Πώς να αυξήσετε με φυσικό τρόπο το μαγνήσιο στο σώμα

Τους τελευταίους μήνες γίνεται πολύς λόγος στα social media για το μαγνήσιο και τη σημασία των συμπληρωμάτων αυτού του πολύτιμου συστατικού. Ωστόσο, υπάρχει φυσικός τρόπος μέσω της διατροφής να αυξήσετε την ποσότητα μαγνησίου.

Πολλοί προτείνουν ότι συμπτώματα όπως προβλήματα ύπνου, σφιχτοί μύες και μειωμένη ενέργεια είναι σημάδια ότι έχετε έλλειψη μαγνησίου και ότι πρέπει να πάρετε ένα συμπλήρωμα μαγνησίου.

Αποδεικνύεται ότι πολλοί από εμάς πιθανότατα έχουμε έλλειψη μαγνησίου.

Σύμφωνα με ορισμένες έρευνες, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταναλώνουν τη συνιστώμενη ποσότητα μαγνησίου για να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού.

Υπολογίζεται επίσης ότι στις ανεπτυγμένες χώρες μεταξύ 10 και 30% του πληθυσμού έχει μια ελαφρά ανεπάρκεια μαγνησίου.

Το μαγνήσιο είναι ένα από τα πολλά μικροθρεπτικά συστατικά που ο οργανισμός χρειάζεται για να παραμένει υγιής .

Είναι απαραίτητο προκειμένου να βοηθήσει περισσότερα από 300 ένζυμα να πραγματοποιήσουν πολυάριθμες χημικές διεργασίες στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παράγουν πρωτεΐνες, ενισχύουν τα οστά, ελέγχουν το σάκχαρο του αίματος και την αρτηριακή πίεση και διατηρούν σε καλή κατάσταση τους μύες και υγιή τα νεύρα.

Το μαγνήσιο δρα επίσης ως ηλεκτρικός αγωγός που βοηθά τον καρδιακό παλμό και τους μύες να συσπώνται.

Η έλλειψή του λοιπόν, μπορεί να προκαλέσει μια σειρά προβλημάτων υγείας.

Αλλά παρόλο που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πιθανώς έλλειψη μαγνησίου, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παίρνετε συμπληρώματα.

Στην πραγματικότητα, με σωστό προγραμματισμό, οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε να πάρουμε όλο το μαγνήσιο που χρειαζόμαστε από το φαγητό.

Οι περισσότεροι άνθρωποι με ανεπάρκεια μαγνησίου δεν το γνωρίζουν, επειδή τα επίπεδα μαγνησίου στο αίμα δεν αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια πόση ποσότητα είναι πραγματικά αποθηκευμένη στα κύτταρά μας.

Σύμφωνα με το 247newsagency.com, τα σημάδια των χαμηλών επιπέδων μαγνησίου γίνονται εμφανή μόνο όταν υπάρχει έλλειψη.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν αδυναμία, απώλεια όρεξης, κόπωση, ναυτία και έμετο.

Αλλά τα συμπτώματα εξαρτώνται από το πόσο χαμηλά είναι τα επίπεδα μαγνησίου.

Εάν αφεθεί ανεξέλεγκτη, η ανεπάρκεια μαγνησίου σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο ορισμένων χρόνιων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων, της οστεοπόρωσης, του διαβήτη τύπου 2, των πονοκεφάλων ημικρανίας και της νόσου Αλτσχάιμερ.

Αν και ο καθένας μπορεί να αναπτύξει ανεπάρκεια μαγνησίου, ορισμένες ομάδες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από άλλες, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και των εφήβων, των ηλικιωμένων και των μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών.

Διαταραχές όπως η κοιλιοκάκη και η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, που δυσκολεύουν το σώμα να απορροφήσει θρεπτικά συστατικά, μπορεί να σας κάνουν πιο επιρρεπείς σε ανεπάρκεια μαγνησίου, ακόμη και με μια υγιεινή διατροφή.

Τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 και οι αλκοολικοί είναι επίσης πιο πιθανό να έχουν χαμηλά επίπεδα μαγνησίου.

Επιπλέον, η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων στις ανεπτυγμένες χώρες κινδυνεύει από ανεπάρκεια μαγνησίου λόγω χρόνιων ασθενειών, ορισμένων συνταγογραφούμενων φαρμάκων (όπως διουρητικά και αντιβιοτικά, που εξαντλούν τα επίπεδα του μετάλλου), μειωμένης περιεκτικότητας σε μαγνήσιο στις καλλιέργειες και διατροφής με επεξεργασμενες τροφές.

Μπορείτε να πάρετε μαγνήσιο με τη διατροφή

Η συνιστώμενη ποσότητα μαγνησίου που πρέπει να λαμβάνει ένα άτομο καθημερινά εξαρτάται από την ηλικία και την υγεία του.

Αλλά γενικά, οι άνδρες ηλικίας 19 έως 51 ετών θα πρέπει να καταναλώνουν μεταξύ 400 και 420 mg την ημέρα, ενώ οι γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν μεταξύ 310 και 320 mg.

Παρόλο που τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν τώρα λιγότερο μαγνήσιο από ό,τι πριν από 50 χρόνια, και η επεξεργασία αφαιρεί περίπου το 80% αυτού του ορυκτού από τα τρόφιμα, είναι ακόμα δυνατό να λάβετε όλο το μαγνήσιο που χρειάζεστε στη διατροφή σας εάν προγραμματίσετε προσεκτικά.

Τρόφιμα όπως ξηροί καρποί, σπόροι, δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια, πράσινα φυλλώδη λαχανικά (όπως το λάχανο ή το μπρόκολο), το γάλα, το γιαούρτι και τα εμπλουτισμένα τρόφιμα είναι πλούσια σε μαγνήσιο.

Μόλις 28 γραμμάρια αμύγδαλα περιέχουν το 20% της ημερήσιας ανάγκης ενός ενήλικα σε μαγνήσιο.

Διαβάστε επίσης

Το μίνι της Έλενας, που άναψε φωτιές, η μπηχτή του Θάνου και η απουσία της Μίνας

5 ρούχα που δεν πρέπει να φοράτε ποτέ σε μία πτήση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.