Μάκα: H υπερτροφή που αυξάνει την ερωτική επιθυμία

Η Μάκα ή αλλιώς ρίζα των Άνδεων, είναι ένας αμυλούχος κόνδυλος που μοιάζει με ραπανάκι. Όπως και άλλα άμυλα, το maca περιέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνη, λίπη και διαιτητικές ίνες. Είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές στερόλες και καλή πηγή σιδήρου, μαγνησίου, σεληνίου και ασβεστίου

Σύμφωνα με την Kathleen Zelman, MPH, RD, η ρίζα μάκα μπορεί να βελτιώσει τα σεξουαλικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν άντρες και γυναίκες, καθώς έχει ευεργετικές ιδιότητες στη λίμπιντο. Τα ευεργετικά αποτελέσματα σε σχέση με τη σεξουαλική λειτουργία οφείλονται στα ενεργά της συστατικά και στην υψηλή συγκέντρωση πρωτεϊνών και ζωτικών θρεπτικών συστατικών που περιέχει.

Η ρίζα μάκα έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για την τόνωση της λίμπιντο σε άντρες και γυναίκες και την αύξηση της αντοχής και της ενέργειας που οφείλεται πιθανότατα στον ψευδάργυρο και το μαγνήσιο, τα οποία συμβάλλουν στην υγιή σεξουαλική λειτουργία και βοηθούν το σώμα να αντιμετωπίσει φυσικά το άγχος.

Σύγχρονες κλινικές δοκιμές σε άντρες έχουν αποδείξει την ευεργετική συμβολή της στη βελτίωση του σπέρματος, που οφείλεται πιθανότατα στην υψηλή συγκέντρωση πρωτεϊνών. Μελετάται επίσης, η σημαντική επίδρασή της στις περιπτώσεις ανικανότητας και στειρότητας. Η χρήση της μάκα μπορεί να βοηθήσει και σε συμπτώματα χρόνιας κόπωσης.

Μάκα: Οφέλη

Αυξάνει την ενέργεια του οργανισμού

Συμβάλλει στη βελτίωση του αδενικού συστήματος

Αυξάνει τη ζωτικότητα

Βελτιώνει τον ύπνο

Εξισορροπεί συναισθηματικά τον άνθρωπο.

Συμβάλλει στην αντιγήρανση

Δρα κατά των συμπτωμάτων της οστεοπόρωσης, εξαιτίας του ασβεστίου και της φυτικής πρωτεΐνης που περιέχει.

Αν και αρχικά η ρίζα μάκα χρησιμοποιήθηκε ως τροφή, σήμερα καταναλώνεται υπό μορφή σκόνης, ως διατροφικό συμπλήρωμα -αποκαλείται μερικές φορές και περουβιανό τζίνσενγκ.

Πηγή: webmd.com

Πλεύρης: Απομάκρυνε γιατρό που κατηγορείται για ασέλγεια ανηλίκου

Άπνοια στον ύπνο: Το ροχαλητό είναι μόνο ένα από τα 8 συμπτώματα

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.