Οι θεραπευτικές ιδιότητες του τζίντζερ- Τις ξέρετε;

Η πιπερόριζα ή τζίντζερ είναι ένα φυσικό συστατικό που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά της σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και ισχυρές ενώσεις που κάνουν καλό για πολλούς διαφορετικούς λόγους στην υγεία.

Το τζίντζερ προέρχεται από την Κίνα. Ανήκει στην οικογένεια Zingiberaceae, και συνδέεται στενά με τον κουρκουμά και το κάρδαμο.

Συχνά χρησιμοποιείται σε πολλές εθνικές κουζίνες και για γαστρονομικούς σκοπούς, αλλά είναι επίσης απαραίτητο συστατικό που βρίσκει εφαρμογή σε πολλές φυσικές θεραπείες.

Επιπλέον, το τζίντζερ έχει αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να αποτελέσουν συμπληρωματική θεραπεία σε μια ποικιλία άλλων παθήσεων.

Το τζίντζερ βοηθά:

Στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη. Περιέχει ουσίες που επιδρούν στην ινσουλίνη και στο μεταβολισμό.

Στην ανακούφιση από τους πόνους της περιόδου. Το τζίντζερ έχει αναλγητικές ιδιότητες και βοηθά στην αντιμετώπιση των πόνων της περιόδου.

Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Το τζίντζερ περιέχει αντιοξειδωτικά που ονομάζονται φυτοθρεπτικά συστατικά και μειώνουν τη κυτταρική βλάβη.

Στην αντιμετώπιση των στομαχικών διαταραχών. Το τζίντζερ έχει πολλά οφέλη στη λειτουργία του στομάχου και βοηθά στην καταπολέμηση της ναυτίας, του πόνου στο στομάχι και του εμετού. Φυσικά το τζίντζερ δεν αποτελεί θεραπεία για τη δηλητηρίαση.

Στην αντιμετώπιση των πρωινών ζαλάδων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Στην πρόληψη των καρδιακών νοσημάτων. Οι αντιφλεγμονώδεις ενώσεις του, μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο για χρόνια νοσήματα. Φυσικά πρέπει να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή.

Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

‘Eχει κυτταροπροστατευτικές ιδιότητες και μακροπρόθεσμα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης συγκεκριμένων μορφών καρκίνου. Αυτό συμβαίνει επειδή μειώνει την κυτταρική δραστηριότητα που προκαλεί αλλαγές στο DNA, κυτταρικό θάνατο και πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων. Μπορεί επίσης να ευαισθητοποιεί τους όγκους στην χημειοθεραπεία και στην ακτινοθεραπεία.

Στην απώλεια βάρους. Το τζίντζερ δεν αποτελεί το μαγικό χάπι για την απώλεια βάρους αλλά στo πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής βοηθά το μεταβολισμό.

Είναι εξαιρετικό αφροδισιακό το οποίο αυξάνει την ποσότητα σπέρματος και ενεργοποιεί τα σπερματοζωάρια

Πηγή: safelycart.com

Διαβάστε επίσης 

Θέλεις να χάσεις κιλά πριν από τις γιορτές; Δες τους τρόπους

Πράσινο φως για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών στην Ελλάδα – Πώς θα μπαίνουν στα θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.