Οι χειρότερες κατεψυγμένες τροφές για το κοιλιακό λίπος, σύμφωνα με τους διατροφολόγους

Όταν θέλετε να αδυνατίσετε, η στόχευση του λίπους στην κοιλιά μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολη, αν καταναλώνετε μάλιστα και κατεψυγμένες τροφές, γεμάτες λιπαρά.  Σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, πρέπει να αντιμετωπίσετε όχι μόνο μία, αλλά δύο ποικιλίες λίπους. Η μεγάλη πλειονότητα του λίπους γύρω από το στομάχι σας αποτελείται από υποδόριο λίπος, το είδος του λίπους που αισθάνεται τρέμουλο και απαλό όταν αγγίζετε την κοιλιά σας. Το υπόλοιπο τμήμα αποτελείται από σπλαχνικό λίπος και ευθυγραμμίζει τα ζωτικά σας όργανα.

Αυτός ο τελευταίος τύπος λίπους μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολο να αντιμετωπιστεί και η αφθονία του μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις όπως η άνοια και ο θάνατος του καρκίνου.

Το να στοχεύσετε το λίπος στην κοιλιά σας όχι μόνο σας κρατά σε φόρμα, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει τη φλεγμονή απαλλάσσοντας τη μέση σας από το σπλαχνικό λίπος. Η αφαίρεση αυτού του βάρους είναι πιο εύκολη να ειπωθεί παρά να γίνει, αλλά ευτυχώς, η παρακολούθηση του τι τρώτε μπορεί να αποδειχθεί απαραίτητη όταν πρόκειται για αδυνάτισμα σε αυτήν την περιοχή.

Στο eatthis.com, μιλάνε διακεκριμένοι διατροφολόγοι και εξηγούν ποιες κατεψυγμένες τροφές κατατάσσονται ως οι πιο ”προβληματικές”. Όποιος θέλει να αποφύγει την απόκτηση σπλαχνικού λίπους θα πρέπει να περιορίσει αυτές τις τροφές.

Πίτσα

«Η κατεψυγμένη πίτσα είναι βασικό σε πολλά νοικοκυριά για την ευκολία και την ικανότητά της να ευχαριστεί τους περισσότερους στο τραπέζι», λέει η Trista Best, RD στο eatthis.com

“Δυστυχώς, υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά της κατεψυγμένης πίτσας που την καθιστούν ανθυγιεινή και συμβάλλουν στο λίπος στην κοιλιά, μεταξύ άλλων σοβαρών ανησυχιών για την υγεία. Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, τα κορεσμένα λίπη και το νάτριο είναι όλα ανησυχητικά ξεχωριστά, αλλά η κατεψυγμένη πίτσα είναι υψηλή και στα τρία το κάνει κάτι για κατανάλωση σε ένα σπάνιο περιστατικό».

«Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες θα χρησιμοποιηθούν γρήγορα από το σώμα και το κορεσμένο λίπος και η πηγή άλλων θερμίδων θα αποθηκευτούν ως λίπος γύρω από τη μέση», λέει η Best. “Η περιεκτικότητα σε νάτριο της κατεψυγμένης πίτσας επιδεινώνει τη φλεγμονή και την κατακράτηση νερού, τα οποία μπορούν να εμποδίσουν την απώλεια βάρους, ειδικά γύρω από την κοιλιά.

Όχι μόνο τα θρεπτικά συστατικά της πίτσας είναι ανησυχητικά, αλλά και η έλλειψη ευεργετικών θρεπτικών συστατικών. Η κατεψυγμένη πίτσα περιέχει λίγες έως καθόλου βιταμίνες και μέταλλα που κάνουν αυτό το γεύμα θερμιδικό, ένα είδος τροφής που ευθύνεται περισσότερο για το λίπος στο στομάχι».

Παγωτό

Μπορεί να έχετε ακούσει για το πώς το παγωτό αποτελείται απλώς από κενές θερμίδες, αλλά όπως αποδεικνύεται, μπορεί να συσσωρεύσει αποτελεσματικά λίπος γύρω από την κοιλιά σας.

