Οι κορυφαίες τροφές που τονώνουν τις αισθήσεις σας

Υπάρχουν πολλές τροφές και αγαπημένα καθημερινά γεύματα που ενισχύουν τις αισθήσεις, βοηθώντας στη βελτίωση της όρασης, της ακοής, της γεύσης και της όσφρησής σας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα καρότα, πραγματικά βοηθούν τα μάτια όπως και ο σολωμός, ο οποίος επιπλέον έχει ισχυρά αντιοξειδωτικά.

Τα λαζάνια, η σούπα και ένα κλασικό δείπνο ψητού κοτόπουλου μπορούν όλα να βοηθήσουν στην τόνωση των αισθήσεών σας – καθώς περιέχουν συστατικά που βοηθούν την όραση, την ακοή, τη γεύση και την όσφρηση, λένε οι διατροφολόγοι.

Μια δημοσκόπηση σε 2.000 ενήλικες αποκάλυψε, σύμφωνα με την mirror.co.uk ότι πάνω από το ένα τρίτο (36%) των ανθρώπων δεν γνωρίζουν τον αντίκτυπο της διατροφής τους σε διάφορα μέρη του σώματός τους.

Για παράδειγμα, αποδεικνύεται ότι τα καρότα βοηθούν πραγματικά στη βελτίωση της όρασής σας, καθώς περιέχουν βήτα καροτίνη, η οποία μετατρέπεται από το σώμα σε βιταμίνη Α.

Και τα μπούτια κοτόπουλου είναι μια καλή πηγή ψευδαργύρου, ο οποίος βοηθά στη διατήρηση της αίσθησης της γεύσης και της όσφρησης.

Αλλά και οι ντομάτες στα ζυμαρικά περιέχουν λυκοπένιο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της καλής όρασης – και το βοδινό κρέας περιέχει βιταμίνη Β12, η ​​οποία μπορεί να επηρεάσει την όσφρησή σας εάν δεν λαμβάνετε αρκετή ποσότητα στη διατροφή σας.

Δείτε λοιπόν πως οι τροφές σε αγαπημένα καθημερινά γεύματα και σαλάτες απογειώνουν τις αισθήσεις:

10 κορυφαία γεύματα με τροφές που ενισχύουν τις αισθήσεις

Πικάντικος σπλωμός με μάνγκο, καλαμπόκι και σάλτσα αβοκάντο.

Αυτό το μαριναρισμένο πιάτο σολομού έχει έντονα χρώματα, που βοηθά στην τόνωση της όρεξης και στην υγεία των ματιών, καθώς είναι πλούσιο τόσο σε λουτεΐνη όσο και σε ζεαξανθίνη. Η λουτεΐνη είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για την υγεία των ματιών, καθώς, μαζί με άλλα ισχυρά αντιοξειδωτικά, αυτό το φυτοθρεπτικό συστατικό βοηθά στην παρεμπόδιση του ορατού μπλε φωτός, που είναι μία από τις κύριες αιτίες της οφθαλμικής βλάβης που προκαλείται από τις ηλεκτρονικε΄ς συσκευές.

Σούπα με κόκκινη πιπεριά και γλυκοπατάτα.

Αυτή η ζωηρή κόκκινη σούπα είναι φτιαγμένη από κόκκινες πιπεριές και γλυκοπατάτες, οι οποίες είναι πλούσιες στα καροτενοειδή λυκοπένιο και βήτα καροτίνη τα οποία υποστηρίζουν την καλή υγεία των ματιών. Αυτά μετατρέπονται σε βιταμίνη Α στο σώμα, η οποία είναι απαραίτητη για την καλή υγεία των ματιών. Η βιταμίνη Α βοηθά διατηρεί την επιφάνεια του ματιού, ή τον κερατοειδή, ενυδατωμένη και υγιή. Η βήτα-καροτίνη έχει επίσης αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση του κινδύνου εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Σαλάτα με ραπανάκι και ντομάτα.

