Το ασυνήθιστο και νόστιμο ρόφημα που μπορείς να πίνεις την ημέρα, για καλύτερο ύπνο το βράδυ

Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα ρόφημα βοηθά να έχετε καλύτερο ύπνο το βράδυ, όπως ο χυμός κερασιού και το χαμομήλι.

Αλλά υπάρχει ένα ρόφημα που προτείνουν οι ειδικοί για υπνηλία που σίγουρα δεν το περιμέναμε.

Όταν το πίνετε τη σωστή ώρα της ημέρας, το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει και αυτό να έχετε έναν καλό ύπνο το βράδυ. Αν και πολλοί, όταν δεν πίνουν έναν διπλό καφέ για να πάρουν ενέργεια, πίνουν ένα λαχταριστό matcha latte που έχει σχεδόν την ίδια επίδραση με τον καφέ.

Ο Michael Breus, PhD, κλινικός ψυχολόγος και ειδικός στον ύπνο, θεωρεί το πράσινο τσάι το καλύτερο ρόφημα για ξεκούραστο ύπνο.

«Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να είναι χρήσιμη για τη μείωση της κούρασης και την αύξηση της ποιότητας του ύπνου», λέει ο Δρ Breus στο wellandgood.com. «Αυτό οφείλεται σε μια ένωση στο πράσινο τσάι που ονομάζεται L-theanine, με την οποία ο εγκέφαλος χαλαρώνει, μειώνοντας τις ορμόνες που σχετίζονται με το στρες και την κινητικότητα των νευρώνων. Εάν καταναλώνετε τακτικά πράσινο τσάι και το κάνετε αρκετές ώρες πριν τον ύπνο, μπορείτε να αποκομίσετε τα οφέλη του που προκαλούν ύπνο χωρίς το βουητό της καφεΐνης ή την ανάγκη να ξυπνήσετε στη μέση της νύχτας για να πάτε στην τουαλέτα.

Ωστόσο, πρέπει να προσέχετε τον τύπο του πράσινου τσαγιού. «Βεβαιωθείτε ότι πίνετε πράσινο τσάι με την χαμηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη, αν είναι δυνατόν. Ορισμένα μείγματα πράσινου τσαγιού, ιδιαίτερα το matcha, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη. Αυτό μπορεί να σας κρατήσει ξύπνιους αν το πιείτε πολύ αργά», λέει ο Δρ Breus. Έρευνες δείχνουν ότι το πράσινο τσάι με μειωμένη καφεΐνη είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο όταν πρόκειται για τη μείωση του στρες και τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

Διαβάστε επίσης

Βλέπετε, είμαι άρρωστος! Πόσοι πηγαίνουν στη δουλειά άρρωστοι, μόνο και μόνο για να το αποδείξουν στους συναδέλφους τους

Ο απρόσκλητος επισκέπτης και το spam της Ζωής, τι παίζει πάλι με τον ΕΟΦ, η ρύθμιση για τα φθηνά φάρμακα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.