10 υλικά για να αντικαταστήσω το βούτυρο σε αλμυρές και γλυκές συνταγές

Το βούτυρο είναι ένα βασικό συστατικό που δένει τα υλικά στις περισσότερες συνταγές αλλά με τι να το αντικαταστήσω, χωρίς όμως να χάσω σε γεύση;

Μια κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο -το οποίο γενικά θεωρείται το καλύτερο είδος βουτύρου για χρήση στη μαγειρική – έχει περίπου 100 θερμίδες και περιέχει 11 γραμμάρια λίπους, 7 γραμμάρια κορεσμένου λίπους και 30 χιλιοστόγραμμα χοληστερόλης.

10 υλικά για να αντικαταστήσω το βούτυρο σε αλμυρές και γλυκές συνταγές

Είτε ψάχνετε για μια επιλογή με χαμηλά λιπαρά είτε μια εναλλακτική για vegan είτε απλά χρειάζεστε κάτι εύκολο στη διάθεσή σας, υπάρχει πάντα ένα υποκατάστατο για το βούτυρο. Το κλειδί είναι η σωστή αναλογία υποκατάστασης για καλύτερα αποτελέσματα στις συνταγές.

1. Ελαιόλαδο

Διαφορά θερμίδων: 20
Αναλογία αντικατάστασης: 3:4

Αν και το ελαιόλαδο και οι θερμίδες έχουν περίπου την ίδια ποσότητα θερμίδων, το διατροφικό πλεονέκτημα του ελαιόλαδου οφείλεται στην έλλειψη χοληστερόλης και στο γεγονός ότι είναι χαμηλότερο σε λιπαρά. Απλά προσέξτε τη διαφορά στη γεύση. Ένα ελαφρύ ελαιόλαδο, είναι λιγότερο πιθανό να υπερνικήσει τη γεύση του πιάτου σας με τον τρόπο που θα μπορούσε το κανονικό ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

2. Λάδι καρύδας

Διαφορά θερμίδων: 4
Η αναλογία αντικατάστασης: 1:1

Αν ψάχνετε για κάτι γλυκό αλλά ήπιο που είναι επίσης παρόμοιο σε υφή με το βούτυρο, το λάδι καρύδας είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο του βουτύρου.

3. Πουρές μήλου

Διαφορά θερμίδων: 91
Η αναλογία αντικατάστασης: 1:1

Δεδομένης της υφής και της λαμπερής αλλά διακριτικής γεύσης της, η σάλτσα μήλου είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο χαμηλών θερμίδων για το βούτυρο που φέρνει έναν βαθμό υγρασίας χωρίς να γεμίζει τα πιάτα με ξένα λίπη.

4. Αβοκάντο

Διαφορά θερμίδων: <60
Η αναλογία υποκατάστασης: 1:1

Μια υγιεινή επιλογή για την καρδιά, πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, το αβοκάντο είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση βουτύρου για κάθε συνταγή όπου θέλετε να δημιουργήσετε μια κρεμώδη υφή. Είναι επίσης εξαιρετικό όταν λαχταράτε γλυκά επιδόρπια όπως κέικ ή μπισκότα, ενώ παράλληλα προσέχετε τα επίπεδα χοληστερόλης σας.

5. Πολτοποιημένες μπανάνες

Διαφορά θερμίδων: 87,5
Η αναλογία αντικατάστασης: 1:1

Για πρόσθετη γλυκύτητα, υγρασία και ώθηση καλίου, οι πολτοποιημένες μπανάνες είναι ένα βολικό υποκατάστατο βουτύρου με χαμηλές θερμίδες που θα ανεβάσει τις συνταγές ψησίματός σας στο επόμενο επίπεδο. Αν και μια κλασική περίπτωση χρήσης για αυτό το υποκατάστατο βουτύρου είναι οι τηγανίτες, είναι επίσης υπέροχο σε cupcakes και πραγματικά σε οποιαδήποτε γλυκιά λιχουδιά στο φούρνο.

6. Φυτικό λάδι

Διαφορά θερμίδων: 24
Η αναλογία αντικατάστασης: 1:1

Είτε τηγανίζετε λίγο κοτόπουλο είτε ψήνετε μπράουνις, το φυτικό λάδι είναι ένα ευέλικτο υποκατάστατο του βουτύρου. Απλώς να έχετε υπόψη σας το γεγονός ότι το φυτικό λάδι δεν είναι εξαιρετικά αξιόπιστο όταν πρόκειται για τη διόγκωση των αρτοσκευασμάτων σας.

7. Γιαούρτι

Διαφορά θερμίδων: 87
Η αναλογία αντικατάστασης: 1:1

Το γιαούρτι είναι μια επιλογή χαμηλών λιπαρών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση του βουτύρου σε συνταγές ψησίματος.

8. Φυστικοβούτυρο

Διαφορά θερμίδων: 4,5
Η αναλογία υποκατάστασης: 1:1

Α θέλετε να πετύχετε μια ακόμα πιο νόστιμη γεύση όταν ψήνετε, το φυστικοβούτυρο είναι ο καλύτερος τρόπος. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αυτό το υποκατάστατο βουτύρου την επόμενη φορά που θα φτιάξετε μπισκότα σοκολάτας ή κέικ για μια απολαυστική λιχουδιά χωρίς βούτυρο.

9. Βουτυρόγαλα

Διαφορά θερμίδων: 94
Η αναλογία αντικατάστασης: 1:1

Το καλλιεργημένο βουτυρόγαλα δεν είναι μόνο χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες, αλλά η χρήση του στη θέση του βουτύρου για να δέσει η συνταγή θα προσθέσει μια πλούσια, κρεμώδη γεύση και υφή σε σχεδόν κάθε συνταγή.

10. Μεταξένιο τόφου

Διαφορά θερμίδων: 76
Η αναλογία αντικατάστασης: 1:1

Αυτή είναι μια άλλη στρατηγική υποκατάστασης βουτύρου που οι βίγκαν φίλοι σας θα εκτιμήσουν πραγματικά. Η απαλή υφή του silken τόφου σε συνδυασμό με την ήμερη γεύση του το καθιστά ένα εξαιρετικό υποκατάστατο βουτύρου που αναδεικνύει τις γεύσεις του πιάτου σας χωρίς να υπερισχύει των άλλων συστατικών.

Με πληροφορίες από eatthis.com

Διαβάστε επίσης

Αεροδιακομιδές: Το νέο σχέδιο δράσης και οι έξι βάσεις ετοιμότητας

Μήπως ζηλεύει το παιδί σας; Πώς θα εξαλείψετε αυτό το “κοινωνικό δράμα”

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.