηριότητα που κάνατε.

Για να αντιληφθείτε καλύτερα πόσο σας βοήθησαν οι νέες προσθήκες στη ζωή σας, βαθμολογήστε το επίπεδο ενέργειας που σας πρόσφερε κάθε μια από αυτές σε κλίμακα από 1 έως 10.

Ένα ημερολόγιο είναι ο καλύτερος οδηγός για να σας θυμίσει ποιός συνδυασμός τροφίμων, ποτών και δραστηριοτήτων, σας έκανε να αισθάνεστε χαρούμενος, υγιής και γεμάτος ενέργεια!

Σύμφωνα με την Tamburello, υπάρχουν αμέτρητοι διαφορετικοί τρόποι αποτοξίνωσης που μπορούν να σας βοηθήσουν να απελευθερώσετε τον οργανισμό σας από τις βλαβερές ουσίες. Να θυμάστε ότι πρόκειτε για μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο ζωής σας που θα σας προσφέρει φανταστικά οφέλη για την υγεία σας.

Δοκιμάστε αυτούς τους τρόπους και δείτε πόσο υγιέστερος και ευτιχέστερος θα νιωσετε όταν ξεφορτωθείτε τις τοξίνες που σας κρατούν μακριά από την καλύτερη έκδοση του εαυτού σας.

Διαβάστε επίσης 

Χάστε βάρος και κερδίστε μύες με αυτά τα 7 σνακ

Χυμός φρούτων: Δεν είναι τόσο υγιεινή συνήθεια όσο νομίζουμε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.