Τηλεργασία και διατροφή: Τα λάθη που προσθέτουν βάρος

Η τηλεργασία είναι πλέον ο κανόνας για αρκέτους και τα οφέλη της πολλά. Καθώς έχετε περισσότερο χρόνο για την οικογένειά σας, ευέλικτα ωράρια και περισσότερο χρόνο για να εστιάσετε σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Ωστόσο, υπάρχουν και μειονεκτήματα. Ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα της τηλεργασίας είναι η αύξηση του σωματικού βάρους επειδή κάθεσαι περισσότερο από το συνηθισμένο, μπροστά από τον υπολογιστή. Η αύξηση βάρους ενώ εργάζεστε από το σπίτι είναι κοινή διαπίστωση, αλλά το να το ξεπεράσετε δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε να το διαχειριστείτε.

Με μερικές απλές αλλαγές στη ρουτίνα εργασίας σας από το σπίτι, μπορείτε να επιστρέψετε στο να παραμένετε σε φόρμα και υγιείς ανεξάρτητα από το πού προτιμάτε να εργάζεστε — ακόμα κι αν είναι στην κρεβατοκάμαρά σας!

Τηλεργασία και διατροφή: Τα λάθη που προσθέτουν βάρος

Ζώντας έναν πιο καθιστικό τρόπο ζωής

Κάθεσαι πολύ περισσότερο, κινείσαι λιγότερο όταν εργάζεσαι από το σπίτι και ο τρόπος ζωής σου είναι πολύ πιο καθιστικός. Και όπως αναφέρει το nutrisense.com,  αυτό μπορεί να ευθύνεται για περισσότερη αύξηση βάρους από μια κακή διατροφή.

Καταναλώνετε λιπαρά σνακ

Μια κουζίνα γεμάτη με σνακ είναι κοντά σας όταν εργάζεστε από το σπίτι. Και επειδή κανείς δεν παρακολουθεί, τρώμε λιπαρά και γεμάτα θερμίδες σνακ πιο συχνά. Θα μπορούσε εύκολα να προσθέσει ανεπιθύμητες επιπλέον θερμίδες στην ημερήσια πρόσληψη, οδηγώντας σε αύξηση βάρους, ειδικά όταν συνδυάζεται με περισσότερη καθιστική ζωή.

Παράλειψη του γυμναστηρίου

Εργασία από το σπίτι σημαίνει να ξοδεύετε λιγότερο χρόνο έξω από το σπίτι, που μεταφράζεται σε απώλεια ενός μικρού κινήτρου για να πάτε στο γυμναστήριο. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ασκούνταν λιγότερο και πολλοί είδανως αποτέλεσμα, σημαντική αύξηση στην περίμετρο της μέσης.

Τηλεργασία: Πώς να αποφύγετε την αύξηση βάρους

Εάν εξακολουθείτε να εργάζεστε από το σπίτι, υπάρχουν τρόποι για να διασφαλίσετε ότι δεν θα πάρετε κιλά.

Θέστε στόχους φυσικής δραστηριότητας

Η εργασία από το σπίτι περιλαμβάνει λιγότερη σωματική δραστηριότητα από το να πηγαίνεις στο γραφείο. Επομένως, πρέπει να θέσετε στόχους φυσικής δραστηριότητας για να βεβαιωθείτε ότι ασκείτε αρκετή άσκηση.

Η American Heart Association συνιστά τουλάχιστον 150 λεπτά (δυόμιση ώρες) μέτριας έντασης αερόβια δραστηριότητα κάθε εβδομάδα και ιδανικά 300 λεπτά συνολικής δραστηριότητας συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 2 δραστηριοτήτων μυϊκής ενδυνάμωσης την εβδομάδα.

Συμβουλή

Προγραμματίστε την εβδομάδα σας για να συμπεριλάβετε κάποια σωματική δραστηριότητα, ακόμα κι αν είναι περπάτημα για 30 λεπτά κάθε μέρα. Ρυθμίστε ένα ξυπνητήρι ή σημειώστε το ημερολόγιό σας για να σας υπενθυμίσει να ασχοληθείτε με κάποια μορφή άσκησης. Το πιο σημαντικό, μην δυσκολεύεστε τον εαυτό σας εάν δεν μπορείτε να επιτύχετε τους στόχους σωματικής σας δραστηριότητας για μια συγκεκριμένη εβδομάδα. Μια κριτική ανασκόπηση για τον καθορισμό στόχων που δημοσιεύτηκε στο Health Psychology Review προτείνει την προσαρμογή των στόχων σας με βάση τον χρόνο που διαθέτετε, την προτεραιότητα του στόχου και το πλαίσιό του.

Πίνετε άφθονο νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας

Το να πίνετε νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας απομακρύνει το μυαλό σας από το σνακ και πιθανώς γι’ αυτό πολλοί το θεωρούν αποτελεσματικό βοήθημα απώλειας βάρους.

Δείτε τα ευρήματα μιας μικρής μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Journal of Clinical and Diagnostic Research το 2020. Έδειξε ότι η κατανάλωση επιπλέον 500 χιλιοστόλιτρων νερού πριν από το πρωινό, το μεσημεριανό γεύμα και το βραδινό μείωσε το βάρος, τον ΔΜΣ και το σωματικό λίπος.

