Ιδέες για νόστιμα και υγιεινά σνακ στην παραλία

Τώρα που βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τις συχνές εξορμήσεις στη θάλασσα για κολύμπι και δραστηριότητες στην παραλία που θα συνοδεύονται από νόστιμα και υγιεινά σνακ.

Παρόλο που στη θάλασσα δεν ενδείκνυται να έχουμε τροφές με πολλές θερμίδες, χρειάζεται να έχουμε κάποια υγιεινά σνακ για να μας κρατούν σε κορεσμό, ειδικά αν μένουμε στην παραλία για αρκετή ώρα, αναφέρει το foodisinthehouse.com.

Ιδέες για υγιεινά σνακ υπάρχουν άπειρες. Όταν όμως πρόκειται να πας στην παραλία οι επιλογές περιορίζονται κάπως περιορισμένες, καθώς τα τρόφιμα που μπορείς να πάρεις μαζί σου στην ακροθαλασσιά πρέπει να μεταφέρονται εύκολα.

Πρέπει να μπορούν να διατηρηθούν σε φορητό ψυγειάκι και να είναι ελαφριά και ευκολοχώνευτα μια και είναι αδύνατο να κρατήσεις τα παιδιά πολύ ώρα εκτός θάλασσας.

Μαζί με τα σνακ δεν πρέπει να ξεχνάτε το νερό και διάφορους χυμούς για ενυδάτωση και ενέργεια.

Τα φρούτα εποχής, όπως το πεπόνι και το καρπούζι εάν κοπούν σε φέτες και τοποθετηθούν σε ένα κουτάκια φαγητού, μπορούν να δροσίσουν όλη την παρέα!

Ιδέες για νόστιμα και υγιεινά σνακ στην παραλία

Φρούτα και smoothies

Τους καλοκαιρινούς μήνες ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται μεγάλες ποσότητες νερού. Δεν είναι τυχαίο, ότι πολλοί γιατροί συστήνουν να ενυδατωνομαστε ιδιαίτερα το καλοκαίρι, αφού προτείνουν μέχρι και 2 λίτρα νερό.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ενυδατωθούμε εκτός από την κατανάλωση νερού είναι και τα φρούτα. Άλλωστε, πολλά φρούτα όπως το καρπούζι έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό. Επομένως στην επόμενη επίσκεψή σου στην παραλία μην ντραπείς να πάρεις μαζί σου ένα ταπεράκι με φρέσκα φρούτα.

Εδώ μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας να δημιουργήσει! Οι καλύτερες επιλογές για φρέσκα φρούτα είναι τα εσπεριδοειδή, το καρπούζι, τα μούρα, το μάνγκο και το βερίκοκο. Τα συγκεκριμένα φρούτα περιέχουν φυτοχημικά που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα φρούτο, να φτιάξετε μια φρουτοσαλάτα, ή να πάρετε κάποιο δροσιστικό smoothies.

Σαλάτες

Μαζί με τα φρούτα, βάλτε στο φορητό σας ψυγείο και μερικά λαχανικά, όπως αγγούρι, καρότο, κολοκύθι, ντοματίνια, σέλερι στικ, μπρόκολο. Τα ωμά λαχανικά όπως και τα φρούτα, είναι δροσερά, ενυδατικά, πλούσια σε φυτικές ίνες που σας κρατούν χορτάτους, αλλά και σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Αν δεν έχετε ψυγείο, βάλτε τα σε πλαστικές σακούλες μαζί με μικρές σακούλες πάγου για να διατηρηθούν δροσερά και λαχταριστά, ενώ για έξτρα γεύση πασπαλίστε τους λίγο αλάτι.

Κόψτε σε στικ μερικά καρότα, αγγουράκια και πιπεριές για να πάρετε μαζί σας στην παραλία. Όχι μόνο είναι πηγή βιταμινών και μετάλλων, αλλά βοηθούν και στην προστασία σας από τον ήλιο.

Επίσης, τα λαχανικά είναι ιδανικά για την πρόσληψη νερού, οπότε θα συμβάλλουν και στη σωστή ενυδάτωση σας κατά την περίοδο του καλοκαιριού που ο κίνδυνος αφυδάτωσης είναι αυξημένος.

Για να κάνετε πιο ενδιαφέρουσα αυτή την επιλογή μπορείτε να πάρετε μαζί σας μια μικρή ποσότητα σως ή ντιπ γιαουρτιού. Τα ωμά λαχανικά από μόνα τους είναι πολύ χαμηλά σε θερμίδες. Ένα καρότο, για παράδειγμα έχει 30 θερμίδες, ενώ ένα αγγουράκι μόλις 10.

Πίτες

Η πίτα, ή και λαδόπιτα γνωστή και ως αραβική πίτα, είναι μαλακή, ελαφρώς ψημένη ζύμη από αλεύρι σιταριού. Η προέλευσή της ανιχνεύεται στη Δυτική Ασία, πιθανότατα στη Μεσοποταμία γύρω στο 2500 π.Χ. Χρησιμοποιείται σε πολλές μεσογειακές, βαλκανικές και μεσογειακές κουζίνες.

Τίποτα πιο εύκολο και χορταστικό για την παραλία από μία πίτα γεμιστή με ποικιλία υλικών, που εναλλακτικά θα αποτελούσαν το μεσημεριανό σου πιάτο και όχι μόνο σνακ. Συν ότι είναι και πιο πρακτική, μιας και την τρως στο χέρι, χωρίς να χρειάζεται μαχαιροπίρουνο.

Η γαλοπούλα και κάποιο τυρί με χαμηλά λιπαρά είναι μια καλή γέμιση για τις αραβικές πίτες. Μερικές φέτες ντομάτα ή μερικά φύλλα μαρουλιού θα προσθέσουν γεύση αλλά όχι θερμίδες.

Προσπαθήστε να αποφύγετε τη μαγιονέζα και τις βαριές σάλτσες, καθώς είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε θερμίδες και λιπαρά.

Μια άλλη ιδέα είναι η γέμιση με τόνο, μαγιονέζα λάιτ, μαρούλι και κρεμμύδι. Μπορείτε να φτιάξετε και ένα δροσιστικό ντιπ γιαουρτιού για ακόμα περισσότερη γεύση και νοστιμιά.

Διαβάστε επίσης 

Φρούτα και διαβήτης: Ποια να προτιμάτε

Φιστίκια Αιγίνης – Πόσα μπορείτε να απολαμβάνετε την ημέρα χωρίς ενοχές

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.