Δωρεάν δημιουργική απασχόληση για παιδιά από το Δήμο Αθηναίων

Καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση για παιδιά, με δωρεάν συμμετοχή, πραγματοποιεί ο Δήμος Αθηναίων.

Αναλυτικότερα, τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης Νορντάου και Αγίου Παύλου, καθώς και για πρώτη φορά το Κέντρο Κάτω Πετραλώνων, υποδέχονται τα παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών (που έχουν γεννηθεί από το 2012 έως το 2017), από 17 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου 2024, για να αξιοποιήσουν εποικοδομητικά τον ελεύθερό τους χρόνο αλλά και να διασκεδάσουν στο πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης που προσφέρει δωρεάν και αυτό το καλοκαίρι ο Δήμος Αθηναίων.

Το πρόγραμμα για τα παιδιά, θα υλοποιηθεί από το εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και συνδυάζει την χαρά του παιχνιδιού με εκπαιδευτικές δραστηριότητες που προάγουν τη δημιουργία και την ελευθερία της έκφρασης, αλλά και αθλητικές δράσεις.

Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά

Το πρόγραμμα της καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης στα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης Νορντάου, Αγίου Παύλου και Κάτω Πετραλώνων, θα πραγματοποιηθεί για τέσσερις περιόδους (τέσσερις εβδομάδες), από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 09:30 έως τις 14:30 και θα περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι, εικαστικές δράσεις, μουσικοκινητική αγωγή, δραματοποίηση παραμυθιού, πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής, αερόβια άσκηση/αθλητικές δραστηριότητες (χούλα χουπ, φουσκωτές μπάλες, γιόγκα, κ.α.) και επιτραπέζια παιχνίδια.

Αναλυτικά οι περίοδοι:

1η περίοδος: 17- 21 Ιουνίου
2η περίοδος: 24- 28 Ιουνίου (*24/6 αργία)
3η περίοδος: 01 – 05 Ιουλίου
4η περίοδος: 08- 12 Ιουλίου

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων/ περίοδο:

Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Νορντάου| 2 ομάδες των 15 παιδιών η καθεμία
Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Αγίου Παύλου| 20 παιδιά
Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Κάτω Πετραλώνων| 20 παιδιά

Η πρωινή προσέλευση των παιδιών θα πραγματοποιείται από τις 08:00 και η αποχώρηση από τις 14:30 έως τις 16:00 για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων.

Εγγραφές

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η εγγραφή στο εκάστοτε Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 – 17:00.

Οι εγγραφές θα γίνονται ανά περίοδο με σειρά προτεραιότητας και μόνο στην περίπτωση κενών θέσεων θα επανεγγράφονται παιδιά προηγούμενης περιόδου.

Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Νορντάου Δήμου Αθηναίων:
Νορντάου 7, Γκύζη, τηλ.: 210 6433128

Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Αγίου Παύλου Δήμου Αθηναίων:
Αγίου Παύλου 20-22, Σταθμός Λαρίσης, τηλ.: 210 3412183

Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Κάτω Πετραλώνων:
Αθηνοδώρου 61, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3422642

Διαβάστε επίσης 

Πώς να δημιουργήσετε ένα υγιές περιβάλλον για να διαπρέψουν τα παιδιά στις εξετάσεις

Πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας σε όλα τα σχολεία από Σεπτέμβριο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.