Χυμοί αποτοξίνωσης: Πόσο τελικά βοηθούν στο αδυνάτισμα

Οι χυμοί χαμηλών θερμίδων, γνωστοί και ως χυμοί αποτοξίνωσης,  έχουν γίνει μια από τις αγαπημένες επιλογές για όσους θέλουν να χάσουν μερικά κιλά.

Οι χυμοί είναι ενεργοποιητικά ροφήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συμπληρώσουν τη διατροφή και να μετριάσουν την επιθυμία όταν δεν θέλουμε να καταναλώσουμε γλυκά και σνακ, αναφέρει στο Health.com, η διατροφολόγος Trista Best,MPH, RD, LD.

Μπορούν να παρασκευαστούν με ένα ή δύο συστατικά ή να συνδυάσουν πολλά άλλα, και όχι απαραίτητα φρούτα, αλλά και δημητριακά, ξηρούς καρπούς και σπόρους.

Όσο πιο πυκνοί είναι, τόσο πιο χορταστικοί είναι, σημειώνει η  Best.  Ωστόσο, τα λιγότερο παχύρρευστα έχουν επίσης τα πλεονεκτήματά τους, καθώς συχνά είναι εξαιρετικά δροσιστικά. Ωστόσο, όλα είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που θα βοηθήσουν τον οργανισμό να λειτουργήσει σωστά.

Πριν αρχίσετε να τα φτιάχνετε, είναι σημαντικό να έχετε υπόψη σας ότι η λειτουργία τους είναι να υποστηρίζουν τη διατροφή. Ως εκ τούτου, δεν θα δώσουν αποτελέσματα αν δεν συνδυαστούν με μια υγιεινή διατροφή, εξηγεί η Best.

Οι χυμοί χαμηλών θερμίδων βοηθούν στο αδυνάτισμα;

Είναι σημαντικό να έχετε πάντα κατά νου ότι δεν υπάρχει μαγική λύση για να χάσετε βάρος από τη μια μέρα στην άλλη. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να αναζητήσετε μια υγιή στρατηγική που λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες του οργανισμού, λέει η Best και σημειίωνει πως, ο τέλειος συνδυασμός για να χάσετε βάρος είναι η άσκηση και η υγιεινή διατροφή.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) επισημαίνει ότι: “η σωματική δραστηριότητα αποτελεί βασικό παράγοντα της ενεργειακής δαπάνης και, ως εκ τούτου, είναι θεμελιώδης για το θερμιδικό ισοζύγιο και τον έλεγχο του βάρους.”

Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι με την άσκηση, όχι μόνο είναι δυνατή η απώλεια επιπλέον κιλών, αλλά μειώνεται επίσης ο κίνδυνος να πάσχει κανείς από διάφορες ασθένειες και βελτιώνεται ακόμη και η ψυχική υγεία.

Εν ολίγοις, για να χάσετε βάρος δεν είναι απαραίτητο να πίνετε ένα ποτήρι φρέσκο χυμό κάθε μέρα με άδειο στομάχι, αλλά να μάθετε να υιοθετείτε και να διατηρείτε υγιεινές και συνεπείς συνήθειες στον τρόπο ζωής σας.

Η εξάλειψη των επεξεργασμένων τροφίμων από τη διατροφή και ο περιορισμός της πρόσληψης απλών σακχάρων μπορεί να είναι μια καλή αρχή. Αν επίσης συμπληρώσουμε αυτή τη στρατηγική με ένα πρωτόκολλο διαλείπουσας νηστείας και χρησιμοποιήσουμε τους παρακάτω χυμούς για να βοηθήσουμε στη δημιουργία κορεσμού, η επιτυχία είναι εγγυημένη, λέει η ειδικός.

Ανανάς, αγγούρι και αλόη βέρα για αποτοξίνωση

Συστατικά

3 αγγούρια
1 μικρός ανανάς
3 ποτήρια νερό (750 ml)
2 κουταλιές της σούπας τζελ αλόης βέρα (30 γρ.)

Προετοιμασία

Καθαρίστε και κόψτε τον ανανά και τα αγγούρια.
Εξάγετε το τζελ αλόης βέρα και τοποθετήστε το στο μπλέντερ μαζί με το νερό και τα δύο προηγούμενα συστατικά.
Επεξεργαστείτε τα πάντα για μερικά λεπτά και βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα ομοιογενές smoothie χωρίς σβόλους.

Πεπόνι, ανανάς και παπάγια

Ο συνδυασμός της παπάγιας με το πεπόνι και τον ανανά έχει ως αποτέλεσμα ένα πολύ νόστιμο και αρωματικό ρόφημα, ιδανικό για να χορτάσετε  με υγιεινό τρόπο.

Συστατικά

1 αχλάδι
2 φέτες πεπόνι
1 φέτα ανανά
1/2 ποτήρι νερό (100 ml)
1 μπανάνα και 1 φέτα παπάγια
Προετοιμασία

Ενσωματώστε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ.
Επεξεργαστείτε μέχρι να αποκτήσετε τελικά έναν ομοιογενή χυμό.
Γαρνίρετε με ένα κομμάτι ανανά.
Διαβάστε επίσης αυτό το άρθρο: 6 υγιεινά σνακ που μπορείτε να φάτε πριν πάτε στο κρεβάτι

Ντομάτα, αγγούρι και σέλινο

Αυτό είναι παρόμοιο με το γκασπάτσο, αλλά πολύ πιο δροσιστικό είναι το μείγμα από ντομάτα, αγγούρι και σέλινο. Αν δεν έχετε συνηθίσει να το πίνετε, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το συστατικό που σας αρέσει περισσότερο από αυτά τα τρία και να το ενσωματώσετε σε μεγαλύτερο βαθμό στο ποτό για να απαλύνει τη γεύση των άλλων δύο.

Συστατικά

1 σέλινο
½ αγγούρι με τη φλούδα.
2 ντομάτες με τη φλούδα.
1 ποτήρι νερό (250 ml).

Προετοιμασία

Πλύνετε και ψιλοκόψτε όλα τα υλικά. Βάλτε τα στο μπλέντερ μαζί με το ποτήρι νερό.
Επεξεργαστείτε τα πάντα για μερικά λεπτά, μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιογενές smoothie χωρίς σβόλους.

Διαβάστε επίσης 

5 επιλογές για πρωινό που προσθέτουν πόντους στη μέση σας

Βασιλικός: 8+1 λόγοι για να τον βάλεις στη διατροφή σου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.