Οι τροφές της φύσης που μας αδυνατίζουν

Πολλές είναι οι τροφές της φύσης που μας αδυνατίζουν, αρκεί να της βάλουμε στην καθημερινότητά μας. Η προσπάθεια να χάσουμε κιλά και να έχουμε καλύτερη σιλουέτα αποτελεί έναν από τους πιο συχνούς προβληματισμούς.

Μερικές φορές καταφεύγουμε σε εξαντλητικές δίαιτες που μόνο κακό στην υγεία μας μπορούν να κάνουν. Δεν υπάρχουν μαγικά.

Οι τροφές της φύσης που μας αδυνατίζουν

Αντιθέτως οι τροφές που προέρχονται από τη φύση και η συχνή κατανάλωση βοτάνων και μπαχαρικών μπορεί να να μας οδηγήσει  στο βάρος που θέλουμε. Εκτός αυτού, τα περισσότερα προσφέρουν και μια σειρά από οφέλη για την υγεία μας.

Πράσινο τσάι: Περιορίζει την όρεξη και αυξάνει τον μεταβολισμό και το κάψιμο λίπους.

Λουΐζα: Πέρα από τη συνεισφορά του στο πεπτικό, αγγίζει και το ουροποιητικό καθώς έχει διουρητική δράση (σ.σ.: χρησιμοποιείται για πέτρες στα νεφρά) βοηθώντας στην αποβολή κατακρατημένων υγρών.

Σπιρουλίνα: Μειώνει το αίσθημα της πείνας ειδικά σε ανθρώπους με πεσμένη ψυχολογία που βρίσκουν… καταφύγιο στο φαγητό. Πριν από το γεύμα «κόβει» την όρεξη αφού περιέχει πρωτεΐνη μαζί με αμινοξέα. Τονώνει και τον μεταβολισμό.

Μάραθος: Ένα αφέψημα που έχει δημιουργηθεί από σπόρους μάραθου μπορεί σε μόλις δύο εβδομάδες (εννοείται με ταυτόχρονη προσεκτική διατροφή) να οδηγήσει σε αδυνάτισμα καθώς βοηθάει στην πέψη λιπαρών τροφών.

Πιπέρι καγιέν: Περιέχει καψαϊκίνη η οποία έχει συνδεθεί με την ενίσχυση του μεταβολισμού και κατ’ επέκταση της απώλειας βάρους. Επίσης μειώνει το αίσθημα της πείνας.

Τζίντζερ: Λίγο-πολύ κάνει ό,τι και η καψαϊκίνη. Ενισχύει ως ένα βαθμό τον μεταβολισμό και δημιουργεί αίσθημα γεμάτου στομαχιού και περιορισμού της όρεξης για φαγητό.

Ρίγανη: Πρόκειται για υπερ-αιωνόβιο βότανο που ανήκει στην ίδια οικογένεια με τον βασιλικό, τη μέντα και το θυμάρι. Περιέχει καρβακρόλη που ελέγχει τη συσσώρευση λίπους στον οργανισμό.

Τζίνσενγκ: Αποτελεί ένα δημοφιλές βότανο παγκοσμίως και δη την αρχαία κινέζικη ιατρική με πολλά οφέλη στον οργανισμό. Εκτός των άλλων, καθυστερεί την απορρόφηση λίπους από το σώμα μας.

Κουρκουμάς: Κι εδώ μιλάμε για μπαχαρικό με θετικό αντίκτυπο και στην υγεία και στη σιλουέτα. Η κουρκουμίνη που περιέχει μπλοκάρει τη σύνθεση του λίπους και «ρίχνει» την κοιλίτσα.

Κανέλλα: Είναι αντιοξειδωτική και γεμάτη οφέλη για την υγεία. Ωφελεί και την εμφάνισή μας αφού σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειώνεται η όρεξη και το αίσθημα πείνας.

Κύμινο: Και αυτό το μπαχαρικό κάνει διπλό καλό, και στην υγεία και στη σιλουέτα. Σε σχετικές έρευνες που διενεργήθηκαν άνθρωποι που κατανάλωναν κουρκουμά σε διάστημα 8 εβδομάδων έχασαν περίπου 1 κιλό περισσότερο από άλλους.

Πηγή: stylecraze.com

Διαβάστε επίσης 

Τυρί: Να γιατί δεν πρέπει ποτέ να το διατηρείτε με τη μεμβράνη περιτυλίγματος

6 τρόποι για ζεστό και άνετο σπίτι αυτό το χειμώνα

Οδηγίες για ασφαλές σεξ στην εποχή της επιδημίας

 

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.