Πίνετε καφέ με άδειο στομάχι; Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα

Εάν πίνετε καφέ αμέσως μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι, δηλαδή με άδειο στομάχι, ίσως είναι η αιτία για κάποιες ενοχλήσεις στην κοιλία και το στομάχι ή για το ανεξήγητο άγχος.

Ο καφές μπορεί να διεγείρει την παραγωγή οξέος στομάχου, το οποίο μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές ή συμπτώματα παλινδρόμησης οξέος, δηλαδή καούρα.

Καφές με άδειο στομάχι

Ο καφές μπορεί επίσης να διεγείρει την παραγωγή κορτιζόλης, την ορμόνη του στρες. Αν και η κορτιζόλη σε φυσιολογικά επίπεδα είναι σημαντική για τη ρύθμιση του σακχάρου, της αρτηριακής πίεσης και του μεταβολισμού, οι υπερβολικές ποσότητες για μεγάλες χρονικές περιόδους μπορεί να οδηγήσουν σε υπέρταση, μη ρυθμισμένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα κάτι που στο μέλλον ενδέχεται να οδηγήσουν σε διαβήτη και απώλεια οστικής πυκνότητας.

Επίσης όσοι πίνουν καφέ με άδειο στομάχι, μπορεί να διαπιστώσουν ότι έχουν νευρικότητα. Βέβαια, πολλοί άνθρωποι που έχουν την συνήθεια να πίνουν τον πρώτο καφέ με άδειο στομάχι δεν βιώνουν νευρικότητα ή συμπτώματα γαστρεντερικού συστήματος, επομένως είναι σημαντικό να ακούτε το σώμα σας, όπως αναφέρει η διαιτολόγος Christina Manian.
Η διαιτολόγος συνιστά να συνοδεύσετε με ένα μικρό σνακ τον καφέ σας, ακόμα κι αν δεν είστε έτοιμοι για πρωινό, για να μην έχετε άδειο στομάχι.

Ο σκέτος καφές είναι προτιμότερος, όπως και αν προσθέσετε γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά.

Επιπλέον, ο αντίκτυπος είναι μεγαλύτερος εάν χρησιμοποιείτε γλυκαντικό στον καφέ σας, το οποίο μπορεί να ανεβάσει το σάκχαρο στο αίμα σας. Ωστόσο, τα αποτελέσματα αυτού του γλυκαντικού στον καφέ σας μπορούν να μετριαστούν από αυτό που καταναλώνετε πριν ή μαζί με τον καφέ, ειδικά εάν αυτό το σνακ έχει φυτικές ίνες, πρωτεΐνες ή υγιή λίπη, όπως ένα φρούτο, ένα βραστό αυγό, ένα τοστ με φυστικοβούτυρο ή αβοκάντο, γιαούρτι με φρούτα ή γκρανόλα ή μια χούφτα ξηρούς καρπούς.

 

Διαβάστε επίσης

Κωδικός «ράντζα»: Έρχονται αλλαγές στις εφημερίες των νοσοκομείων

Τι μπορείτε να κάνετε με το χαρτί κουζίνας ή με μία χαρτοπετσέτα – 6 έξυπνες χρήσεις

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.