Μέγαρα: Μάχη με τη ζωή δίνει το 4χρονο αγόρι που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον πατριό του

Εξαιρετικά κρίσιμη, χαρακτηρίζεται η κατάσταση του 4χρονου αγοριού από τα Μέγαρα, το οποίο νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του “Αγλαΐα Κυριακού”, έπειτα από κακοποίηση που υπέστη από τον σύντροφο της μητέρας του, ο οποίος αναζητείται από την αστυνομία.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το νοσοκομείο, το παιδί από τα Μέγαρα μεταφέρθηκε από το Θριάσιο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και νοσηλεύεται σε κώμα στη ΜΕΘ, μετά την άγρια κακοποίηση που δέχθηκε από τον σύντροφο της μητέρας του.

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν 

Ο ανήλικος, άρρεν, (Χ.Ρ.), Ρομά, 4 ετών, την 10/01/2024 (17:30 hrs) διακομίσθηκε μέσω Σ/ΕΚΑΒ, από Γ.Ν. Θριάσιο στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ», με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Στο Γ.Ν. Θριάσιο (Αρχική διακομιδή), διαπιστώθηκε επηρεασμένο επίπεδο συνείδησης και βαριά νευρολογική σημειολογία, διασωληνώθηκε αμέσως και υπεβλήθη σε απεικονιστικό έλεγχο όπου η αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιά και εγκεφαλικό οίδημα.

Εισήχθη αμέσως στη Μονάδα του Γ.Ν.Π.Α. «Π. & Α. Κυριακού», ετέθη σε αποιδηματική φαρμακευτική αγωγή και υπεβλήθη εκ νέου σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου με σταθερά ευρήματα. Βρίσκεται σε βαριά κρίσιμη κατάσταση και εμφανίζει πολλαπλές κακώσεις με ασαφή μηχανισμό κάκωσης.

Στο “Αγλαΐα Κυριακού” νοσηλεύονται και τα αδέλφια του 

Όπως έγινε γνωστό από το νοσοκομείο, στις 5 σήμερα το πρωί διακομίστηκαν στο νοσοκομείο οι τρεις ανήλικοι αδελφοί του: ένας 11χρονος, ένας 10χρονος και ένας 8χρονος, ο οποίος μάλιστα διαγνώστηκε με κάταγμα στο χέρι και αντιμετωπίστηκε χειρουργικά. Τα παιδιά νοσηλεύονται στο Ορθοπεδικό τμήμα, συνοδευόμενα από τη μητέρας τους.

Η κατάσταση της υγείας τους είναι σταθερή και – με εισαγγελική παραγγελία – υποβλήθηκαν σε εξέταση για μεταδοτικά νοσήματα, παιδοψυχιατρική εκτίμηση και ιατροδικαστική εξέταση.

Σημειώνεται πως, η Αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του φερόμενου ως δράστη, αρχικά στην περιοχή Βλυχός στα Μέγαρα, όπου διαμένει η οικογένεια με τα άλλα τρία ανήλικα παιδιά της μητέρας, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό αν έχει συλληφθεί.

Διαβάστε επίσης 

Μελατονίνη σε παιδιά: Είναι ασφαλής;

Στρεπτόκοκκος και RSV οι πιο συχνές αιτίες λοιμώξεων στα παιδιά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.