Τα 2 φρούτα, που πρέπει να τρώτε για πρωινό, αν θέλετε επίπεδη κοιλιά

Δεν είναι μυστικό ότι τα φρούτα πρέπει να αποτελούν τακτική βάση στη διατροφή σας για έναν ολοκληρωμένο τρόπο ζωής, αλλά όπως αποδεικνύεται, ορισμένα φρούτα μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας με περισσότερους τρόπους από το να είναι απλώς ένα νόστιμο σνακ με λίγες θερμίδες .

Αν και τα περισσότερα φρούτα προσφέρουν το πλεονέκτημα μιας ποικιλίας βιταμινών και μετάλλων που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος, την φυσική αποτοξίνωση του σώματός σας και ακόμη την αύξηση του μεταβολισμού σας, υπάρχουν 2 τύποι φρούτων που μπορούν να ελαχιστοποιήσουν το φούσκωμα.

Για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τα καλύτερα φρούτα που βοηθούν στην εξάλειψη του λίπους στην κοιλιά, το shefinds.com, μίλησε με ειδικούς σε θέματα υγείας που αναφέρουν ποιες επιλογές μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους απώλειας βάρους, ώστε να αισθάνεστε δυνατοί και σίγουροι γνωρίζοντας ότι τροφοδοτείται το σώμα σας με τα θρεπτικά συστατικά.

Η Lisa Richards, διατροφολόγος και δημιουργός του The Candida Diet, η Trista Best, MPH, RD, LD, διαιτολόγος στο Balance One Supplements η Dana Ellis Hunnes, PhD, MPH, RD, διαιτολόγος στο UCLA Medical κέντρο και ο Dr. Daniel Boyer, MD, ειδικός σε θέματα υγείας και διατροφής στο Farr Institute, αναφέρουν τα 2 κορυφαία φρούτα για επίπεδη και όχι μόνο κοιλιά.

Τα 2 φρούτα, που πρέπει να τρώτε για πρωινό, αν θέλετε επίπεδη κοιλιά

Βατόμουρα

Τα βατόμουρα όχι μόνο είναι το τέλειο σνακ για να σας προσφέρουν γρήγορα ενέργεια και κάτι γλυκό, αλλά η Richards λέει ότι είναι επίσης γεμάτα με αντιοξειδωτικά που έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν το λίπος στην κοιλιά, ενώ παράλληλα ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο πολλών ασθενειών. «Τα βατόμουρα σχεδόν κάθε ποικιλίας, περιέχουν φυτικές ίνες και φυτοθρεπτικά συστατικά που δρουν ως αντιοξειδωτικά στο σώμα», εξηγεί. «Τα αντιοξειδωτικά δρουν για να μειώσουν τη βλάβη των ελεύθερων ριζών από τις τοξίνες που οδηγούν σε φλεγμονές και χρόνιες ασθένειες, όπως η παχυσαρκία». Αυτό σημαίνει ότι είναι τόσο υγιεινά όσο και νόστιμα.

Είναι επίσης γεμάτα με φυτικές ίνες, καθιστώντας τα ιδανικά για να σας κρατούν χορτάτους και τελικά να αυξάνουν τον κορεσμό. Όσο περισσότερο μένετε χορτάτοι μετά το φαγητό, τόσο πιο εύκολο θα είναι να διατηρήσετε ένα έλλειμμα θερμίδων για να χάσετε βάρος με υγιεινό τρόπο. Και αν έχετε όρεξη για σνακ, τα βατόμουρα είναι μια εξαιρετική επιλογή για να στραφείτε, καθώς είναι χαμηλά σε θερμίδες, ενώ είναι γεμάτα με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά για να ενισχύσετε την ευεξία σας.

Όπως λέει, η απώλεια βάρους δεν ποτέ εύκολη, αλλά κάνοντας μικρές εναλλαγές στη διατροφή σου όπως να τρως φρούτα αντί για πατατάκια ή κράκερ μπορεί να κάνει τη διαφορά στη μείωση των περιττών θερμίδων και στη δημιουργία πιο υγιεινού τρόπου ζωής.

