Τα 10 πράγματα που πρέπει να ξεφορτωθείς από το σπίτι σου το 2023

Είναι απίστευτο πόσα άχρηστα πράγματα μπορεί να συσσωρεύσουν τα σπίτια μας μέσα σε ένα χρόνο. Ναι, αναφερόμαστε σε εκείνα τα συρτάρια που φοβάσαι πλέον να ανοίξεις, στο πατάρι που έχει συσσωρεύσει από χαλασμένες συσκευές μέχρι κεντήματα της γιαγιάς αλλά και στην ντουλάπα σου… Το 2023 είναι εδώ και είναι ευκαιρία να κάνεις χώρο στη ζωή σου για νέα, συναρπαστικά πράγματα! Και αυτό είναι κάτι που ξεκινά από το σπίτι.

“Όταν τα συσσωρευμένα αντικείμενα αυξάνονται όλο και περισσότερο, μπορούν να αποτελέσουν απειλή για την υγεία αλλά και την ψυχολογία του ανθρώπου και να φτιάξουν ένα δυσλειτουργικό σπιτικό περιβάλλον που συμβάλλει στο άγχος καθώς και σε συναισθήματα απομόνωσης και εκτοπισμού” εξηγεί στο realsimple.com, η Shantae Duckworth, επαγγελματίας διακοσμήτρια και ιδρυτής του Shantaeize Your Space.

10 πράγματα που πρέπει να ξεφορτωθείς από το σπίτι σου την νέα Χρονιά 

Ρούχα που ποτέ δεν φοράς

Γενικός κανόνας: Αν δεν το έχετε φορέσει δύο χρόνια, και δεν έχει καμία ισχυρή συναισθηματική αξία, τότε πετάξτέ το από την ντουλάπα σας. Ναι, αυτό περιλαμβάνει και το crop top μπλουζάκι με παγιέτες που αγοράσατε το 2011, λέει η Allison Flinn, ιδιοκτήτρια  της Reclaim Professional Organizing.

Στοίβες με παλιά περιοδικά και εφημερίδες

Εάν έχετε μια αυξανόμενη στοίβα δημοσιευμάτων που έχουν μαζέψει σκόνη ήρθε η ώρα να τα καθαρίσετε. Σκεφτείτε να τα δωρίσετε σε μια βιβλιοθήκη, έτσι θα έχουν ακόμα κάποια χρήση.

Μαγειρικά σκεύη που σπάνια χρησιμοποιείς

Πιστεύετε πραγματικά ότι σας χρειάζεται αυτό το ψαλίδι πίτσας; Ένα gadget που σας σώζει τρία δευτερόλεπτα κάθε λίγους μήνες μάλλον δεν αξίζει το χώρο που καταλαμβάνει στην κουζίνα σας.

Ληγμένα φάρμακα

Εάν βρίσκονται στο ντουλάπι με τα φάρμακα από τον καιρό που μετακομίσατε στο σπίτι, ήρθε η ώρα να τα πετάξετε.  Παλιά συνταγογραφούμενα φάρμακα μπορεί να συσσωρεύονται, οπότε τσέκαρε τα ντουλάπια σου και έλεγξε τι καταλαμβάνει χώρο. Απλά φροντίστε να τα απομακρύνετε με ασφάλεια.

Ληγμένα τρόφιμα

Ξέρεις για τι πράγμα μιλάμε! για εκείνο το πιάτο που περίσσεψε πριν από δύο εβδομάδες και το έβαλες στο πίσω μέρος του ψυγείου.

Ξεπερασμένες ηλεκτρονικές συσκευές

Κάποτε αυτό το MuVo mp3 player ήταν από τα κορυφαία. Αλλά τώρα βρίσκεται στο πίσω μέρος της ντουλάπας. Πούλα ή χάρισε αυτά τα αντικείμενα που ξέρεις ότι δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ ξανά.

Εγκαταλειμμένα εργαλεία ομορφιάς

Εάν έχετε κρατήσει εργαλεία ομορφιάς που ποτέ δεν χρησιμοποιήσατε, γιατί δεν σας βόλεψαν, ήρθε η ώρα να τα πετάξετε, ακόμα και αν ήταν ακριβά.

Άδεια μπουκάλια αλκοόλ

Εντάξει, το περιεχόμενο του μπουκαλιού μπορεί να ήταν ακριβό, αλλά η συλλογή άδειων μπουκαλιών στην κουζίνα σας δεν αξίζει τίποτα πια. Το αλκοόλ τελείωσε και είναι καιρός να το πετάξεις το άδειο μπουκάλι.

Παλιά καλλυντικά

Υπάρχουν μερικά καλλυντικά που ξέρεις ότι δεν πρόκειται να φορέσεις ποτέ ξανά, όπως για παράδειγμα εκείνο το κίτρινο κραγιόν εμπνευσμένο από την Nicki Minaj. Ξεφορτώσου το. Όπως μερικά προϊόντα ομορφιάς κάποια καλλυντικά δεν κάνουν για εμάς. Δεν υπάρχει λόγος να τα κρατάτε.

Παλιές μπογιές

Εάν έχετε μαζέψει παλιά κουτιά με μπογιές ξεφορτωθείτε τα (με ασφάλεια). Και πιάνουν πολύ χώρο και άχρηστες πλέον είναι.

Διαβάστε επίσης 

Να γιατί αυτές οι σκληρές μεμονωμένες τρίχες στο πιγούνι συνεχίζουν να μεγαλώνουν

Αυτές είναι οι τάσεις υγείας και ευεξίας για το 2023

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.