Καμπάνια για την κοιλιοκάκη: Μήπως φταίει η γλουτένη;

Καμπάνια ενημέρωσης για την κοιλιοκάκη με τίτλο: «Μήπως φταίει η γλουτένη;», ξεκινά η Dr. Schär.

Η κοιλιοκάκη είναι μία από τις συνηθέστερες, συνδεδεμένες γενετικά, ασθένειες στην Ευρώπη, η οποία προκαλείται από τη δυσανεξία στη γλουτένη. Έρευνες δείχνουν ότι 1 στα 100 άτομα είναι πιθανό να νοσούν από κοιλιοκάκη.

Κοιλιοκάκη στην Ελλάδα

Αν λάβουμε υπόψη την παθολογία της κοιλιοκάκης στην Ευρώπη –και βάσει του ποσοστού 1:100– τότε στη χώρα μας θα πρέπει να έχουμε περί τα 100.000 άτομα που δεν έχουν διαγνωστεί. Και διατρέχουν τον κίνδυνο να αναπτύξουν και άλλα σοβαρότερα θέματα υγείας, με την αντίστοιχη επιβάρυνση στην κοινωνική και νοσοκομειακή υποδομή της χώρας.

Αφετηρία της καμπάνιας ήταν η Συνέντευξη Τύπου, που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου σε συνεργασία με την Green Bay & Co. Συμμετείχαν ο κ. Γ. Μάντζαρης, Συντονιστής Διευθυντής του Γαστρεντερολογικού Τμήματος και Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός Πολυκλινική». Ο κ. Ε. Ζουμπανέας, Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity. Η γνωστή τραγουδίστρια Έλλη Κοκκίνου και οι σύλλογοι: Ελληνική Εταιρεία Κοιλιοκάκης, Δράση για την Κοιλιοκάκη, Εστία της Κοιλιοκάκης.

Καμπάνια για την κοιλιοκάκη: Μήπως φταίει η γλουτένη;

Πολύτιμη αρωγή σε αυτή την προσπάθεια είναι η συνεργασία της Dr. Schär με τον όμιλο Βιοιατρική. Όσοι ολοκληρώσουν μια online αξιολόγηση συμπτωμάτων που μπορεί να παραπέμπουν σε κοιλιοκάκη στη σελίδα www.glutentest.gr, μπορούν να ζητήσουν ένα πακέτο πληροφοριών μέσω email.

Το οποίο περιέχει και ένα κουπόνι για μια εξέταση αντισωμάτων κοιλιοκάκης στο δίκτυο του ομίλου Βιοιατρικής στην προνομιακή τιμή των 9 ευρώ.

Συμπτώματα

«Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω σε αυτό το εγχείρημα για την ενημέρωση του κοινού για τη νόσο της κοιλιοκάκης. Ένας στους εκατό περίπου ανθρώπους νοσεί από κοιλιοκάκη και τα συμπτώματα μπορεί να ποικίλλουν, αλλά μπορεί και να μην εμφανιστούν και ποτέ.

Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει ο κόσμος τα απλά συμπτώματα και τις ενδείξεις, ούτως ώστε να βελτιώσει την καθημερινότητά του και φυσικά να είναι υγιής», δήλωσε ο κ. Γ. Μάντζαρης, MD Γαστρεντερολόγος, Συντονιστής Διευθυντής του Γαστρεντερολογικού Τμήματος και Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός Πολυκλινική».

Καμπάνια

«Η καμπάνια για την ενημέρωση του κόσμου για τη νόσο της κοιλιοκάκης από την Dr. Schär είναι δέουσας σημασίας και είναι χαρά μου που συμμετέχω σε αυτή.

Η δυσανεξία στη γλουτένη μπορεί να επηρεάσει αρνητικά σε μεγάλο βαθμό τη ζωή του ασθενή, καθώς αποτελεί συστατικό σε πολλά προϊόντα, τόσο σε τρόφιμα όσο και σε καλλυντικά, οπότε είναι και δύσκολο να την αποφύγει κάποιος». Αυτό δήλωσε ο κ. Ε. Ζουμπανέας, Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity.

Καμπάνια για την κοιλιοκάκη: Μήπως φταίει η γλουτένη;

Τα συμπτώματα κάποιες φορές είναι τόσο απλά και συνηθισμένα που δύσκολα ανιχνεύονται, για αυτό είναι καλό να κάνουμε το τεστ στο www.glutentest.gr, δήλωσε η Έλλη Κοκκίνου.

Η 360° καμπάνια υλοποιείται με μία σειρά ενεργειών. Παράλληλα, επιδιώκει να αναδείξει το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η σωστή διατροφή στους ασθενείς και πόσο μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητά τους.

Διαβάστε επίσης

Μάκα: H υπερτροφή που αυξάνει την ερωτική επιθυμία

Άπνοια στον ύπνο: Το ροχαλητό είναι μόνο ένα από τα 8 συμπτώματα

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.