Πιπεριές: Με μία την ημέρα έχετε 5 διατροφικά μπόνους

Οι πιπεριές συγκαταλέγονται στα απόλυτα υγιεινά διατροφικά προϊόντα της φύσης.

Οι πιπεριές είναι ένα από εκείνα τα λαχανικά που ταιριάζουν παντού και σε όλα. Από μια φρέσκια χωριάτικη σαλάτα μέχρι ένα ψητό στο φούρνο ή στους πολύχρωμους δίσκους λαχανικών.

Είναι ένα απίστευτα ευέλικτο λαχανικό σε διάφορα χρώματα και πολλά οφέλη.

Διατροφικά οφέλη πιπεριάς

1. Οι πιπεριές είναι καλές για την υγεία της καρδιάς και του πεπτικού συστήματος.

Οι πιπεριές είναι άλλο ένα εξαιρετικά υγιεινό λαχανικό, είτε επιλέγετε πράσινες, κόκκινες, κίτρινες ή πορτοκαλί ποικιλίες.

Όλες οι πιπεριές έχουν φυτικές ίνες, λίγο σίδηρο και φυλλικό οξύ. Κάνουν καλό στο έντερο, το καρδιαγγειακό σύστημα ενώ βοηθούν στη σωστή φυσική αποτοξίνωση, λέει η Lauren Minchen, MPH, RDN, CDN, σύμβουλος διατροφής.

2. Οι πιπεριές είναι πλούσιες σε κάλιο.

«Οι πιπεριές, ανεξάρτητα από το χρώμα, είναι μια μεγάλη πηγή καλίου και βιταμίνης Α», προσθέτει η Μπριζίτ Ζέιτλιν, διαιτολόγος στη Νέα Υόρκη. Το κάλιο βοηθά στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς μειώνοντας την αρτηριακή πίεση. Επίσης καταπολεμά το πρήξιμο της κοιλιάς μειώνοντας την κατακράτηση νερού.

3. Οι πιπεριές κάνουν καλό στα μάτια.

Αυτό το τραγανό λαχανικό περιέχει βιταμίνη Α, η οποία “βοηθά στη διατήρηση της υγείας των ματιών και στην πρόληψη του εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας”, λέει η Ζέιτλιν.

4. Οι πιπεριές είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά.

Οι κόκκινες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και διάφορα καροτενοειδή. Οι κίτρινες και οι πορτοκαλί παρέχουν βήτα-καροτίνη (μια αντιοξειδωτική μορφή της βιταμίνης Α), βιταμίνη C και κάλιο.

5. Πιπεριά και για το δέρμα.

«Η κατανάλωση πράσινων και κίτρινων λαχανικών, όπως οι πιπεριές, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ρυτίδων που μπορεί να εμφανιστούν στην περιοχή του ποδιού της χήνας, σύμφωνα με μια μελέτη σε Γιαπωνέζες». Αυτό προσθέτει η Amy Gorin, RDN, διαιτολόγος.

Πόσες πιπεριές πρέπει να τρώτε;

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, είναι πιθανό να το παρακάνετε με τις πιπεριές, λέει η Michen.
“Η υπερβολική κατανάλωση πιπεριού μπορεί να σημαίνει λιγότερη πρόσληψη άλλων απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών”, εξηγεί. “Επίσης, η δυσανεξία στο πιπέρι και την πιπεριά είναι αρκετά συνηθισμένη. Αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν δυσανεξία μπορεί να μπορούν να φάνε μόνο μια μικρή ποσότητα. Διαφορετικά μπορεί να έχουν συμπτώματα από το πεπτικό. Ως εκ τούτου, η Minchen συνιστά να περιορίσετε την πρόσληψη πιπεριάς σε μόνο μία την ημέρα. Σε κάθε περίπτωση, μιλήστε με το γιατρό ή το διαιτολόγο σας εάν έχετε αντιμετωπίσει αυτά τα συμπτώματα και υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχετε δυσανεξία.

Πηγή: realsimple.com

Διαβάστε επίσης

Η «Πυξίδα» των καλών και των κακών για την υγεία τροφών

Η άσκηση η νέα συμπληρωματική θεραπεία του καρκίνου; Νέα ενδιαφέροντα στοιχεία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.