Το φθινόπωρο έχει έρθει με τα άρωματά του και τα χρώματά του να γλυκαίνουν και να ευωδιάζουν την ψυχή. Και τι να πούμε για το φαγητό! Οι ψητές γλυκοπατάτες, οι σπόροι κολοκύθας και τα λαχανάκια Βρυξελλών όχι μόνο είναι πεντανόστιμα λαχανικά που μας χαρίζει το φθινόπωρο, αλλά είναι και τα καλύτερα superfoods του φθινοπώρου για την απώλεια βάρους.
Το να «αφεθείτε» σε μερικές από τις καλύτερες γεύσεις της εποχής δεν χρειάζεται να παρεμποδίζει τους στόχους σας για απώλεια βάρους. Στην πραγματικότητα, αυτά τα τρόφιμα ενισχύουν την προσπάθειά σας. Ρίξτε μια ματιά παρακάτω πριν γεμίσετε τα ντουλάπια και το ψυγείο σας, σύμφωνα με τις συμβουλές της Keri Glassman, R.D.
Λαχανάκια Βρυξελλών
Γεμάτα φυτικές ίνες και βιταμίνες, τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά λαχανάκια Βρυξελλών αποτελούν επίσης πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών. Δοκιμάστε να τα ψήσετε και να φτιάξετε ένα γρήγορο σνακ για το γραφείο.
Γλυκοπατάτα
Ενώ με τις φυτικές ίνες περιορίζετε την όρεξή σας και βοηθάτε το σώμα σας να χωνέψει πιο εύκολα, οι γλυκοπατάτες μπορούν να σας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους – ίσως ακόμη και στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Μπορούν να είναι εξίσου νόστιμες τόσο σε αλμυρές όσο και σε γλυκές συνταγές.
Κανέλα
Η κανέλα έχει βρεθεί ότι ρυθμίζει το σάκχαρο του αίματος και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της φλεγμονής. Και είναι απολύτως νόστιμη! Προσθέστε τη στα γεύματα ή στα ροφήματά σας και θα μας θυμηθείτε!
Κουνουπίδι
Αυτή η υπερ-τροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και ωμέγα-3, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος σε μια ποικιλία από νόστιμα εποχιακά πιάτα χαμηλών θερμίδων.
Σπόροι κολοκύθας
Οι θρεπτικοί σπόροι κολοκύθας είναι ένας ενισχυτής απώλειας βάρους. Υψηλοί σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, πλούσιοι σε ωμέγα-3 και φορτωμένοι με τρυπτοφάνη για να μειώνουν το στρες και να βοηθήσουν στον ύπνο, θα θελήσετε να κάνετε μια παρτίδα όλων αυτών όλο το φθινόπωρο.
Σιρόπι σφενδάμου
Προκαλεί λιγότερο φούσκωμα και πεπτικά προβλήματα σε σύγκριση με άλλα γλυκαντικά. Και σε αντίθεση με τη ζάχαρη, περιέχει μερικά υγιή μέταλλα, όπως ο ψευδάργυρος και το μαγγάνιο. Επιπλέον, είναι πιο χαμηλά από τη ζάχαρη στη γλυκαιμική κλίμακα, κατά εννέα σημεία, επομένως αυξάνει το σάκχαρο του αίματος με βραδύτερο ρυθμό από τη λευκή ζάχαρη.
Διαβάστε επίσης
Βασιλακόπουλος: “Η ελληνική κοινωνία έχει πάθει ανοσία στο θάνατο”
Μαύρο σκόρδο: Τα πολύτιμα οφέλη για την υγεία που δεν γνωρίζετε
Κάντε το έξυπνο κουΐζ για τον καρκίνο του μαστού και τσεκάρετε τις γνώσεις σας