Επιμένει ο κορονοϊός, έρχονται νέα μέτρα

Νέες αποφάσεις για την διαχείριση της πανδημίας ανακοινώνει σήμερα η κυβέρνηση, με το βλέμμα στην ασφυκτική πίεση που δέχεται στο σύστημα Υγείας, κυρίως στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων συγκαλείται εκτάκτως γιαμια ακόμη αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα, ενώ το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα παρουσιάσει το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής.

«Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος για την πορεία της νόσου στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η νόσος διασπείρεται στην κοινωνία. Δεν είναι θέμα περίθαλψης, είναι θέμα δημόσιας Υγείας», δήλωνε χθες ο υπουργός.

Σύμφωνα με  τον ίδιο, στις 18 ημέρες του lockdown χρειάστηκε να προστεθούν στα νοσοκομεία της Αττικής 391 απλές κλίνες και 83 κλίνες εντατικής θεραπείας για περιστατικά Covid-19. Επιπλέον, έχουν ήδη αξιοποιηθεί 120 κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα.

Πώς θα ενισχυθούν τα νοσοκομεία της Αττικής 

Το υπουργείο Υγείας δρομολογεί δραστικές αλλαγές στη λειτουργία των νοσοκομείων της Αττικής, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον ασφυκτικό φόρτο που δημιουργούν οι αυξανόμενες εισαγωγές περιστατικών κορονοϊού.

Έτσι, θεωρείται βέβαιο οτι το Σισμανόγλειο θα δέχεται πλέον μόνο περιστατικά Covid-19, ενώ δεν αποκλείεται να συμβεί το ίδιο και με το Τζάνειο στον Πειραιά.

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν διακομιδές των ήδη νοσηλευόμενων ασθενών σε άλλα νοσοκομεία και αναδιάταξη των τακτικών χειρουργείων, ενώ υπό συζήτηση είναι και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνονται οι εφημερίες για τα επείγοντα περιστατικά.

Οι τελικές αποφάσεις και τα μέτρα για τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα.

Κι άλλα μέτρα στο τραπέζι

Το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό, αν και διανύουμε την τρίτη εβδομάδα του τρίτου συνεχόμενου lockdown,  γι’ αυτό και η κυβέρνηση αναζητά νέους τρόπους αναχαίτισης του κύματος.

Πολλοί ειδικοί εισηγούνται αυστηρό οριζόντιο lockdown σε όλη τη χώρα μέχρι την Καθαρά Δευτέρα, ενώ συζητείται και η αυστηροποίηση της χρήσης του κωδικού 6 στις μετακινήσεις, με επιτρεπόμενες μόνο όσες γίνονται σε κοντινές αποστάσεις (με τα πόδια).

Διαβάστε επίσης

Το Σισμανόγλειο μετατρέπεται σε νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με Covid-19

Κορονοιός: 2.353 κρούσματα – 23 θάνατοι και 422 οι διασωληνωμένοι – Νέο ρεκόρ στην Αττική με 1.159 λοιμώξεις

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.