Πώς να κάψετε θερμίδες ακόμη και όταν κοιμάστε

Ο καλός ύπνος μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στο αδυνάτισμα και στην πρόληψη της παχυσαρκίας. Ορισμένες έρευνες υποδεικνύουν ότι αν μείνετε όλη τη νύχτα ξύπνιοι καίτε περισσότερες θερμίδες από τον ύπνο, αλλά αν το κάνετε αυτό για καιρό μπορεί να αυξήσετε τον κίνδυνο να πάρετε βάρος.

Όταν είσαι εξαντλημένη, πεινάς περισσότερο και αυτό μπορεί να επηρεάσει το τι τρως. Όπως αποκαλύπτει η διατροφολόγος Adda Bjarnadottir, MS, RDN οι ενήλικες που δεν κοιμούνται καλά καταναλώνουν κατά μέσο όρο 300 περισσότερες θερμίδες την ημέρα, κυρίως από κορεσμένα λιπαρά. Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται περίπου οκτώ ώρες ύπνου για να νιώσουν ανανεωμένοι.

Ο αριθμός των θερμίδων που καίγονται κατά τη διάρκεια του ύπνου ποικίλλει από άτομο σε άτομο, ωστόσο ο μέσος άνθρωπος καίει περίπου 77 θερμίδες την ώρα. Αυτό σημαίνει, λέει η Bjarnadottir, ότι περίπου 500 θερμίδες σε οκτώ ώρες νύχτα, οι οποίες υποστηρίζουν την αναπνοή, τον καρδιακό ρυθμό, το νευρικό σύστημα και τη θερμοκρασία του σώματος.

Τέλος, τη νύχτα μπορείς να εκμεταλλευτείς και το δέρμα σου απλώνοντας ένα αδυνατιστικό προϊόν το οποίο διευκολύνει τη μείωση του συσσωρευμένου τοπικού πάχους, βοηθά στην αποσυμφόρηση των υγρών και εμποδίζει τη δημιουργία νέας συσσώρευσης λίπους. Δες τί μπορείς να κάνεις για να εξασφαλίσεις αδυνάτισμα και τη νύχτα!

Καταναλώστε πρωτεΐνη

Η κατανάλωση πρωτεΐνης θα ενισχύσει τις λειτουργίες που εκτελεί ο οργανισμός σας κατά τη διάρκειά του ύπνου, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη διαδικασία αποκατάστασης των μυών, βοηθώντας σας έτσι να αντεπεξέλθετε στο έπακρο στο πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθείτε και να κάψετε περισσότερες θερμίδες. Μπορείτε, επίσης, να επιλέξετε και ένα ρόφημα πρωτεΐνης με χαμηλά λιπαρά.

Ελαφρύ γεύμα

Όταν καταναλώνετε μεγάλη ποσότητα φαγητού πριν τον ύπνο ή τρώτε αμέσως πριν κοιμηθείτε, το σώμα χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια για τις ανάγκες του μεταβολισμού.

Στο στάδιο του βαθέως ύπνου, ο εγκέφαλος εκκρίνει την αυξητική ορμόνη. Όταν τρώτε αργά τη νύχτα, η αυξητική ορμόνη αποθηκεύει την τροφή ως λίπος αντί για καύσιμο, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει τον μεταβολισμό και να μην καίτε θερμίδες.

Άσκηση το πρωί ή το απόγευμα

Η τακτική άσκηση είναι «κλειδί» για την απώλεια βάρους,  όχι όμως τέσσερις ώρες πριν πάτε για ύπνο.Η άσκηση ενεργοποιεί τον οργανισμό και δυσκολεύει τον ύπνο.

Πήγαινε για ύπνο νωρίτερα

Σύμφωνα με μελέτη τα άτομα που έχασαν κατά μέσο όρο το 3,5% του πλεονάζοντος σωματικού βάρους τους σε 4 μήνες το κατάφεραν επειδή πήγαιναν για ύπνο νωρίτερα. Κόψε τα περιττά ξενύχτια και φρόντισε να πέφτεις για ύπνο μισή ώρα νωρίτερα από το συνηθισμένο.

Κάνε ένα ζεστό ντους

Ένα ζεστό ντους θα σου εξασφαλίσει έναν καλό ύπνο, γιατί μπορεί να σε ανακουφίσει από την ένταση και να χαλαρώσει τους πιασμένους μύες. Επιπλέον, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της ωκυτοκίνης – της ορμόνης της «αγάπης» που απελευθερώνεται από τον εγκέφαλό σου – κάτι που είναι καταπραϋντικό για το σώμα σου. Η θερμότητα από το ντους ρίχνει επίσης και τη θερμοκρασία του σώματός σου ετοιμάζοντάς το για ύπνο.

Διαβάστε επίσης 

Πόσες θερμίδες καίμε σε μία ημέρα, χωρίς να κάνουμε απολύτως τίποτα – Πίνακας

Ψωμί του τοστ: Τα κριτήρια επιλογής για το αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.