Μην βάζετε ποτέ αυτά τα τρόφιμα στο επάνω ράφι του ψυγείου σας

Μην βάζετε ποτέ στο επάνω ράφι του ψυγείου σας κάποια συγκεκριμένα τρόφιμα τα οποία μπορεί να μολύνουν με μικρόβια και βακτήρια άλλα είδη τροφών.

Κάθε φορά που βάζετε κάποια τρόφιμα στο επάνω ράφι του ψυγείου σας, διατρέχετε τον κίνδυνο της εξάπλωσης βακτηρίων, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Κάνοντας αυτό το απλό λάθος αποθήκευσης μπορεί να εξαπλωθούν επικίνδυνα βακτήρια, οδηγώντας σε σοβαρές τροφικές ασθένειες.

Τα επικίνδυνα τρόφιμα

Το ωμό κρέας είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες μόλυνσης των τροφίμων, οπότε πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα όταν το αποθηκεύετε στο ψυγείο σας.

“Αποθηκεύστε φρούτα και λαχανικά μακριά και όχι δίπλα ή κάτω από ωμό κρέας, πουλερικά και θαλασσινά”, προειδοποιεί το CDC.

«Αυτά τα αντικείμενα μπορούν να στάξουν χυμούς που μπορεί να έχουν μικρόβια».

Οργανωμένο ψυγείο

Σε ένα ασφαλές οργανωμένο ψυγείο:

  • τα ανοιχτά συσκευασμένα τρόφιμα βρίσκονται στο επάνω ράφι,
  • τα γαλακτοκομικά χωριστά από τα φρούτα και τα λαχανικά και
  • το κρέας, τα πουλερικά και τα θαλασσινά βρίσκονται στο κάτω ράφι.

Διατηρείτε πάντοτε το κρέας στην αρχική του συσκευασία και είτε να τυλίξτε το σε μια πρόσθετη πλαστική σακούλα είτε χρησιμοποιήστε ένα πλαστικό δοχείο για να αποφύγετε τη διαρροή.

Τα μικρόβια των τροφίμων

Το ωμό κρέας, τα πουλερικά και τα θαλασσινά μπορούν να περιέχουν Salmonella , E. coli, Listeria , Clostridium Perfringens , Campylobacter και άλλα.

Αυτά μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά συμπτώματα, όπως πυρετό, ναυτία και έμετο, διάρροια και άλλα, σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή Johns Hopkins.

Το CDC εκτιμά ότι 48 εκατομμύρια άνθρωποι αρρωσταίνουν από τροφική δηλητηρίαση ετησίως.

Περίπου 128.000 από αυτούς τους ασθενείς νοσηλεύονται και πάνω από 3.000 πεθαίνουν κάθε χρόνο.

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Αυτοί που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο είναι άτομα άνω των 65 ετών, έγκυες, παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους και άτομα με ανοσοκαταστολή.

“Αυτές οι ευάλωτες ομάδες είναι το 90% των περιπτώσεων λιστερίωσης”, προειδοποιεί ο FDA.

Μην πλένετε το κρέας 

Επιπλέον, το CDC συνιστά να μην πλένετε ποτέ το ωμό κρέας πριν το μαγειρέψετε.

“Το πλύσιμο ωμού κρέατος, κοτόπουλου, γαλοπούλας ή αυγών μπορεί να μεταδώσει μικρόβια στον νεροχύτη, τους πάγκους και άλλες επιφάνειες”, λέει η οργάνωση.

Πηγή: bestlifeonline.com

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.