Ο καρπός που μας κρατά χορτάτους για ώρες και μειώνει τις λιγούρες

Έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει ένας ξηρός καρπός ο οποίος στην πραγματικότητα «χτυπά» απευθείας το κέντρο του αυτοελέγχου στον εγκέφαλο και έτσι μας αποτρέπει από την κατανάλωση ανθυγιεινών φαγητών και γλυκών.

Πρόκειται για τα καρύδια, τα οποία είναι πλούσια σε ωφέλιμα Ω-3 λιπαρά, πρωτεΐνες, μαγνήσιο, βιταμίνη Β6 αλλά και βιταμίνη Ε και ταυτόχρονα καταφέρνουν να προωθούν το αίσθημα του κορεσμού και να μειώνουν δραστικά τις λιγούρες.

«Γνωρίζουμε ότι αυτός ο ξηρός καρπός μας κάνει  να νιώθουμε πιο χορτάτοι, όμως ήταν έκπληξη για εμάς να διαπιστώσουμε ότι ο ξηρός καρπός επηρεάζει την εγκεφαλική δραστηριότητα όταν έχουμε μπροστά μας φαγητό και, κατ’ επέκταση, να επηρεάζει τις διατροφικές μας επιλογές και το πόσο πεινασμένοι νιώθουμε» δηλώνει η δρ. Tamar Samuels, συνιδρύτρια της Culina Healt και προσθέτει ότι  τα καρύδια είναι η κορυφαία επιλογή όσον αφορά την επιλογή ενός ξηρού καρπού, που θα αποδώσει αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα στο σώμα.

Ο καρπός που μας κρατά χορτάτους

Αυτός ο καρπός, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και συμβάλλει στην καλή υγεία της καρδιάς. Συγκεκριμένα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, κυρίως φλαβονοειδή. Έχουν διπλάσια ποσότητα φλαβονοειδών από τα αμύγδαλα, τα κάσιους και τα φιστίκια Αιγίνης και επταπλάσια από τα καρύδια.

Είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε και συγκεκριμένα σε γάμμα τοκοφερόλη, που αποτρέπει την συσσώρευση της χοληστερίνης στα τοιχώματα των αρτηριών. Η καθημερινή κατανάλωση καρυδιών Πεκάν μπορεί να ρίξει τις τιμές της χοληστερίνης εώς και 12%.

Τα καρύδια  είναι πλούσια επιπλέον σε ψευδάργυρο, θειαμίνη (Β1), μαγγάνιο και χαλκό.
Από τη φύση τους έχουν γλυκιά γεύση και είναι ιδανική εναλλακτική λύση για όσους θέλουν να αποφύγουν τη λευκή ζάχαρη.

Διαβάστε επίσης

Γκρέιπφρουτ : Ο «καρπός του παραδείσου», που δυναμώνει και αδυνατίζει

Σας λείπει ασβέστιο; Συμπληρώστε το με μερικές αλλαγές στη διατροφή σας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.