Αβοκάντο

Καθώς οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες για την υγιή απώλεια βάρους, η Hunnes σημειώνει ότι τα αβοκάντο μπορούν να παρέχουν στο έντερό σας υποστήριξη και μακροχρόνια ενέργεια όταν καταναλώνονται για πρωινό. «Τα αβοκάντο έχουν εκπληκτικές ιδιότητες για την υγεία, όπως τα μονοακόρεστα λίπη, τα οποία είναι υγιή για την καρδιά και αντιφλεγμονώδη», λέει. Είναι επίσης «εξαιρετικά χορταστικά, έτσι θα τρώτε λιγότερες θερμίδες συνολικά, κάτι που βοηθά στην απώλεια βάρους».

Η Best συμφωνεί και λέει ότι η δημοτικότητα του φρούτου συνεχίζει να αυξάνεται μόνο σε όσους θέλουν να χάσουν βάρος ή σε όσους ελπίζουν να βελτιώσουν την υγεία τους. «Τα αβοκάντο γίνονται ένα πολύ δημοφιλές πρωινό, ειδικά μεταξύ των λάτρεις της υγείας και εκείνων που θέλουν να ενσωματώσουν μια πιο υγιεινή διατροφή», εξηγεί. Τα αβοκάντο, λέει, είναι ένας «εξαιρετικός τρόπος για να προσλάβουμε πολλά θρεπτικά συστατικά και υγιή λίπη που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία μας». Είναι επίσης ευεργετικά για την υγεία της καρδιάς, τις φλεγμονές, ακόμη και την υγεία του δέρματος.

Τόσο η Best, όσο και ο Boyer συνιστούν να φτιάξετε τοστ αβοκάντο με ψωμί ολικής αλέσεως για πρόσθετα οφέλη. «Τα υγιή λίπη που παρέχουν τα αβοκάντο μαζί με τις φυτικές ίνες που βρίσκονται στο τοστ ολικής αλέσεως είναι ένας απίστευτος συνδυασμός απώλειας βάρους», λέει ο Best. «Αυτοί οι δύο παράγοντες θα προκαλέσουν επιβράδυνση της διαδικασίας πέψης, κάτι που θα σας κρατήσει χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και έτσι θα αποτρέψει την υπερκατανάλωση τροφής».

Ο Boyer προσθέτει ότι «το άπλωμα του πολτοποιημένου αβοκάντο ή η προσθήκη μερικών φετών μαζί με νιφάδες λεμονιού ή τσίλι πάνω από το τοστ ολικής αλέσεως» μπορεί να είναι μια «ιδανική τροφή για πρωινό» για απώλεια βάρους ή πιο επίπεδη κοιλιά.

Το αβοκάντο σε συνδυασμό με μερικές φέτες ψωμί ολικής αλέσεως παρέχει τη «σωστή ποσότητα θερμίδων που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με σημαντική ποσότητα φυτικών ινών για να σας κρατήσουν χορτάτους πολύ περισσότερο, μέχρι το επόμενο γεύμα, αποτρέποντας την πρόσθετη πρόσληψη θερμίδων». τονίζει.

Επιπλέον, ο Boyer καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε μονοακόρεστα λιπαρά όπως τα αβοκάντο που θεωρούνται υγιεινά φρούτα, μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης του μεταβολισμού».

Όσο υψηλότερος είναι ο μεταβολικός σας ρυθμός, λέει, τόσο πιο γρήγορα το σώμα σας καίει θερμίδες, κάτι που με τη σειρά του ενισχύει την ταχύτερη απώλεια βάρους. «Επιπλέον, τα υγιή λίπη διαχειρίζονται επίσης τη φλεγμονή, μια κατάσταση που μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του σωματικού βάρους όταν γίνει χρόνια.

Διαβάστε επίσης 

Φρούτα και διαβήτης: Ποια να προτιμάτε

Tα 3 μεγαλύτερα λάθη απώλειας βάρους που κάνουμε και τα κιλά επιστρέφουν

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.