Τι να παραγγείλετε σε ένα κινέζικο εστιατόριο για λιγότερες θερμίδες

Υπάρχουν πολλά γεύματα σε ένα κινέζικο που θα σας φορτώσουν θερμίδες, λίπος και αλάτι, αλλά μπορείτε να κάνετε και αρκετές υγιεινές επιλογές.

Spring rolls, γλυκόξινο χοιρινό και κοτόπουλο με σουσάμι είναι μερικά από τα δημοφιλή τηγανητά σε ένα κινέζικο μενού. Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι αυτά τα κλασικά γεύματα σε ένα κινέζικο εστιατόριο είναι νόστιμα, αλλά έχουν αρκετές θερμίδες και λίπος.

Την επόμενη φορά που θα φάτε κινέζικο φαγητό, παραλείψτε τις τηγανητές επιλογές. Αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλές θερμίδες και γραμμάρια λίπους και κορεσμένων λιπαρών. Όταν ψάχνετε για μη τηγανητές επιλογές στο μενού, το “stir-fry” είναι μια καλή μέθοδος μαγειρέματος. Αν και περιλαμβάνει λάδι στην προετοιμασία, θα αποφύγετε το κουρκούτι και το υπερβολικό λάδι στο τηγάνισμα. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε ψητά, μαγειρεμένα στον ατμό, σοταρισμένα και βραστά πιάτα ως πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις.

Υγιεινές επιλογές στο κινέζικο με λίγες θερμίδες

Μερικά φαγητά που δεν είναι τηγανητά, είναι το κοτόπουλο με μπρόκολο, το Moo goo gai pan – την αμερικανοποιημένη εκδοχή ενός καντονέζικου πιάτου – που είναι κοτόπουλο με μανιτάρια σε σάλτσα στρειδιών, το οποίο μπορεί να είναι ένα πιάτο stir-fry ή φτιαγμένο σε πήλινο δοχείο. Επίσης, μπορεί να επιλέξετε Γαρίδες με λαχανικά σε σάλτσα μαύρων φασολιών, το Chop suey που είναι stir fry κοτόπουλο γεμάτο με λαχανικά και καφέ κινέζικη σάλτσα ή ψητό σολομό.

Οι σάλτσες

Να ξέρετε ότι μία σάλτσα στο κινέζικο μενού μπορεί να περιέχει έναν σημαντικό αριθμό θερμίδων ενώ είναι επίσης πηγή νατρίου και πρόσθετης ζάχαρης. Ο περιορισμός ή η παράλειψη σάλτσας στο γεύμα σας μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στη διατροφική του αξία. Κατά την παραγγελία, μπορείτε να ζητήσετε τη σάλτσα στο πλάι για να ελέγξετε πόσο τρώτε.

Οι πιο παχύρρευστες, πιο κολλώδεις σάλτσες όπως οι γλυκόξινες και οι σάλτσες με σουσάμι είναι πολύ πυκνές σε θερμίδες, επομένως περιορίστε τις όσο το δυνατόν περισσότερο. Η σάλτσα stir fry, ωστόσο, αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από σάλτσα σόγιας, καθιστώντας την μια επιλογή με πολύ χαμηλότερες θερμίδες.

Εάν σας αρέσει η σάλτσα σόγιας προσθέτετε λίγη σε ένα πιάτο, επιλέγοντας την εκδοχή με χαμηλό αλάτι. Βέβαια, ακόμα και αυτή μπορεί να προσθέσει μια σημαντική ποσότητα αλατιού στην γενική ημερήσια πρόσληψη νατρίου, αλλά είναι πιο υγιεινή επιλογή σε σύγκριση με την κανονική σάλτσα σόγιας.

Τα λαχανικά

Ανεξάρτητα από το πιάτο που θα επιλέξετε, ζητήστε πάντα επιπλέον λαχανικά. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να έχετε ένα πιο χορταστικό πιάτο.

Επιλέξτε τους καλύτερους υδατάνθρακες

Σχεδόν όλα τα κινέζικα πιάτα συνοδεύονται από πηγές υδατανθράκων, με το ρύζι και τα ζυμαρικά να είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές. Αλλά, μην ξεχνάτε και άλλες δημοφιλείς επιλογές, όπως τα ζυμαρικά και τα σπρινγκ ρολς που περιέχουν επίσης υδατάνθρακες. Για να φτιάξετε ένα πιο υγιεινό κινέζικο γεύμα, συνδυάστε καστανό ρύζι πάνω από λευκό ή τηγανητό ρύζι. Αυτό θα ενσωματώσει περισσότερες φυτικές ίνες στο γεύμα σας. Αν θέλετε ένα πιάτο με ζυμαρικά προσέξτε τη μερίδα σας. Συνήθως δεν υπάρχουν πιο υγιεινές εναλλακτικές για νουντλς, επομένως διαχειριστείτε τη μερίδα σας σε μια προσπάθεια για πιο υγιεινό γεύμα.

Όταν ψάχνετε για ένα πιο υγιεινό κινέζικο γεύμα, η παραγγελία σας μπορεί να είναι : Μια μη τηγανισμένη άπαχη πρωτεΐνη (κοτόπουλο ή ψάρι), υδατάνθρακες με αρκετές ίνες (καστανό ρύζι) και πολλά λαχανικά.

Το μπισκοτάκι

Τα καλά νέα: ένα μόνο μπισκότο τύχης (fortune cookie) παρέχει μόνο 30 θερμίδες και λιγότερα από 4 γραμμάρια ζάχαρης, καθιστώντας το μια λογική απόλαυση για να ολοκληρώσετε το γεύμα σας!

Διαβάστε επίσης

Οι ηλικιακές διαφορές στον εθισμό στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και ποιοι …ωφελούνται

Ελλείψεις φαρμάκων: “Ακέφαλη” από το 2021 η αρμόδια Διεύθυνση στον ΕΟΦ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.