Τρόφιμα όπως το ραπανάκι έχουν μια ικανοποιητική τραγανή γεύση που προσθέτει υφή σε ένα πιάτο. Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinic Nutrition, στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 65.000 γυναίκες, διαπίστωσε ότι εκείνες με υψηλότερη πρόσληψη βήτα καροτίνης συσχετίστηκαν με χαμηλότερο κίνδυνο απώλειας ακοής.

Βρώμη, blueberries και φυστικοβούτυρο.

Η βρώμη είναι μια υγιεινή προσθήκη σε κάθε δίαιτα και προσφέρει μια τραγανή υφή στα πιάτα που είναι …ελκυστική στο αυτί. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Epidemiology έδειξε ότι η υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο επίκτητης απώλειας ακοής. Μια υγιεινή διατροφή περιλαμβάνει άφθονα φυτικά τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων δημητριακών ολικής αλέσεως όπως η βρώμη και φρούτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως τα βατόμουρα.

Γλυκόξινος ζωμός από γαρίδες με λεμονόχορτο.

Η εξισορρόπηση διαφορετικών γεύσεων μπορεί να κάνει τα πιάτα πιο ικανοποιητικά για φαγητό και ένας από τους πιο συνηθισμένους συνδυασμούς είναι η γλυκόξινη γεύση που βρίσκεται σε αυτή τη σούπα. Αυτό το πιάτο είναι επίσης μια καλή πηγή ψευδαργύρου, ο οποίος βοηθά στην καλή αίσθηση όσφρησης.

Ριζότο με μανιτάρια.

Τα μανιτάρια δίνουν μια πλούσια, αλμυρή γνοστιμιά, ενώ είναι επίσης μια πηγή ψευδαργύρου που βοηθά στη διατήρηση της καλής γεύσης.

Κορεάτικο μοσχαράκι στο τηγάνι.

Η όσφρηση είναι ένα από τα κύρια πράγματα που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να αποφασίσουν αν θα φάνε ένα συγκεκριμένο φαγητό. Αυτό το πιάτο είναι αρωματισμένο με κορεάτικες γεύσεις τζίντζερ και σουσάμι, ενώ η Β12 που βρίσκεται στο βοδινό κρέας έχει αποδειχθεί ότι παίζει ρόλο στην όσφρησή σας.

Σαλάτα με διάφορα βότανα, φιστίκι και ρόδι.

Τα βότανα είναι ένας καλός τρόπος για να κάνετε οποιοδήποτε πιάτο πιο αρωματικό και δεν υπάρχει κανόνας για το πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Αυτό το πιάτο συνδυάζει πολλά βότανα καθώς και το φιστίκι Αιγίνης το οποίο έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα του ψευδαργύρου, που μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της όσφρησης.

Ψητό κοτόπουλο με ψητά λαχανικά.

Τα μπούτια κοτόπουλου είναι μια καλή πηγή ψευδαργύρου που βοηθά στη διατήρηση της αίσθησης της γεύσης και της όσφρησης, ενώ τα ψητά λαχανικά είναι καλά για την όραση λόγω της βήτα καροτίνης στα καρότα και της λουτεΐνης και της ζεαξανθίνης στα πράσινα λαχανικά.

Ζυμαρικά με κιμά.

Οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της καλής όρασης, ενώ το βοδινό κρέας περιέχει βιταμίνη Β12, η ​​οποία μπορεί να επηρεάσει την όσφρησή σας εάν δεν λαμβάνετε αρκετή ποσότητα στη διατροφή σας.

Διαβάστε επίσης

Επιθανάτιες εμπειρίες έχει 1 στους 5 ανθρώπους που επιβίωσε από καρδιακή ανακοπή

6 τρόποι για να διατηρήσετε το σπίτι σας ζεστό τον χειμώνα χωρίς να αγγίξετε τον θερμοστάτη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.