«Όλοι αγαπάμε το παγωτό, αλλά είναι γεμάτο θερμίδες, λίπος και πρόσθετη ζάχαρη που μπορεί να αυξήσει το λίπος στην κοιλιά και να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους», λέει η Lisa Young, PhD, RDN, συγγραφέας του βιβλίου «Find Full, Τέλος Αδυνατός» και μέλος του ιατρικό συμβούλιο εμπειρογνωμόνων μας. «Ναι, είναι εντάξει να απολαμβάνεις κάθε τόσο, αλλά μένεις με μερίδα 1/2 φλιτζάνι».

Ακόμα κι αν σκοπεύετε να κάνετε δίαιτα, μην υποθέσετε ότι πρέπει να πάτε για πάντα χωρίς μια μεζούρα ή τρεις παγωτό. Απλώς βεβαιωθείτε ότι ένα από τα παγωτά σας προέρχεται από τα 13 καλύτερα επώνυμα παγωτά για απώλεια βάρους για να περάσετε καλά.

Κατεψυγμένες σούπες

Όταν θέλετε να μείνετε μέσα και να μείνετε ζεστοί, τίποτα δεν ακούγεται καλύτερα από ένα ζεστό μπολ σούπας. Η παρασκευή μιας σούπας από το μηδέν μπορεί να διαρκέσει ώρες, αλλά ευτυχώς, οι κατεψυγμένες σούπες με noodle μπορούν να δελεάσουν όποιον θέλει μια γρήγορη, ζεστή μπουκιά. Δυστυχώς, αυτά τα κατεψυγμένα γεύματα συμβάλλουν σοβαρά στην ανάπτυξη λίπους γύρω από την κοιλιά σας.

«Αυτά είναι γεμάτα νάτριο που μπορεί να αυξήσει το φούσκωμα της κοιλιάς και τα noodles περιέχουν εκλεπτυσμένους κόκκους που μπορεί να αυξήσουν το λίπος στην κοιλιά», λέει η Young. «Μια καλύτερη επιλογή θα ήταν μια σούπα λαχανικών με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, αρακά ή φασολάδα».

Βάσεις smoothie

«Αντί να έχουν αληθινά φρούτα, αυτά τα μείγματα είναι γεμάτα σάκχαρα, τσίχλες, αρωματικές ύλες και πρόσθετα», λέει ο Harland Adkins, RD στο Fast Food Menu Prices. «Είναι καλύτερα να ψωνίζετε χωρίς ζάχαρη, ολόκληρα φρούτα, σκόνη πρωτεΐνης και γάλα, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με υγιεινό τρόπο».

Κατεψυγμένα ζυμαρικά

Ακριβώς όπως οι κατεψυγμένες σούπες με ζυμαρικά, τα κατεψυγμένα ζυμαρικά μπορούν να αναιρέσουν όλη τη σκληρή δουλειά σας όσον αφορά τη μείωση του λίπους στην κοιλιά. Αυτά τα αντικείμενα είναι γεμάτα με περιττά θρεπτικά συστατικά και στη γενική εικόνα, μπορεί απλώς να προσθέσουν μερικά επιπλέον κιλά γύρω από τη μέση σας.

«Τα κατεψυγμένα ζυμαρικά είναι γεμάτα νάτριο και λίπος, τα οποία είναι επιζήμια για την υγεία σας μακροπρόθεσμα», λέει ο Adkins. «Αντίθετα, βράστε τα δικά σας ζυμαρικά για να μπορείτε να ελέγξετε τι θα βάλετε μέσα».

Διαβάστε επίσης 

Αυτό το δημοφιλές κοκτέιλ αποτελεί κίνδυνο για την υγεία, λένε οι ειδικοί

Μελέτη Harvard: Κόψε τη ζάχαρη για έναν μήνα και δες την υγεία σου να αλλάζει

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.