Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις από τον Δήμο Αθηναίων

Δωρεάν γυναικολογικές προληπτικές εξετάσεις προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων με στόχο την ενίσχυση της γυναικείας υγείας.

«Η έγκαιρη γυναικολογική εξέταση είναι ουσιώδης για την πρόληψη και τη διατήρηση της υγείας, καθώς επιτρέπει την ανίχνευση και την αντιμετώπιση προβλημάτων σε πρώιμο στάδιο, προτού αυτά εξελιχθούν σε σοβαρά ή ακόμη και απειλητικά για τη ζωή θέματα», όπως αναφέρει ο Δήμος Αθηναίων στην ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα το Τμήμα Προληπτικής Αγωγής, Προαγωγής Υγείας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αθηναίων συνεργάζεται με την Ιατρική Οργάνωση SAMS Ελλάς, παρέχοντας δωρεάν γυναικολογικό έλεγχο.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Αυγούστου και απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως εάν είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων. Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί στο 4ο Δημοτικό Ιατρείο (Προποντίδος & Αγίας Σοφίας 110, Κολωνός), από τις 9.30 π.μ. έως τις 5 μ.μ.

Δωρεάν γυναικολογικές προληπτικές εξετάσεις προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων 

Οι υπηρεσίες από τις οποίες μπορούν να ωφεληθούν οι ενδιαφερόμενες γυναίκες, είναι:

α) Πλήρης Γυναικολογικός έλεγχος και με τη χρήση υπερήχων

β) Κλινικός έλεγχος μαστού

γ) Τεστ ΠΑΠ.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείσουν ραντεβού στα τηλέφωνα 210 5121921& 210 5125551.

Τμήμα Προληπτικής Αγωγής, Προαγωγής Υγείας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αθηναίων

Το Τμήμα Προληπτικής Αγωγής, Προαγωγής Υγείας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αθηναίων παρέχει υπηρεσίες προαγωγής και αγωγής της υγείας, δημόσιας υγείας καθώς και πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς πρόληψης.

Πληροφορεί το κοινό και τους φορείς σχετικά με τη δραστηριότητα της Διεύθυνσης σε συνεργασία με την αρμόδια Δ/νση Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων.

Υπό την εποπτεία και τον συντονισμό του προϊσταμένου της Διεύθυνσης φροντίζει για την εναρμόνιση της λειτουργίας του συνόλου των υπηρεσιακών μονάδων με την δράση φορέων και δομών που εξελίσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής (π.χ. εμβολιασμοί, προετοιμασία δομών για αντιμετώπιση επιδημιών, μαντού συγκεκριμένου πληθυσμού κ.λ.).

Επιβλέπει και συντονίζει τη συλλογή και αξιολόγηση στατιστικών στοιχείων των Δημοτικών Ιατρείων και των δράσεων πρόληψης και προαγωγής υγείας.

Έχει την ευθύνη για τη μελέτη των συνθηκών υγείας του πληθυσμού του δήμου Αθηναίων και τον σχεδιασμό δράσεων προληπτικής ιατρικής. αρέχει υπηρεσίες προαγωγής και αγωγής της υγείας, δημόσιας υγείας καθώς και πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς πρόληψης.

Photo Shutterstock

Διαβάστε επίσης 

Ποιες απεικονιστικές εξετάσεις πρέπει να κάνουν τα παιδιά μετά από ουρολοίμωξη;

Τι είναι το σύνδρομο ξηροφθαλμίας και οι νέες διαγνωστικές εξετάσεις

Καρκίνος παχέος εντέρου: Πόσο θα κοστίσουν στο κράτος οι δωρεάν εξετάσεις, τι θα πάρουν οι πάροχοι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.