Τι μπορείτε να κάνετε με το χαρτί κουζίνας ή με μία χαρτοπετσέτα – 6 έξυπνες χρήσεις

Το χαρτί κουζίνας ή μία χαρτοπετσέτα μπορεί να έχουν και άλλες πολλές χρήσεις, εκτός απο το να σκουπιστείτε ή να μαζέψετε κάποια υγρά.

Είναι ευέλικτα εργαλεία που μπορεί να σας λύσουν τα χέρια, σε διάφορες καταστάσεις, όπως να τις χρησιμοποιήσετε ως φίλτρο καφέ, ως αποσμητικό για τα παπούτσια ή να μαλακώσετε την καστανή ζάχαρη!

Χαρτί κουζίνας ή χαρτοπετσέτα και 6 έξυπνες χρήσεις

Φίλτρο καφέ DIY

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια χαρτοπετσέτα ως φίλτρο έκτακτης ανάγκης. Απλώς διπλώστε το χαρτί για να ταιριάζει στην καφετιέρα σας και θα κάνει την ίδια δουλειά με το φίλτρο καφετιέρας.

Λεκέδες σε τάπερ

Αν έχετε αποθηκεύσει κάτι σε ένα τάπερ, μπορεί να έχει αφήσει λεκέδες. Τα πλαστικά δοχεία αποθήκευσης
Η  @facesbyadi  συνιστά με βίντεο στο TikTok να γεμίσετε το τάπερ με λίγο ζεστό νερό, μερικές σταγόνες σαπούνι πιάτων και μια σκισμένη χαρτοπετσέτα. Βάλτε το καπάκι, κουνήστε το καλά και μετά ξεπλύνετε.

Αποσμητικό παπουτσιών

Καταπολεμήστε τις δυσάρεστες οσμές στα παπούτσια με χαρτοπετσέτες. Προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριων ελαίων (π.χ. μέντα) σε μια χαρτοπετσέτα, τσαλακώστε τη και βάλτε τη μέσα στα παπούτσια. Αφήστε τις χαρτοπετσέτες όλη τη νύχτα και τα παπούτσια θα μυρίζουν φρεσκάδα.

Μαλακώστε την καστανή ζάχαρη

Η μαύρη ζάχαρη στο ντουλάπι μπορεί να έχει γίνει πολύ σκληρή. Βάλτε την ποσότητα καστανής ζάχαρης που θέλετε να μαλακώσετε σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και καλύψτε με μια υγρή χαρτοπετσέτα. Ανάψτε τον φούρνο μικροκυμάτων και σε 20 δευτερόλεπτα η μαύρη ζάχαρη θα είναι πολύ πιο μαλακή χάρη στην υγρασία στο χαρτί κουζίνας (αν όχι, προσθέστε λίγο περισσότερο νερό στη χαρτοπετσέτα και επαναλάβετε τη διαδικασία).

Περιορίστε τα πιτσιλίσματα στον φούρνο μικροκυμάτων

Κρατήστε τον φούρνο μικροκυμάτων καθαρό τοποθετώντας μια ελαφρώς υγρή χαρτοπετσέτα πάνω από το πιάτο που θέλετε να ζεστάνετε. Αυτό θα αποτρέψει τυχόν πιτσιλίσματα στον φούρνο μικροκυμάτων.

Αφαιρέστε το κερί από το χαλί

Διπλώστε δύο χαρτοπετσέτες πάνω από το κερί στο χαλί. Προθερμάνετε το σίδερο και πιέστε τις χαρτοπετσέτες πάνω στο κερί για ένα ή δύο λεπτά. Η θερμότητα πρέπει να λιώσει το κερί το οποίο θα απορροφηθεί από τις χαρτοπετσέτες αφήνοντας το χαλί σας καθαρό.

Διαβάστε επίσης

Κωδικός «ράντζα»: Έρχονται αλλαγές στις εφημερίες των νοσοκομείων

Φαρμακαποθήκες: Η προσωρινή απαγόρευση εξαγωγών φαρμάκων, προκαλεί νέα προβλήματα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.