Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κατεψυγμένο ρολό κοτόπουλο λόγω σαλμονέλας

Κατεψυγμένο ρολό κοτόπουλο γεμιστό με μπέικον και τυρί, ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, λόγω σαλμονέλας.

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κατεψυγμένο ρολό κοτόπουλο λόγω σαλμονέλας

Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία παρασκεύασματος κρέατος, με τα στοιχεία «ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ – ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ γεμιστό με μπέικον και τυρί κατεψυγμένο», με ημερομηνία σφαγής και συσκευασίας 24-11-22 και ανάλωση έως 24-11-23, που παράγεται από την εταιρεία ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ.

Διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας

Σε συνέχεια εργαστηριακών αναλύσεων στο κτηνιατρικό εργαστήριο Ιωαννίνων διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp..

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κατεψυγμένο ρολό κοτόπουλο λόγω σαλμονέλας

Τι είναι η σαλμονέλα

Η σαλμονέλα προκαλεί ποικίλες ασθένειες στο έντερο και το στομάχι. Οι ασθένειες αυτές ονομάζονται σαλμονέλωση. Οι δύο κυριότερες κατηγορίες σαλμονέλας είναι η τυφική και η μη τυφική σαλμονέλωση. Η σαλμονέλα προκαλείται, όταν το μικρόβιο της σαλμονέλας διεισδύσει στο επιθήλιο του λεπτού εντέρου και προκαλέσει φλεγμονή, με αποτέλεσμα να παραχθεί μια εντεροτοξίνη στα εντερικά κύτταρα. Η ασθένεια αυτή προέρχεται συνήθως από το νερό, το χώμα, τα έντομα, τις επιφάνειες εργοστασίων και κουζινών, τα ζωικά περιττώματα και τα ακατέργαστα κρέατα, πουλερικά και θαλασσινά. (πηγή: hel.wikipedia.org)

Διαβάστε επίσης

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για 3 μορφές καρκίνου – Ανακοινώσεις Πλεύρη και Αγαπηδάκη

Αυτή η διατροφή μπορεί να είναι ευεργετική σε ασθενείς που κάνουν χημειοθεραπεία

Γιατί αυξήθηκαν οι θάνατοι λόγω COVID-19; Πάλι πρώτη στην Ευρώπη η Ελλάδα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.