Αβοκάντο: 3 κόλπα για να καταλάβεις ότι είναι ώριμο και έτοιμο για κατανάλωση

Το αβοκάντο ανήκει στα πιο γευστικά και υγιεινά φρούτα που υπάρχουν και μπορεί εύκολα να συμπεριληφθεί στην καθημερινή διατροφή σας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, αναφέρει το realsimple.com, ξεχωρίζουν οπτικά δύο ποικιλίες αβοκάντο, όμως εκτιμάται ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν περίπου 900 διαφορετικές ποικιλίες. Εάν επιλέξετε ένα αβοκάντο που είναι πολύ ώριμο, μπορεί να έχετε μόνο μια μέρα (ή ακόμα και λίγες ώρες) για να το χρησιμοποιήσετε, αλλά αν επιλέξετε ένα που δεν είναι αρκετά ώριμο, πιθανότατα θα χρειαστεί να περιμένετε μερικές μέρες πριν το καταναλώσετε.

Λοιπόν, όταν στέκεστε στο σούπερ μάρκετ ή στην αγορά αγροτών μπροστά σε ένα σωρό αβοκάντο που συγκομίστηκαν πρόσφατα, πώς ξέρετε ποια να πάρετε στο σπίτι; Αν υποθέσουμε ότι ψάχνετε για ένα ώριμο αβοκάντο για να το χρησιμοποιήσετε μέσα σε μια μέρα περίπου, μπορείτε να βασιστείτε σε ορισμένες από τις αισθήσεις σας -κυρίως την αφή και την όραση- για να επιλέξετε τις σωστές.

Πώς να καταλάβετε εάν ένα αβοκάντο είναι ώριμο

Όταν εξετάζετε ποια θέλετε να αναμίξετε σε smoothie, βασιστείτε στην εμφάνιση και την αίσθηση του φρούτου. Δείτε τι πρέπει να αναζητήσετε:

Αναζητήστε ένα σκούρο πράσινο έως σχεδόν μαύρο εξωτερικό

Τα ώριμα  θα έχουν σκούρο πράσινο ή σχεδόν μαύρο δέρμα. Εάν ένα αβοκάντο είναι πράσινο ή σκούρο πράσινο με μαύρες κηλίδες, δεν είναι έτοιμο να το απολαύσετε.

Ανώμαλο δέρμα

Τα αβοκάντο που είναι έτοιμα για κατανάλωση θα έχουν ανώμαλο, όχι λείο, δέρμα. Εάν η επιδερμίδα είναι πολύ λεία, βάλτε το αβοκάντο πίσω. Χρειάζεται άλλες δύο μέρες για να ωριμάσει.

Υφή

Ένας άλλος τρόπος να καταλάβετε αν είναι έτοιμο για κατανάλωση είναι να το πιάσετε με τα δυο σας χέρια. Αν όπως το πιέζετε είναι ελαφρώς μαλακό, τότε είναι έτοιμο για κατανάλωση. Αν είναι σκληρό, χρειάζεται να ωριμάσει κι άλλο.

Κοτσάνι

Αν όταν πιάσετε στα χέρια σας το φρούτο, το κοτσάνι που έχει στο πάνω μέρος του ξεκολλάει εύκολα και είναι έτοιμο να βγει με το που το ακουμπήσετε με λίγη πίεση, χωρίς να βάλετε δύναμη, τότε το αβοκάντο βρίσκεται στη σωστή φάση για κατανάλωση.

Και μη ξεχνάτε! Τα αβοκάντο αποθηκεύονται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου και ιδανικά σε μια χάρτινη σακούλα, μαζί με μήλα και μπανάνες, που παράγουν μεγάλες ποσότητες αιθυλενίου, ώστε να επιταχυνθεί η ωρίμανσή τους.

Όταν το  κόψουμε, αν δεν το καταναλώσουμε ολόκληρο, πρέπει να του ρίξουμε λίγο ξίδι ή λεμόνι, ώστε να αποφευχθεί η οξείδωσή του. Το φυλάσσουμε σε δοχείο κλεισμένο αεροστεγώς ή σε σακούλα τροφίμων με clip, ώστε να το προστατεύσουμε από τον αέρα και την υγρασία.

Διαβάστε επίσης 

Οι καλύτερες τροφές για την υψηλή αρτηριακή πίεση

Ευαισθησία στο έντερο; Ποιες τροφές απαγορεύονται

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.