7 τρόφιμα που πρέπει να βάζετε στο ψυγείο αλλά μάλλον δεν το κάνετε

Υπάρχουν πολλά τρόφιμα που πρέπει να βάζετε στο ψυγείο αλλά πιθανότατα δεν το κάνετε.

Απαιτείται πλέον μια σύγχρονη επανεξέταση για το ποια τρόφιμα χρειάζονται ψύξη. Π.χ. η κέτσαπ ή οι τορτίγιες.

Μπορεί παλαιότερα να άφηναν οι νοικοκυρές εκτός ψυγείου τα σιρόπια ή ακόμα και το βούτυρο, κάτι τέτοιο όμως πλέον θεωρείται επικίνδυνο για την υγεία σας.

Τα 7 τρόφιμα που πρέπει να βάζετε στο ψυγείο

Εσπεριδοειδή

Τα λεμόνια και τα λάιμ δείχνουν πολύ όμορφα σε ένα μπολ στον πάγκο σας. Ωστόσο, τα εσπεριδοειδή θα διαρκέσουν έως και τέσσερις φορές περισσότερο όταν φυλάσσονται στο ψυγείο. Αν έχετε καλεσμένους και θέλετε να έχετε μία διακοσμητική πινελιά από μελόνια και πορτοκάλια, κάντε το αλλά μετά τοποθετήστε τα και πάλι στο ψυγείο.

Τορτίγιες

Ξέρουμε ότι η κατάψυξη του ψωμιού στεγνώνει την ψίχα και όταν ξεπαγώσει θα είναι σαν μπαγιάτικο. Αλλά ισχύει το αντίθετο για τις τορτίγιες. Επειδή οι τορτίγιες ή οι αραβικές πίτες είναι σε λεπτά φύλλα, ο κρύος αέρας δεν διεισδύει στα κενά και έτσι δεν αφυδατώνονται. Επιπλέον οι τορτίγιες είναι πιο επιρρεπείς στο μούχλα. Αν τις φυλάξετε στο ψυγείο θα διαρκέσουν για περισσότερες ημέρες.

Φυστικοβούτυρο

Το αν πρέπει να αποθηκεύσετε το φυσικό φυστικοβούτυρο στο ψυγείο εξαρτάται από το πόσο γρήγορα το τρώτε. Εάν τελειώσετε το βάζο μέσα σε λίγες εβδομάδες από το άνοιγμα, είναι καλό να το αποθηκεύσετε σε δροσερό, σκοτεινό μέρος, δηλ. στο ντουλάπι. Αν θέλετε όμως να διατηρηθεί περισσότερο, είναι καλύτερο να το βάλετε στο ψυγείο. Το λάδι που έχει διαχωριστεί με το βούτυρο μπορεί να ταγγίσει εάν αφεθεί σε θερμοκρασία δωματίου για πολύ καιρό.

Βούτυρο

Αν το διατηρήσετε σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερες από μία ή δύο μέρες, μπορεί να αποκτήσει βαριά οσμή και πικρή γεύση. Η καλύτερη στρατηγική αν θέλετε να αλείψετε λίγο βούτυρο στο ψωμί ή τη φρυγανιά είναι να αφήσετε για λίγη ώρα έξω από το ψυγείο μόνο την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε. Βγάλτε τη μερίδα που θέλετε από το ψυγείο περίπου μία ώρα πριν τη χρειαστείτε, ώστε να μαλακώσει σωστά.

Κέτσαπ

Έχετε εδώ και καιρό έχετε ένα ανοιγμένο μπουκάλι κέτσαπ στο ντουλάπι, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα “τα εστιατόρια το κάνουν”. Ήρθε η ώρα να πετάξετε αυτό το παλιό μπουκάλι και να πάρετε ένα νέο που θα αποθηκεύσετε αμέσως στο ψυγείο μόλις το ανοίξετε. Η εταιρεία Heinz βεβαιώνει ότι το προϊόν της παραμένει αναλλοίωτο εκτός ψυγείου λόγω της φυσικής του οξύτητας, αλλά θα πρέπει να ψύχεται μετά το άνοιγμα λόγω της αστάθειας των συνθηκών αποθήκευσης.

Πίτες

Αφού βγάλετε μια πίτα από το φούρνο, πρέπει να την αφήσετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για δύο έως τέσσερις ώρες. Μετά από αυτό, το αν χρειάζεται ψύξη εξαρτάται από τη γέμισή σας. Οι πίτες με φρούτα μπορούν να είναι στον πάγκο της κουζίνα για έως και δύο ημέρες χάρη στη ζάχαρη και τα οξέα που εμποδίζουν την ανάπτυξη βακτηρίων. Οι πίτες που περιέχουν σοκολάτα και γαλακτοκομικά θα πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο μόλις κρυώσουν.

Σιρόπι

Οι κανόνες ψύξης για το σιρόπι εξαρτώνται από την ποικιλία. Π.χ. το καθαρό σιρόπι σφενδάμου πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο αφού ανοιχτεί γιατί δεν περιέχει συντηρητικά. Όταν φυλάσσεται στο ψυγείο μπορεί να παραταθεί η διάρκεια ζωής του, εμποδίζοντάς το να εμφανίσει μούχλα ή να χαλάσει πρόωρα. Το επιτραπέζιο σιρόπι, το σιρόπι τηγανίτας ή το σιρόπι πρωινού μπορούν να αποθηκευτούν στο ντουλάπι ακόμα και μετά το άνοιγμα της συσκευασίας επειδή δεν πρόκειται για φυσικό προϊόν για να χαλάσει τόσο γρήγορα.

Πηγή: southernliving.com

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Το σχέδιο για τη Β. Ελλάδα, επίσκεψη της Μ. Γκάγκα – Βαρύς ο Οκτώβριος

Τα παιδιά αρχίζουν και παίζουν Squid Game στο σχολείο – Τι πρέπει να κάνουν και να πουν οι γονείς

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.