ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται σεφταλιές με χοιρινό κρέας λόγω σαλμονέλας

Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο ΕΦΕΤ προκειμένου να ελέγξουν αν έχουν προμηθευθεί ένα συγκεκριμένο κατεψυγμένο προιόν, γιατί μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους βρέθηκε μολυσμένο με το μικρόβιο της σαλμονέλας, η οποία ευθύνεται για σοβαρές τροφικές δηλητηριάσεις.

Συγκεκριμένα, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ανακαλεί από την αγορά σεφταλιές με χοιρινό κρέας κατεψυγμένες, καθώς διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας.

Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση του Οργανισμού στην Κρήτη, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2023, προέβη σε δειγματοληψία του προϊόντος, «ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ», με αριθ. παρτίδας: 202314511 και ημ. ανάλωσης έως: 14.09.24, που παρασκευάζεται από την εταιρεία «Χ. ΜΙΧΑΣ ΑΕΒΕ» στη Θέση Κανάλι, Υψηλάντη Βοιωτίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, μετά από την εργαστηριακή εξέταση του συγκεκριμένου δείγματος από το κτηνιατρικό εργαστήριο Ηρακλείου, διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας του μικροοργανισμού Salmonella spp.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Διαβάστε επίσης

Οδοντίατρος έκανε 4 απονευρώσεις και 20 σφραγίσματα σε μία μόνο επίσκεψη – Η γυναίκα παραμορφώθηκε

Ήταν στο νοσοκομείο για 4 ολόκληρα χρόνια – Οι δύο πλευρές της ελληνικής πραγματικότητας

Α. Γεωργιάδης: Τα μέτωπα του νέου Υπουργού Υγείας και οι σκιές του παρελθόντος

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.