Επιστημονική διημερίδα για την ποιοτική φροντίδα των νεογνών

Οι πλέον σύγχρονες και επικαιροποιημένες καλές οργανωτικές, λειτουργικές και κλινικές πρακτικές στη ΜΕΝΝ (Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών) σε συνδυασμό με την τεκμηριωμένη παροχή ασφαλούς, εξατομικευμένης και υψηλής ποιότητας φροντίδας θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον στην επιστημονική διημερίδα που διοργανώνει η Β΄Νεογνολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, στις 2 και 3 Φεβρουαρίου, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

Η διημερίδα που έχει τίτλο «Σύγχρονες εξελίξεις στη ΜΕΝΝ: Προκλήσεις και στρατηγικές στη φροντίδα των νεογνών», θα δώσει έμφαση στη διεπιστημονική συνεργασία και την υιοθέτηση του οικογενειοκεντρικού μοντέλου λειτουργίας για την επίτευξη της βέλτιστης έκβασης των νοσηλευόμενων νεογνών. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν και κλινικά φροντιστήρια κρίσιμων κλινικών και μη κλινικών θεμάτων αλλά και το σεμινάριο Neonatal Life Support, που είναι πιστοποιημένο από το European Resuscitation Council.

Η διημερίδα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας, του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος.

Η συμμετοχή στη διημερίδα και την παρακολούθηση των κλινικών φροντιστηρίων είναι δωρεάν.

Σεμινάριο Neonatal Life Support

Το σεμινάριο Υποστήριξης της Ζωής των νεογνών (Neonatal Life Support-NLS) έχει διαμορφωθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council-ERC) σύμφωνα με τις Κατευθυντήριες Οδηγίες του.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο NLS απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται τακτικά ή συχνά με τα Νεογνά.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει:

  • Διαλέξεις
  • Επιδείξεις δεξιοτήτων από τους εκπαιδευτές
  • Σταθμούς δεξιοτήτων και πρακτική άσκηση σε προπλάσματα
  • Επιδείξεις – Προσομοιώσεις σεναρίων (Demo) από τους εκπαιδευτές
  • Προσομοιώσεις αντιμετώπισης περιστατικών ανάνηψης νεογνού- Σενάρια από μικρές ομάδες εκπαιδευομένων
  • Συζητήσεις σε μικρές ομάδες εκπαιδευομένων
  • Συνεχιζόμενη αξιολόγηση καθ΄όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου με γραπτές και πρακτικές εξετάσεις.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση των μηχανισμών άπνοιας των νεογνών και η αντιμετώπισή της. Επιπλέον διδάσκεται η αξιολόγηση της κατάστασης των νεογνών και η αναγνώριση αυτών που απαιτούν εξειδικευμένη βοήθεια. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προτυποποιημένη αναζωογόνηση των νεογνών με την επαρκή υποστήριξη της αναπνοής, την εφαρμογή θωρακικών συμπιέσεων και τη χορήγηση φαρμάκων.

Διαβάστε επίσης 

ΠΟΥ: Σε τέλμα οι προσπάθειες να μειωθούν οι θάνατοι μητέρων και νεογνών στην εγκυμοσύνη

33 νοσήματα θα περιληφθούν στο πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου νεογνών – Σήμερα καλύπτονται μόνο 4 ασθένειες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.