Ο καλύτερος συνδυασμός σνακ για ταχύτερη απώλεια βάρους

Θέλετε να ενισχύσετε τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους με ένα γρήγορο και νόστιμο σνακ;

Ίσως έχετε ενσωματώσει διάφορες συμβουλές για απώλεια βάρους και έχετε μάθει τις χειρότερες διατροφικές συνήθειες για το λίπος στην κοιλιά.

Ακόμα κι αν τρώτε ένα υγιεινό πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, πολλοί άνθρωποι σαμποτάρουν τις προσπάθειές τους για απώλεια βάρους τρώγοντας πατατάκια, καραμέλες και μπισκότα για σνακ.

Απώλεια βάρους – Προγραμματίστε εκ των προτέρων τα υγιεινά σνακ

«Πάντα συμβουλεύω τους πελάτες μου να επιλέγουν σνακ που περιλαμβάνουν μια πρωτεΐνη, ένα υγιές λίπος και σύνθετους υδατάνθρακες», λέει η διαιτολόγος Kim Yawitz, RD, στο eatthis.com.

Ο καλύτερος συνδυασμός για ένα σνακ που βοηθά στην απώλεια βάρους; Μια μικρή χούφτα ξηρούς καρπούς με ένα μέτριο μήλο.

Ο καλύτερος συνδυασμός σνακ για ταχύτερη απώλεια βάρους
Ο καλύτερος συνδυασμός σνακ για ταχύτερη απώλεια βάρους, μήλο και ξηροί καρποί

“Οι ξηροί καρποί μπορεί να φαίνονται μια εκπληκτική επιλογή, δεδομένης της σχετικά υψηλής περιεκτικότητάς τους σε λιπαρά. Αλλά οι μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που τρώνε ξηρούς καρπούς τείνουν να ζυγίζουν λιγότερο και να έχουν λιγότερο λίπος στην κοιλιά από τους ανθρώπους που δεν τρώνε ξηρούς καρπούς”, λέει, σημειώνοντας ότι τα φιστίκια Αιγίνης είναι τα αγαπημένα της, επειδή το κέλυφος χρησιμεύει ως οπτική υπενθύμιση του πόσο πραγματικά τρώμε.

«Σε μια μελέτη, οι άνθρωποι που έτρωγαν φιστίκια με κέλυφος κατανάλωναν 41% λιγότερες θερμίδες από εκείνους που έτρωγαν φιστίκια με φλούδα», εξηγεί αναλυτικά.

Η Yawitz είναι λάτρης των συσκευασιών ξηρών καρπών με 100 θερμίδες, «που μπορούν να σας βοηθήσουν να κρατήσετε υπό έλεγχο τα μεγέθη των μερίδων σας εάν δεν αγαπάτε τα φιστίκια Αιγίνης ή δεν θέλετε να τα ξεφλουδίσετε».

Για να ολοκληρώσετε το σνακ, το να συνδυάσετε τους ξηρούς καρπούς με ένα μήλο είναι μια εξαιρετική επιλογή: «Τα μήλα είναι μια εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών , που μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε ικανοποιημένοι μέχρι το επόμενο γεύμα σας», λέει. «Μια μεγάλη μελέτη δείχνει ότι η κατανάλωση ενός μήλου την ημέρα προάγει τη μέτρια απώλεια βάρους και μια άλλη μελέτη δείχνει ότι η κατανάλωση έως και τριών μήλων την ημέρα θα μπορούσε να είναι χρήσιμη».

Ακόμα κι αν δεν τρώτε τρία μήλα την ημέρα, κάθε τραγανή, αναζωογονητική μπουκιά μετράει, οπότε φροντίστε να έχετε μήλα – και να τα συνδυάσετε με ξηρούς καρπούς – για ένα υγιεινό, αδυνατιστικό σνακ.

Διαβάστε επίσης

Το ΥΓΕΙΑ μεταξύ των 31 πιο βιώσιμων εταιρειών στην Ελλάδα

Οι όμορφοι και ελκυστικοί άνθρωποι μπορούν να είναι περήφανοι για πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα

Εριέττα Κούρκουλου – Βίκυ Λοΐζου: Δυο νέες γυναίκες στη μάχη κατά του καρκίνου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.