Βαρτζόπουλος: Εστιασμένες παρεμβάσεις για τις εξαρτήσεις και τη νεανική παραβατικότητα

Την άμεση θεσμοθέτηση, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, ειδικού πρωτοκόλλου διαχείρισης περιστατικών που συνδέονται με εξαρτήσεις, εξαρτητικές συμπεριφορές και εθισμούς μέσα στα σχολεία, με ενιαίο, σαφή και επιστημονικά ορθό τρόπο, πολύτιμο για την καθημερινή πρακτική των εκπαιδευτικών μας, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος. 

Ο κ. Βαρτζόπουλος πραγματοποίησε διαδικτυακές παρεμβάσεις σε ημερίδες που διοργανώθηκαν στις 22 Μαΐου στην Πάτρα με σκοπό την έγκυρη ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών για τις εξαρτήσεις και τις εξαρτητικές συμπεριφορές, για θέματα νεανικής παραβατικότητας καθώς και την ενδυνάμωση του ρόλου τους.

Παράλληλα, ο κ. Βαρτζόπουλος χαιρέτισε τις ημερίδες ευχαριστώντας τους εκπαιδευτικούς για την ανταπόκρισή τους και συγχαίροντας για το δύσκολο και κρίσιμο έργο τους.

Αφορμή των διαδικτυακών τοποθετήσεων του Υφυπουργού στάθηκε, όπως τόνισε, η ειδικά εστιασμένη παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας, μέσω του ΟΚΑΝΑ στο σοβαρό θέμα που έχει προκύψει σε σχολικό συγκρότημα στην Πάτρα, λόγω της υπόθεσης διακίνησης και χρήσης ουσιών και ναρκωτικών.

Ο Υφυπουργός Υγείας, εξήρε την πρωτοβουλία του ΟΚΑΝΑ που, σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, έθεσε σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο έκτακτης βραχείας παρέμβασης για τη διαχείριση της κρίσης στο σχολικό περιβάλλον και στους γονείς των παιδιών.

Εστιασμένες παρεμβάσεις

Ο κ.Βαρτζόπουλος, τόνισε στην παρέμβασή του μεταξύ άλλων: «Η Πολιτεία βρίσκεται πάντα δίπλα σε ευάλωτους πληθυσμούς, και δη όταν συμβαίνουν τέτοιες δύσκολες καταστάσεις στα παιδιά μας. Με όλους τους αρμόδιους φορείς συνδράμουμε με εστιασμένες παρεμβάσεις, βοηθώντας οικογένειες και εκπαιδευτικούς να διαχειριστούν το πρόβλημα της εξάρτησης και όλα τα συνεπαγόμενα.

Οφείλουμε να μην στιγματίζουμε συμπεριφορές και ανθρώπους πόσο μάλλον παιδιά. Οφείλουμε να στεκόμαστε δίπλα τους και ειδικά σε αυτούς που βρίσκονται σε ασθενή κατάσταση. Οφείλουμε να παρεμβαίνουμε στο πρόβλημα έγκαιρα, συντονισμένα, με κοινή γλώσσα και επιστημονικό τρόπο, καθένας με τον ρόλο του. Άλλωστε να μην ξεχνούμε ότι τα παιδιά δεν είναι ποτέ θύτες».

Όπως ανακοινώθηκε σε αυτό το πλαίσιο, ο ΟΚΑΝΑ, κατά τη νέα σχολική χρονιά, θα παρέμβει με στοχευμένες και πολυεπίπεδες δράσεις σε όλα τα σχολεία της Πάτρας, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλης της σχολικής κοινότητας για την πρόληψη της χρήσης ουσιών και της νεανικής παραβατικότητας.

Διαβάστε επίσης 

Ο μητρικός θηλασμός – ακόμα και για έναν ή δύο μήνες – έχει σημαντικό όφελος για τα βρέφη

3 στους 10 εφήβους έχουν παραπανίσια κιλά – Στη 2η ευρωπαϊκή θέση οι 15χρονοι της Ελλάδας

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.