Ανακαλούνται παρτίδες ειδικού βρεφικού γάλακτος από τον ΕΟΦ

Στην ανάκληση τριών παρτίδων ειδικής βρεφικής τροφής, προχώρησε ο  Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Όπως αναφέρεται σε  ανακοίνωση του ΕΟΦ, στις συγκεκριμένες παρτίδες εντοπίστηκαν αυξημένα επίπεδα πυριδοξίνης.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

“Αποφασίζουμε την ανάκληση των παρτίδων του παρακάτω πίνακα του προϊόντος Galactomin – 19 της Nutricia, επειδή ανιχνεύθηκαν αυξημένα επίπεδα βιταμίνης Β6 (πυριδοξίνη) σε συγκεκριμένες παρτίδες, τα οποία δεν συμμορφώνονταν με τις ενδείξεις της ετικέτας.

Αριθμός παρτίδας Ημερομηνία λήξης

111238943        20.10.2024
111293311        22.11.2024
111241114        04.04.2025

Η ανάκληση αφορά τα προϊόντα και τις παρτίδες που αναφέρονται στον παραπάνω πίνακα.

Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία έχει προβεί η εταιρεία.

Η εταιρεία Numil Hellas ΑΕ, ως διανομέας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του και να αποσύρει τους συγκεκριμένους κωδικούς από την αγορά.

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα του Lonarid

Στο μεταξύ, την ανάκληση συγκεκριμένης παρτίδας γνωστού αναλγητικού φαρμάκου ανακοίνωσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων για πιθανή ύπαρξη συσκευασιών κυψέλης (blisters), οι οποίες δεν είχαν τυπωμένες τις αντίστοιχες σημάνσεις.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, πρόκειται για το φαρμακευτικό προϊόν LONARID-N TAB (400+50+10)MG/TAB, η εν λόγω παρτίδα έχει τον κωδικό αριθμό F27279 και έχει ημερομηνία λήξης την 31η Αυγούστου 2028.

H ανάκληση αποφασίστηκε έπειτα από σχετικἠ ενημέρωση της εταιρείας και εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας Υγείας με στόχο την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης του Κατόχου της Άδειας Κυκλοφορίας BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ Μ.Α.Ε.

Διαβάστε επίσης 

Το παρασκήνιο για τα λεφτά του RRF και η αποκάλυψη του ΕΟΦ για τα φάρμακα

Καρκίνος του νεφρού: Τα νεότερα για τη θεραπεία ασθενών με υποτροπή ή μεταστατική νόσο

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.