3 απλοί τρόποι για να γλυκαθείτε χωρίς ζάχαρη και γλυκαντικά

Η ζάχαρη και τα τεχνητά γλυκαντικά είναι περίπου στο 70% των συσκευασμένων τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των αλμυρών όπως σούπες, σάλτσες για φαγητά καισαλάτες αλλά και σε υγιεινές τροφές όπως δημητριακά, γκρανόλα, γιαούρτι και ροφήματα «υγείας.

Τριπλάσια ποσότητα ζάχαρης και γλυκαντικών

Έτσι, συνήθως καταναλώνουμε διπλάσια ή και τριπλάσια ποσότητα ζάχαρης από τη συνιστώμενη ημερήσια δόση.

Πως να γλυκαθείτε χωρίς ζάχαρη και γλυκαντικά

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μερικοί έξυπνοι, απλοί τρόποι για να γλυκάνετε τα τρόφιμα χωρίς να προσθέσετε ζάχαρη ή τεχνητά γλυκαντικά, όπως αναφέρει το realsimple.com.

Φρούτα και λαχανικά πλούσια σε φυτικές ίνες

Τα ώριμα, φρέσκα φρούτα όπως οι σκουρόχρωμες μπανάνες, τα αχλάδια και ο ανανάς, μαζί με λαχανικά όπως η γλυκοπατάτα, προσθέτουν με φυσικό τρόπο μία γλυκιά γεύση χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Υπάρχει μια σημαντική διάκριση μεταξύ της ζάχαρης, όπως η κρυσταλλική ζάχαρη, το μέλι και η αγαύη, και η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα φρούτα και τα λαχανικά. Οι ίνες είναι μια τεράστια διαφορά. Βοηθούν στην επιβράδυνση της απορρόφησης της ζάχαρης στο σώμα, γεγονός που καθιστά ευκολότερη την επεξεργασία. Βοηθούν επίσης να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Π.χ. τα αχλάδια προσθέτουν φυσική γλυκύτητα και κρεμώδη υφή σε όλα, ή τα μύρτιλα ή η γλυκοπατάτα. Η κολοκύθα λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γλυκάνει και να προσθέσει γεύση σε λιχουδιές όπως βάφλες, πίτες και κέικ. Τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά είναι ευρέως διαθέσιμα και διατηρούνται σταθερά στο ράφι, επομένως είναι χρήσιμο να τα έχετε επίσης στη διάθεσή σας.

Ξηροί καρποί και σπόροι

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι ένα άλλο από τα μυστικά για να μαγειρεύετε με λιγότερη πρόσθετη ζάχαρη. Το ψήσιμο ξηρών καρπών είναι ένα μικρό βήμα που αποδίδει όταν χρειάζεται να ενισχύσετε τη γεύση χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Οι ξηροί καρποί μπορούν επίσης να προσθέσουν υφή, η οποία συμβάλλει στη συμπλήρωση συνταγών με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Τα πεκάν, τα καρύδια και τα αμύγδαλα είναι μια εύκολη και νόστιμη προσθήκη. Εάν έχετε ένα μέλος της οικογένειας με τροφικές αλλεργίες, η κολοκύθα και οι ηλιόσποροι είναι μια εύκολη εναλλαγή με ξηρούς καρπούς ή το ταχίνι.

Μπαχαρικά

Τα μπαχαρικά είναι απαραίτητο στοιχείο για το μαγείρεμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Η βανίλια , η κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το κάρδαμο είναι η πρόταση γλυκύτητας χωρίς προσθήκη ζάχαρης στις αγαπημένες σας συνταγές. Σημειώστε ότι ορισμένες μάρκες εκχυλίσματος βανίλιας περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη, οπότε φροντίστε να ελέγξετε την ετικέτα.

Διαβάστε επίσης

Βέλη της Merck εναντίον της Pfizer για το χάπι κατά του κορονοϊού

7 τρόφιμα που έχουν δαιμονοποιηθεί ενώ δεν θα έπρεπε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.