Ξεκινά η ανακαίνιση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, ύψους 3,8 εκατ. ευρώ

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο Υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλέους επισκέφτηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης με αφορμή την έναρξη των εργασιών ανακαίνισης των εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου με χρηματοδότηση του κοινωφελούς οργανισμού «Kaizen Foundation».

Το έργο, ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει την ανακαίνιση χειρουργείων που αποτελούν την καρδιά του νοσοκομείου, των κλινικών του πρώτου ορόφου και του ισογείου, την προσθήκη συστημάτων πυρασφάλειας, καθώς και την ανάπλαση του εξωτερικού του χώρου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κλίμακας ανακαίνιση των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου, τα τελευταία 80 χρόνια, με την οποία θα αντιμετωπιστούν ουσιαστικά λειτουργικά προβλήματα που ταλαιπωρούσαν το προσωπικό και τους ασθενείς. Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθούν αλλαγές που απαιτούνται από την εθνική νομοθεσία, όπως η μεταφορά του φαρμακείου στο ισόγειο και η απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑμεΑ σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου.

Έργο ανακαίνισης

Το έργο της ανακαίνισης του ΓΝΠΠ, του οποίου οι μελέτες βρίσκονται σε διαδικασία εκπόνησης, θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις διακριτές φάσεις, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου με ορίζοντα ολοκλήρωσης των εργασιών το τέλος του 2024.

Μετά την τελετή, ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε: «Εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας, θέλω να ευχαριστήσω την Kaizen Gaming και το νεοσύστατο Kaizen Foundation που ξεκινά το έργο του από την ανακαίνιση αυτού του σημαντικού για τους κατοίκους της Βόρειας Αθήνας και των όμορων περιοχών παιδιατρικού νοσοκομείου. Χάρη στο έργο αυτό οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό θα έχουν έναν σύγχρονο χώρο να ασκήσουν το λειτούργημά τους και οι μικροί ασθενείς και οι γονείς τους αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας σε έναν χώρο στην Πεντέλη που πραγματικά μετά τα έργα θα είναι ένα στολίδι του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Ποιοτικές υπηρεσίες στα παιδιά

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, δήλωσε: «Το Υπουργείο Υγείας είναι Υπουργείο Φροντίδας και η πιο ευάλωτη ομάδα πολιτών είναι τα παιδιά. Είναι λοιπόν πολύ σπουδαίο το γεγονός ότι με τη βοήθεια του Κaizen Foundation είμαστε σε θέση να παρέχουμε ακόμη πιο ποιοτικές υπηρεσίες στα παιδιά. Αυτή είναι η βασική αποστολή του Υπουργείου Υγείας, να υπηρετεί όλους τους πολίτες και ειδικά τα παιδιά που είναι το μέλλον της χώρας μας».

Ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε: «Η συνεργασία με την Kaizen Gaming και το Κaizen Foundation είναι ένα παράδειγμα του πώς η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να συμβάλλει θετικά στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών δημόσιας υγείας στα παιδιά μας και στους συμπολίτες μας. Και αυτό θα ήθελα να το επισημάνω και ως γιατρός που έχει εργαστεί σε δημόσιο παιδιατρικό νοσοκομείο. Τους ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή και στήριξή τους στη διαρκή προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Ο ιδρυτής και CEO της Kaizen Gaming, κ. Γιώργος Δασκαλάκης, δήλωσε: «Έχουμε δει πολλά από τα όνειρα που είχαμε όταν ξεκινούσαμε το ταξίδι της Kaizen Gaming να γίνονται πραγματικότητα. Είμαστε μια εταιρεία που απασχολεί σήμερα περισσότερους από 2.500 ανθρώπους. Έχουμε στηρίξει δεκάδες αθλητές στις προσπάθειές τους να κατακτήσουν τους στόχους τους. Σήμερα προχωράμε στην πραγματοποίηση ενός ακόμη ονείρου, με την ίδρυση του Kaizen Foundation, καθώς είμαστε σε θέση πλέον να συνεισφέρουμε στην κοινωνία πιο ουσιαστικά από ποτέ. Η εκκίνηση του Foundation έρχεται με τη μεγαλύτερη δωρεά που έχουμε πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα και η οποία θα αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο τις ζωές των παιδιών, των οικογενειών και του προσωπικού στο Παίδων Πεντέλης».

Η Kaizen Gaming βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία

Ο Πρόεδρος του Kaizen Foundation, κ. Πάνος Κωνσταντόπουλος, δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή λειτουργίας της η Kaizen Gaming βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία. H ίδρυση του Κaizen Foundation είναι η φυσική εξέλιξη, το επόμενο βήμα που μας επιτρέπει να πραγματοποιήσουμε ενέργειες σε μεγαλύτερη κλίμακα, που θα έχουν αντίκτυπο σε διεθνές επίπεδο. Είναι μεγάλη η συγκίνηση που ξεκινάμε από την Ελλάδα και από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Η ανακαίνιση αυτού του νοσοκομείου είναι ένα βήμα προς τη βελτίωση των συνθηκών υγειονομικής περίθαλψης για τα παιδιά. Ευχαριστούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία αυτή».

Διαβάστε επίσης 

Ά. Γεωργιάδης: Έτος προσλήψεων το 2024 για τον ΕΟΦ – Προτεραιότητα οι εγκρίσεις για φάρμακα και κλινικές μελέτες

Ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ μέσα σε κλινικές και νοσοκομεία – Το σχέδιο της Θεανώς Καρποδίνη για τον έλεγχο των δαπανών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.