6 συμβουλές προς τις γυναίκες για να χάσουν το λίπος στην κοιλιά

Μικρές συμβουλές για να χάσουν οι γυναίκες το λίπος στην κοιλιά και να φορέσουν άνετα το ανοιξιάτικο τζιν τους.

Κάθε γυναίκα επιθυμεί επίπεδη κοιλιά και το ανεπιθύμητο λίπος, έστω και αυτό το μικρό σωσίβιο, είναι κάτι που δεν θα ήθελε να έχει. Και αυτό το λίπος στην κοιλιά, φεύγει πιο δύσκολα.

Καθώς οι γυναίκες μεγαλώνουν, η μυϊκή μάζα μειώνεται και το λίπος αυξάνεται. Το λίπος στην κοιλιά προκαλείται από χαμηλότερα επίπεδα οιστρογόνων και οι γυναίκες συνήθως βάζουν επιπλέον βάρος γύρω από τη μέση τους, ειδικά τον χειμώνα, που είμαστε περισσότερο σε εσωτερικούς χώρους και λιγότερο δραστήριοι. Αλλά η άνοιξη είναι εδώ, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να ξεκινήσετε από τώρα την προσπάθεια για να χάσετε το λίπος στην κοιλιά.

6 συμβουλές προς τις γυναίκες για να χάσουν το λίπος στην κοιλιά

Υπάρχουν έξι κανόνες που μπορείτε να ενσωματώσετε στον τρόπο ζωής σας. Λάβετε υπόψη ότι η συνέπεια σε οποιοδήποτε σχέδιο άσκησης είναι το κλειδί για την επίτευξη αποτελεσμάτων.

1. Κάντε μια σταθερή cardio ρουτίνα

Η προπόνηση cardio μπορεί – και πρέπει – να είναι ο νέος καλύτερος φίλος σας. Ο Mike Bohl, MD, MPH, γυμναστής και προπονητής διατροφής εξηγεί στο eatthis.com, ότι «όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους και τη διατήρησή του, το να έχεις μια σταθερή ρουτίνα φυσικής κατάστασης είναι το κλειδί».

Και η έρευνα το υποστηρίζει. Σύμφωνα με μια μελέτη του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Duke, η αερόβια άσκηση είναι η πιο παραγωγική μέθοδος για να απαλλαγείτε από το κοιλιακό λίπος που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την υγεία.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να κάνετε cardio και μπορείτε εύκολα να περάσετε την ώρα της προπόνησης με έναν φίλο. Προπονηθείτε τουλάχιστον πέντε ημέρες την εβδομάδα, προτείνει ο Δρ. Bohl.

2. Εκτελέστε τακτικές προπονήσεις ενδυνάμωσης.

Η προπόνηση δύναμης είναι ένα άλλο κρίσιμο συστατικό γυμναστικής όταν πρόκειται για απώλεια βάρους. “Η προπόνηση δύναμης καίει θερμίδες ενώ είστε στο γυμναστήριο και στη συνέχεια όταν επιστρέφετε στο σπίτι. Εάν θέλετε να έχετε μια τονισμένη εμφάνιση, η προπόνηση δύναμης είναι ο τρόπος”, λέει ο Δρ. Bohl.

3. Καταναλώστε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.

Η προσθήκη άπαχης πρωτεΐνης στα γεύματά σας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αισθάνεστε χορτάτοι χωρίς να καταναλώνετε πολλές επιπλέον θερμίδες. Ο Δρ Bohl επισημαίνει, “οι άπαχες πρωτεΐνες – όπως το κοτόπουλο, το ψάρι και οι πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης – είναι μια εξαιρετική πηγή διατροφής και θα συνδυαστούν καλά με την προπόνηση ενδυνάμωσης.”

Healthstories 6 συμβουλές προς τις γυναίκες για να χάσουν το λίπος στην κοιλιά

4. Διατηρήστε μια δίαιτα με υγιείς υδατάνθρακες και λίπη.

Η απώλεια βάρους γενικά έχει να κάνει με το έλλειμμα θερμίδων. Πρέπει να τρώτε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίτε.

Έχει πολλή έρευνα σχετικά με το εάν μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων ή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά είναι καλύτερη για απώλεια βάρους. Όταν σχεδιάζετε το γεύμα σας, αντί να δίνετε έμφαση στους υδατάνθρακες έναντι των λιπών, απλώς επικεντρωθείτε στην κατανάλωση υγιεινών εκδοχών και των δύο. Οι υγιείς υδατάνθρακες περιλαμβάνουν δημητριακά ολικής αλέσεως και τα υγιή λίπη περιλαμβάνουν μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη.

Αν αναρωτιέστε ποιοι υδατάνθρακες είναι οι πιο υγιεινές επιλογές πρέπει να γνωρίζετε ότι τα λαχανικά, τα φρούτα και τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι όλες στέρεες επιλογές, καθώς είναι γεμάτα διαιτητικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Και όταν πρόκειται για υγιή λίπη, τα «καλά» ακόρεστα λιπαρά -γνωστά και ως μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά – περιλαμβάνουν τρόφιμα όπως ψάρια, ξηρούς καρπούς, σπόρους και φυτικά έλαια, σύμφωνα με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ TH Chan.

5. Σχεδιάστε μια μέρα εξαπάτησης κάθε εβδομάδα.

Μπορεί να εκπλαγείτε όταν ακούτε ότι οι ημέρες εξαπάτησης είναι πολύ καλές κάθε τόσο. Είναι επίσης ένας πολύ σημαντικός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι θα διατηρήσετε το νέο σας βάρος.

Healthstories 6 συμβουλές προς τις γυναίκες για να χάσουν το λίπος στην κοιλιά

Η καλύτερη δίαιτα είναι αυτή την οποία τηρείτε πραγματικά, και αν δεν επιτρέπετε στον εαυτό σας να έχει κάποια ευελιξία, μπορεί απλώς να την εγκαταλείψετε εντελώς. Επομένως, εάν θέλετε πραγματικά διαρκή απώλεια βάρους, μην ανησυχείτε αν την σπάσετε για μία ημέρα.

6. Συζητήστε τους στόχους απώλειας βάρους με τον γιατρό σας.

Η απώλεια βάρους αφορά στην πραγματικότητα τη διατήρηση μιας σταθερής διατροφής και άσκησης. Αλλά οι γιατροί γνωρίζουν επίσης πόσο σημαντική είναι η λειτουργία του κάθε σώματος για την κατάσταση βάρους επίσης. Εάν νιώθετε ότι τα κάνετε όλα σωστά αλλά δεν χάνετε βάρος, μιλήστε με το γιατρό σας.

 

Διαβάστε επίσης

Δρ. Ζουμπούλης στο HS: Έρχονται καλλυντικά με ουσίες που μιμούνται ορμόνες – Το δέρμα «δείχνει» ασθένειες

Ο Στέφανος Βούρος, ο μεγαλύτερος γιος του Γιάννη Βούρου, που γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα, περνά μηνύματα μέσα από το Tik Tok

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.