Βλέπετε, είμαι άρρωστος! Πόσοι πηγαίνουν στη δουλειά άρρωστοι, μόνο και μόνο για να το αποδείξουν στους συναδέλφους τους

Εκπληκτικά υψηλό είναι το ποσοστό των εργαζομένων που πηγαίνουν στη δουλειά άρρωστοι μόνο και μόνο για να το αποδείξουν στους συναδέλφους τους.

Τρεις στους τέσσερις εργαζόμενους αισθάνονται την υποχρέωση να πηγαίνουν στη δουλειά όταν αισθάνονται άρρωστοι. Από την άλλη το 57% θα προτιμούσε οι άρρωστοι συνάδελφοί τους να έμεναν σπίτι!

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση σε 2.000 εργαζόμενους διαπιστώνει ότι πολλοί αισθάνονται την ανάγκη να «ξεπεράσουν» τις όποιες καχυποψίες εις βάρος τους ή δεν θέλουν να φορτώσουν τα δικά τους καθήκοντα σε άλλους.

Πηγαίνουν στη δουλειά άρρωστοι

Συνολικά, το 38% των εργαζομένων θέλουν να πάνε στη δουλειά άρρωστοι μόνο για να δείξουν στους συναδέλφους και το αφεντικό τους ότι είναι πραγματικά αδιάθετοι.

Οι φόβοι ότι οι συνάδελφοι, τους βλέπουν ως «αναξιόπιστους» (42%), ότι αφήνουν τους άλλους ξεκρέμαστους (41%) και ότι έχουν πάρα πολλά να κάνουν (34%) είναι επίσης λόγοι για να πάνε στη δουλειά ενώ είναι άρρωστοι ή έχουν αρχικά συμπτώματα. Η μελέτη, διαπιστώνει επίσης ότι το 21% θέλει να δείξει πόσο αφοσιωμένο είναι, ενώ το 18% δεν εμπιστεύεται τους άλλους να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, όπως αναφέρει το studyfinds.org.

Έξι στους 10 ερωτηθέντες (59%) αισθάνονται επίσης ότι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσουν ένα κρυολόγημα είναι να συνεχίσουν κανονικά την καθημερινότητά τους και το 61%πείθουν τον εαυτό τους ότι στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο άρρωστοι.
Ωστόσο, το 43% πιστεύει ότι είναι «εγωιστικό» όταν οι συνάδελφοι έρχονται στη δουλειά άρρωστοι, με τον βήχα να είναι η μεγαλύτερη ενόχληση. Το να μην καλύπτουν το στόμα τους όταν βήχουν ή φταρνίζονται (46%) και να μην πλένουν τα χέρια τους μετά (36%) είναι επίσης κοινά παράπονα. όπως και η μη χρήση χαρτομάντιλων (35%).

Η μελέτη διαπιστώνει επίσης ότι το 49% δεν θα είχε κανέναν ενδοιασμό να πει σε έναν άρρωστο συνάδελφο ότι θα έπρεπε να είχε μείνει στο σπίτι. Μπορεί επίσης να έχουν καλό λόγο, καθώς το 48% πιστεύει ότι έχουν κρυώσει από έναν συνάδελφο. Ωστόσο, πολλοί από τους ερωτηθέντες δεν φαίνεται να εφαρμόζουν το ίδιο επίπεδο κατανόησης για τον εαυτό τους.

Η έρευνα, που διεξήχθη από το OnePoll, διαπιστώνει επίσης ότι το 24% όσων έχουν κρυώσει προσπάθησαν να κρατήσουν μυστική την κατάστασή τους. Το να θέλεις να θεωρηθείς αξιόπιστος (31%) και να εργάζεσαι σε ανταγωνιστική δουλειά (29%) είναι μεταξύ των λόγων.

Διαβάστε επίσης

Ριζοσπαστική λύση στην Ουγγαρία για την υπογεννητικότητα: Τέλος οι φόροι για μητέρες κάτω των 30 ετών

Ο απρόσκλητος επισκέπτης και το spam της Ζωής, τι παίζει πάλι με τον ΕΟΦ, η ρύθμιση για τα φθηνά φάρμακα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.