Συμβουλή

Πιείτε ένα φλιτζάνι νερό πριν το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό. Πιείτε νερό αργά, καθώς το να το καταπιείτε μπορεί να δώσει στο σώμα σας ανάμεικτα σήματα. Είναι έτσι ώστε το πόσιμο νερό να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα: να μην τρώτε το μυαλό σας και να σας βοηθά να αισθάνεστε λίγο πιο γεμάτοι πριν από τα γεύματά σας

Τρώτε υγιεινά σνακ και όχι καραμέλες, πατατάκια ή μπισκότα

Τα σνακ και άλλα είδη πρόχειρου φαγητού είναι γενικά πλούσια σε αλάτι, ζάχαρη και κορεσμένα λίπη. Όταν έχετε το μυαλό σας στη δουλειά, είναι εύκολο να φτάσετε για ένα πρόχειρο φαγητό πλούσιο σε θερμίδες. Αντ ‘αυτού, μπορεί να είναι καλύτερα να προσπαθήσετε να τσιμπολογήσετε πιο υγιεινά προϊόντα όπως ξηρούς καρπούς, φρούτα, ραβδιά σέλινου, καρότα και πλιγούρι βρώμης.

Συμβουλή

Προετοιμάστε το υγιεινό σνακ σας εκ των προτέρων. Μαγειρέψτε ένα μπολ με πλιγούρι βρώμης, κόψτε μερικά φρούτα ή απλώστε ένα φλιτζάνι ανάμεικτους ξηρούς καρπούς. Αυτό καθιστά πολύ πιο εύκολο να λάβετε βοήθεια για ένα υγιεινό σνακ. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι δεν υπερβαίνετε τη θάλασσα. Περιορίστε την ποσότητα στο ελάχιστο. Μπορείτε να βάλετε μια σημείωση στα σνακ σας υπενθυμίζοντας να τρώτε προσεκτικά.

Ξεκολλήστε από την καρέκλα σας

Η εργασία από το σπίτι μπορεί να σημαίνει ελάχιστη έως καθόλου σωματική δραστηριότητα για ορισμένους. Ο καθιστικός τρόπος ζωής έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, συμπεριλαμβανομένης της καρδιαγγειακής υγείας. Ωστόσο, η αύξηση του σωματικού βάρους μπορεί να μην συνδέεται με το κάθισμα.

Αλλά είτε το να κάθεστε πολλές ώρες είτε όχι, παίζει ρόλο στην αύξηση του σωματικού βάρους.. Επομένως, θα πρέπει να σηκώνεστε, να περπατάτε και να τεντώνεστε τουλάχιστον κάθε δύο ώρες περίπου. Εάν έχετε την επιλογή να χρησιμοποιήσετε ένα όρθιο γραφείο ή ένα γραφείο για διάδρομο, θα μπορούσε επίσης να είναι ένας καλός τρόπος για να αποφύγετε να κάθεστε για πολύ.

Συμβουλή

Ένας εύκολος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι ξεκολλάτε από την καρέκλα σας είναι να πίνετε άφθονο νερό. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι θα σηκωθείτε και θα πηγαίνετε στην τουαλέτα τακτικά όταν μπορείτε να τεντώσετε τα πόδια σας και να περπατήσετε λίγο. Κάντε ένα τακτικό διάλειμμα κάθε ώρα για να περπατήσετε, να ανανεώσετε το μυαλό σας και να τεντώσετε τους μυς σας.

Κοιμηθείτε αρκετά

Η στέρηση ύπνου οδηγεί σε μεταβολική «δυσθυμία». Μπορεί να μην φαίνεται τόσο σημαντικό, ειδικά επειδή οι άνθρωποι εργάζονταν αργότερα, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της Microsoft.

Αλλά ο ύπνος επηρεάζει τη μεταβολική δραστηριότητα, η οποία μπορεί να επηρεάσει την αύξηση βάρους. Αρκετές μελέτες, όπως αυτή στο Sleep Medicine Reviews, συνδέουν επίσης την έλλειψη ύπνου με την αύξηση βάρους και τον κίνδυνο διαβήτη.

Συμβουλή

Για να βεβαιωθείτε ότι έχετε καλή ποιότητα ύπνου δοκιμάστε να ορίσετε έναν κανόνα που να περιορίζει τη χρήση συσκευών (υπολογιστές, τηλέφωνα και τηλεοράσεις) τις ώρες πριν τον ύπνο. Το μπλε φως που εκπέμπουν μπορεί να διακόψει τον ύπνο. Ένας άλλος τρόπος είναι απλά να σβήσετε τα φώτα και να ξαπλώσετε. Θα μπορούσατε να κάνετε κάτι που σας κάνει να νυστάζετε, όπως το να διαβάζετε ένα βιβλίο.

Διαβάστε επίσης 

Τα καλύτερα ζυμαρικά για απώλεια κοιλιακού λίπους

Τέσσερις λόγοι για να χάσετε τα περιττά κιλά

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.