6 τρόποι για να διατηρήσετε το σπίτι σας ζεστό τον χειμώνα χωρίς να αγγίξετε τον θερμοστάτη

Διατηρήστε το σπίτι σας πιο ζεστό και άνετο με αντικείμενα που πιθανότατα έχετε ήδη. Εάν έχετε επιλέξει για την εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού πολλά λευκά, μαύρα και γκρι χρώματα ή πολλές καθαρές γραμμές, μπορεί να καταλήξετε σε ένα δωμάτιο που αισθάνεται λίγο ψυχρό. Αυτό το κρύο αίσθημα έχει μικρότερη σχέση με την πραγματική θερμοκρασία του δωματίου. Μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να ανεβάζετε τη θερμότητα!

Υπάρχουν μερικά εύκολα κόλπα διακόσμησης που μπορούν να κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται και να είναι πιο ζεστό, χωρίς να επιβαρύνετε τον λογαριασμό του ρεύματος.

Δείτε μερικούς εύκολους τρόπους για να κάνετε κάθε δωμάτιο του σπιτιού να είναι αμέσως πιο ζεστό.

1. Οι υφές δημιουργούν την αίσθηση ότι το σπίτι είναι ζεστό.

Δοκιμάστε να προσθέσετε μια βελούδινη κουβέρτα στον καναπέ ή το κρεβάτι σας.

Άλλοι εύκολοι τρόποι για να προσθέσετε ζεστές: εισάγετε κεντημένα μαξιλάρια ή ένα υφαντό για να δώσετε διάσταση στο χώρο σας. Επιπλέον, είναι εύκολο και φθηνό να τα αλλάζετε μέσα και έξω καθώς αλλάζουν τα γούστα σας στο χρώμα και τις τάσεις.

2. Ανάψτε μερικά κεριά για μία νότα ζεστασιάς στο σπίτι σας

Όχι μόνο ρίχνουν το πιο κολακευτικό φως και μυρίζουν φανταστικά, αλλά τα κεριά θα προσθέσουν επίσης μια ζεστή λάμψη και λίγη θερμότητα στο χώρο σας. Είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε τα κεριά αναμμένα χωρίς επίβλεψη και θα πρέπει πάντα να κρατάτε τα παιδιά, τα κατοικίδια και τυχόν εύφλεκτα αντικείμενα μακριά από τη φλόγα. Για να αποφύγετε προβλήματα με την ποιότητα του αέρα σε εσωτερικούς χώρους, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε καθαρές επιλογές κεριού σόγιας αντί για παραφίνη, όταν είναι δυνατόν.

3. Προσθέστε χαλιά

Προσθέτει μια αίσθηση γοητείας σε κάθε δωμάτιο. Τα χαλιά βοηθούν επίσης στη μείωση του θορύβου, οπότε η προσθήκη χαλιών στο σαλόνι ή την τραπεζαρία θα εμποδίσει τον ήχο της φλυαρίας να ακούγεται σε άλλα δωμάτια.

4. Κρεμάστε κουρτίνες για να μειώσετε τα ρεύματα για να είναι το σπίτι σας πιο ζεστό

Οι κουρτίνες παρέχουν ένα φυσικό φράγμα από το κρύο ψύξη που μπορεί να διαπεράσει τα παράθυρά σας. Προτιμήστε χειμωνιάτικες υφές όπως το βελούδο. Ένας χώρος χωρίς κουρτίνες μπορεί να φαίνεται ψυχρός. Αν και υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα, είναι σπάνιο να μετανιώσετε για μια όμορφη αγορά κουρτινών, περσίδων ή πάνελ παραθύρου.

5. Μετακινήστε τα έπιπλα μακριά από αγωγούς θέρμανσης ή καλοριφέρ

Εάν είναι δυνατόν, φροντίστε τα έπιπλά σας να μην εμποδίζουν τη ροή της θερμότητας στο δωμάτιο. Θα νιώσετε αμέσως τη διαφορά και ίσως να μπορείτε να ρυθμίσετε τον θερμοστάτη σας χαμηλότερα.

6. Συμπεριλάβετε προσωπικές πινελιές που προσθέτουν μια νότα θαλπωρής

Αν προτιμάτε ένα μίνιμαλ στυλ σχεδίασης, δεν χρειάζεται να τρελαίνεστε να γεμίζετε τον χώρο σας γεμάτο αντικείμενα. Να είστε προσεκτικοί στην επιλογή σας, ώστε να εμφανίζονται μόνο τα αγαπημένα σας. Τα έργα τέχνης, οι αγαπημένες φωτογραφίες και μια χούφτα από τα πιο πολύτιμα βιβλία σας βοηθούν στη θέρμανση ενός δωματίου. Οι γυμνοί τοίχοι και όλες οι γυμνές επιφάνειες κάνουν ένα σπίτι να μοιάζει περισσότερο με εκθεσιακό χώρο παρά σαν μέρος όπου ζουν άνθρωποι!

Πηγή: realsimple.com

Διαβάστε επίσης

Αυτό θα είναι το νέο ΔΣ του ΕΟΔΥ – Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν – Οι στόχοι του Οργανισμού

H μοναδική λέξη, που χρειάζεται να πείτε στο παιδί σας, όταν λέει: «Δεν μπορώ!»

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.