Οι 4 λόγοι που η ζυγαριά δεν λέει πάντα την αλήθεια για το βάρος

Η ζυγαριά δεν λέει πάντα την αλήθεια για το βάρος μας και αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Στην προσπάθεια απώλειας βάρους, η ζυγαριά είναι σύμμαχος και οδηγός, αλλά πολλές φορές μας ξεγελάει.

Ο διαιτολόγος – διατροφολόγος Αναστάσιος Παπαλαζάρου, σε μία πολύ περιγραφική ανάρτησή του, εξηγεί τους 4 λόγους που η ζυγαριά δεν λέει πάντα την αλήθεια.

Γιατί η ζυγαριά δεν λέει πάντα την αλήθεια για το βάρος

👉Γυμνάζεσαι, τρως υγιεινά, προσπαθείς να χάσεις βάρος, αλλά το νούμερο στην ζυγαριά δεν δείχνει να αλλάζει. ⚖️🤨
❓Μήπως η ζυγαριά σου δεν σου λέει την αλήθεια;
💁🏻‍♂️Κι όμως, υπάρχουν περιπτώσεις, όπου το ζύγισμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό:
1.🧂Εάν τις προηγούμενες μέρες έχεις φάει τρόφιμα με αρκετό αλάτι 🥨, είναι πολύ πιθανό το σώμα σου να έχει κρατήσει παραπάνω υγρά ως απάντηση στην πρόσληψη νατρίου💧. Μερικά άτομα μάλιστα κρατούν περισσότερο νερό από άλλους.
✅Η κατάσταση αυτή είναι προσωρινή και μετά από λίγες μέρες θα επέλθει ισορροπία.
2.🩸Εάν περιμένεις περίοδο, το βάρος σου αυξάνεται φυσιολογικά κατά 1,4-2,3 kg ‼️υπάρχει κατακράτηση υγρών💧 που προκαλεί πρήξιμο, φούσκωμα και κράμπες στο στομάχι🤰, και πιθανό να αισθανθείς σφιχτά και άβολα στα ρούχα σου👖.
✅ Πρόκειται για το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, που βιώνει το 90% γυναικών. Τα συμπτώματα υποχωρούν έπειτα από λίγες ημέρες, οπότε αποφύγετε το ζύγισμα πριν ή κατά την διάρκεια της περιόδου ❌⚖️.
3.😓Σε περιόδους έντονου στρες, επίσης το βάρος μας μπορεί να αυξηθεί καθώς αυξάνεται η ορμόνη κορτιζόλη ⬆️. Η ορμόνη αυτή αυξάνει την όρεξη, ιδιαίτερα για γλυκές και λιπαρές τροφές, και καθυστερεί τον μεταβολισμό μας🍭.
4.🏃‍♂️Επίσης, έπειτα από έντονη σωματική άσκηση, οι μυς μας αναζητούν περισσότερη ενέργεια . Κύρια πηγή ενέργειας τον μυών είναι το γλυκογόνο ⚡️. Έτσι, το σώμα μας παράγει περισσότερο γλυκογόνο, το οποίο συγκρατεί και περισσότερο νερό στους μυς 💪💧.
✅Οι μυς εξοικειώνονται με την άσκηση σε μερικές εβδομάδες-ένα μήνα, χρειάζονται λιγότερο γλυκογόνο, και η κατακράτηση υποχωρεί.
💁🏻‍♂️❗️Θυμηθείτε: η πρόοδος σας δεν καθορίζεται από ένα νούμερο. Κατανοήστε το σώμα σας, πείτε μπράβο στον εαυτό σας για τις αλλαγές που κάνετε στην ζωή σας, και φυσικά μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια!

Ο κ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου

Διαβάστε επίσης

Συνταγογράφηση και αυξήσεις τιμών στα ελλειπτικά φάρμακα – Η ευκαιρία της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας

Τα 10 πράγματα που πρέπει να ξεφορτωθείς από το σπίτι σου το 2023

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.