Ποια είναι τα καλύτερα φρούτα, για να χάσετε λίπος από την κοιλιά;

Τα φρούτα είναι μια υπέροχη πηγή θρεπτικών συστατικών και αν δεν τα έχετε ήδη συμπεριλάβει στη διατροφή σας, τι περιμένετε; Σύμφωνα με το eatthis.com τα φρούτα είναι χαμηλά σε νάτριο, λιπαρά και θερμίδες.

Παρέχουν στο σώμα σας φυτικές ίνες, συμβάλλοντας στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης σοβαρών ασθενειών, όπως καρδιακές παθήσεις. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε νερό και φυτικές ίνες σας χορταίνει, όπως σημειώνει η Lauren Manaker, MS, RDN, LD, CLEC, διαιτολόγος και συγγραφέας βιβλίων, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα φάτε λιγότερο και θα εξοικονομήσετε μερικές θερμίδες.

Περιττό να πούμε ότι τα φρούτα είναι ένα σημαντικό βασικό συστατικό για τη συνολική υγεία και ευεξία σας και μια εξαιρετική επιλογή εάν θέλετε να χάσετε βάρος.

Πόσα φρούτα πρέπει να καταναλώνετε την ημέρα;

Οι διεθνείς διατροφικές οδηγίες 2020-2025 συνιστούν 2 φλιτζάνια για την υποστήριξη μιας καλά ισορροπημένης διατροφής. Για να σας δώσουμε μια καλή ιδέα, 1 φλιτζάνι (που είναι περίπου 114 γραμμάρια) φρούτων σημαίνει ένα μικρό μήλο, μια μεγάλη μπανάνα ή οκτώ μεγάλες φράουλες.

Όταν θέλετε να αδυνατίσετε τη μέση σας τρώγοντας φρούτα, η Manaker επισημαίνει: “Δεν θα υπάρχει καμία τροφή που να εγγυάται ότι ένα άτομο θα χάσει λίπος στην κοιλιά. Αλλά ως μέρος μιας συνολικής υγιεινής διατροφής και ενός τρόπου ζωής που περιλαμβάνει σωματική δραστηριότητα, ορισμένα φρούτα μπορεί να βοηθήσουν στην επίτευξη αυτού του στόχου». Έχοντας αυτό κατά νου, εδώ είναι τα φρούτα που πρέπει να συμπεριλάβετε στην εβδομαδιαία εναλλαγή σας.

Ποια είναι τα καλύτερα φρούτα για να χάσετε λίπος από την κοιλιά;

Το καρπούζι είναι κυρίως νερό και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Σε ποιον δεν αρέσει να τσιμπολογάει φρέσκο, νόστιμο καρπούζι, ειδικά όταν είναι στην εποχή του; Αυτό το φρούτο είναι γεμάτο με βασικά θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη C. Η Manaker λέει, «Επειδή η ενυδάτωση μπορεί να παίξει ρόλο στη διαχείριση του βάρους, η κατανάλωση φρούτων με νερό όπως το καρπούζι μπορεί να βοηθήσει».

Ένα μήλο την ημέρα μπορεί να κάψει το λίπος της κοιλιάς!  Ο λόγος για τον οποίο είναι κλασικά και αγαπημένα είναι ότι αποτελούν πηγή φυτικών ινών, που είναι ένα χορταστικό θρεπτικό συστατικό που μπορεί να σας βοηθήσει να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες με την πάροδο του χρόνου.

Τα βατόμουρα, είναι μια υγιεινή προσθήκη σε μια φρέσκια σαλάτα ή σε γιαούρτι. Η Manaker μας λέει, “Είναι γεμάτα με φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Η συμπερίληψή τους στα πιάτα προσθέτει κάποια φυσική γλυκύτητα χωρίς προσθήκη ζάχαρης – ένας παράγοντας που μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους.”

Τα αβοκάντο είναι γεμάτα με φυτικές ίνες και υγιή λίπη. Ένα αβοκάντο περιέχει ένα γραμμάριο ζάχαρης ανά μερίδα. Περιέχει χορταστικά υγιή λίπη και φυτικές ίνες. Η χρήση αβοκάντο ως προσθήκη σε γεύματα ή σνακ μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αισθάνονται ικανοποιημένοι και ενδεχομένως να χάσουν το λίπος στην κοιλιά τους..

Ένα πορτοκάλι είναι ένα μοναδικό πάρτι βιταμινών και θρεπτικών συστατικών. Σύμφωνα με την Manaker, “Τα πορτοκάλια είναι μια εξαιρετική φυσική πηγή βιταμίνης C, θειαμίνης, φυλλικού οξέος και μιας σειράς άλλων θρεπτικών συστατικών. Επιπλέον, περιέχουν φυτικές ενώσεις που προσφέρουν μοναδικά οφέλη για την υγεία. Είναι φυσικά γλυκά χωρίς προσθήκη ζάχαρης και είναι μια ενυδατική τροφή που μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην υποστήριξη της απώλειας βάρους».

Διαβάστε επίσης 

Οι κορυφαίες τροφές που τονώνουν τις αισθήσεις σας

Πόσο ασφαλής είναι η χορτοφαγική διατροφή;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.