Άλλο ένα παιδί από τη Θεσσαλονίκη, νοσηλεύεται στο Ωνάσειο με μυοκαρδίτιδα από παρβοϊό

Στο Ωνάσειο νοσηλεύεται άλλο ένα παιδί με μυοκαρδίτιδα μετά από λοίμωξη με παρβοϊό. Το παιδί χρειάστηκε να εισαχθεί στη ΜΕΘ και ευτυχώς ξέφυγε από τον κίνδυνο.

Πρόκειται για ένα από τα παιδιά που προσβλήθηκαν από παρβοϊό στη Θεσσαλονίκη και δυστυχώς όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη, ένα κοριτσάκι μόλις 3,5 ετών έχασε τη ζωή του από οξεία μυοκαρδίτιδα. Μάλιστα, το κοριτσάκι είχε μεταφερθεί από τη Θεσσαλονίκη στο Ωνάσειο σε ανακοπή και παρά το γεγονός ότι τοποθετήθηκε άμεσα σε συσκευή Εξωσωματικής Μεμβράνης Οξυγόνωσης (ECMO), κατέληξε μετά από μία μέρα.

Σε ανακοίνωσή του το Ωνάσειο αναφέρει τα εξής:

“Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο διευκρινίζει ότι αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ένα παιδί το οποίο μεταφέρθηκε στο ΩΚΚ στις 26 Απριλίου 2024. Το παιδί εισήχθη και παρέμεινε στην Παιδοκαρδιολογική/Παιδοκαρδιοχειρουργική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έως τη μεταφορά του στον νοσηλευτικό όροφο πριν από λίγες ημέρες. Λαμβάνει τη δέουσα αγωγή και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.

Στις 30 Μαρτίου 2024, μεταφέρθηκε ένα άλλο παιδί από τη Θεσσαλονίκη το οποίο βρισκόταν σε ανακοπή κατά την εισαγωγή και στο οποίο έγινε άμεσα τοποθέτηση συσκευής Εξωσωματικής Μεμβράνης Οξυγόνωσης (ECMO). Το παιδί δεν έδειξε σημεία βελτίωσης και κατέληξε την επόμενη ημέρα, 31 Μαρτίου 2024”.

Σημειώνεται ότι στις 10 Απριλίου ο ΕΟΔΥ ενημερώθηκε από νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης σχετικά με συρροή περιστατικών με αυξημένη τροπονίνη σε παιδιά  συγκεκριμένου παιδικού σταθμού – νηπιαγωγείου, όπου πήγαινε και το άτυχο κοριτσάκι.

Συνολικά, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του ΕΟΔΥ, μέχρι και τις 26 Απριλίου 2024, 11 παιδιά ηλικίας 3 έως 5 ετών παρουσίασαν αυξημένη τροπονίνη. Από αυτά:

Ένα εκδήλωσε κλινική εικόνα οξείας μυοκαρδίτιδας και κατέληξε.
Ένα παρουσίασε κλινική εικόνα μυοπερικαρδίτιδας και συνεχίζει να νοσηλεύεται.
Δύο ασυμπτωματικά παιδιά παρουσίασαν μικρή συλλογή περικαρδιακού υγρού με φυσιολογική συσταλτικότητα.
Τα υπόλοιπα παιδιά ήταν ασυμπτωματικά με φυσιολογική καρδιακή λειτουργία.

Διαβάστε επίσης

Λαμία: Στο νοσοκομείο δεκάδες μαθητές με δηλητηρίαση από το σχολικό γεύμα – Τι έφαγαν

Τα φάρμακα μέσω ευεργετών, η αλλαγή σελίδας του ΕΟΦ και οι αυξήσεις τιμών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.