Νερό : 5+1 τρόποι να πίνουμε περισσότερο

Το εξήντα τοις εκατό του σώματός σας αποτελείται από νερό, επομένως χρειάζεται νερό για να λειτουργήσει σωστά. Είναι σημαντικό λοιπόν, να βεβαιωθείτε ότι είστε ενυδατωμένοι όλη την ημέρα.

Στόχος

Το να ξεκινήσετε να πιείτε περισσότερο νερό μπορεί να φαίνεται δύσκολο. Για να το κάνετε πιο διαχειρίσιμο, θέστε έναν ρεαλιστικό και λογικό στόχο. Για παράδειγμα, αντί να πάτε από τα συνηθισμένα τρία ποτήρια την ημέρα στα έξι, συμβιβαστείτε και πείτε στον εαυτό σας ότι θα πιείτε ένα επιπλέον ποτήρι και θα προχωρήσετε από εκεί — αυτό θα δώσει στον εαυτό σας και στο σώμα σας, την ώρα για προσαρμογή σε νέους στόχους υγείας.

Φρούτα και λαχανικά

Τρώτε περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό (πχ καρπούζι, πεπόνι, σταφύλι, ντομάτα, αγγούρι, σέλινο). Σημειώστε ότι το 20% της ημερήσιας πρόσληψης το λαμβάνουμε μέσα από την τροφή.

Μπαχαρικά

Διεγείρετε τη δίψα σας προσθέτοντας πικάντικα μπαχαρικά στο φαγητό. Έτσι, όχι μόνο θα καταναλώσετε περισσότερο νερό για να ξεδιψάσετε, αλλά τα μπαχαρικά θα βοηθήσουν και στην ενίσχυση του μεταβολισμού σας.

Σύμμαχος στο αδυνάτισμα

Δείτε το νερό σαν σύμμαχό σας στην προσπάθειά σας να χάσετε βάρος. Ένα ποτήρι 30’ πριν από κάθε γεύμα θα μειώσει την επιθυμία σας για μεγάλη ποσότητα φαγητού. Αντίστοιχα, ενδιάμεσα των γευμάτων «ξεγελάστε» την επιθυμία σας για σνακ με ένα ποτήρι δροσερό νερό.

Δώσε γεύση στο νερό

Δώσε άλλη διάσταση σε ένα απλό ποτήρι νερό, εμπλουτίζοντάς το με αρώματα και γεύσεις από φρούτα, λαχανικά και κάθε λογής μυρωδικά. Έτσι, είναι πιο πιθανό να έχεις περισσότερη όρεξη για ένα ακόμη ποτηράκι.

Έξυπνη εφαρμογή

Μπορείτε να κατεβάσετε εφαρμογή στο κινητό σας ή να βάλετε ένα ξυπνητήρι ανά ώρα, που να σας υπενθυμίζει να πίνετε ένα ποτήρι.

Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε καλαμάκι στο μπουκάλι σας (κυκλοφορούν καλαμάκια μεταλλικά ή πολλαπλών χρήσεων που μπορείτε να τα έχετε μόνιμα μαζί σας) καθώς θα πίνετε, χωρίς να το καταλάβετε, περισσότερο και πιο γρήγορα!

Πηγή: doctoroz.com

Διαβάστε επίσης

Πόσα λαμπάκια χρειάζεστε για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας φέτος; Δείτε τον πίνακα

Εμμηνόπαυση και σόγια: Νέα έρευνα λύνει τις απορίες

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.