Κατέληξε 4χρονος με RSV και στρεπτόκοκκο – UPD Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Πέθανε τα ξημερώματα 4χρονος με λοίμωξη του αναπνευστικού. Το άτυχο παιδί είχε μεταφερθεί από την Καβάλα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με βαριά συμπτώματα, κυρίως υψηλό πυρετό.

Αρχικά οι γονείς πήγαν το παιδί να το δει ιδιώτης γιατρός και στη συνέχεια παρέμεινε για ένα βράδυ στο Κέντρο Υγείας Πρίνου. Την επόμενη μέρα ο 4χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας, όπου οι γιατροί τον διασωλήνωσαν. Στη συνέχεια, ωστόσο, αποφασίστηκε η διακομιδή του στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, καθώς εκεί λειτουργεί η μοναδική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων της Βόρειας Ελλάδας.

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το αγοράκι δεν κατάφερε να ζήσει. Τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι είχε εμφανίσει επιπλοκές από αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV).

Φως στα αίτια του θανάτου αναμένεται να δώσει η νεκροψία – νεκροτομή.

4χρονος: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε πριν από λίγο το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, αναφέρονται τα εξής:
“Άρρεν 4,5  ετών μεταφέρθηκε από τους οικείους του στο κέντρο υγείας Πρίνου κατά τις βραδινές ώρες της 6ης Ιανουαρίου, με κλινική εικόνα εμπύρετης βρογχιολίτιδας, όπου και αντιμετωπίστηκε αρχικά.
Λόγω επιδείνωσης της κλινικής εικόνας κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο ΓΝ Καβάλας. Λόγω περαιτέρω επιδείνωσης της γενικής κατάστασης, με επιμονή  του εμπύρετου, αναπνευστική δυσχέρεια και συνοδό αιμοδυναμική αστάθεια, αποφασίστηκε η διασωλήνωση  του ασθενούς και  η διακομιδή του για περαιτέρω  υποστήριξή του στη ΜΕΘ Παίδων του Γ.Ν.Θ  Ιπποκράτειο.
Ο ασθενής εισήχθη στις 7 Ιανουαρίου απογευματινές ώρες σε πολύ βαριά γενική κατάσταση. Παρά  τις προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και  τη μέγιστη αναπνευστική  και λοιπή υποστήριξη κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα.
Από ειδική μικροβιολογική εξέταση των βρογχικών εκκρίσεων, που πραγματοποιήθηκε στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, προέκυψε θετικό αποτέλεσμα για RSV (αναπνευστικό συγκυτιακό ιό) καθώς και για πυογόνο στρεπτόκοκκο (streptococcus pyogenes).
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας  συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και τη συμπαράστασή μας στο βαρύ πένθος τους.
Εκ της Διοικήσεως του Νοσοκομείου”.

Διαβάστε επίσης

Εκτόξευση ιώσεων, ανησυχία για το άνοιγμα των σχολείων – Αναμένεται κι άλλη έξαρση

Κατέληξε η 17χρονη μαθήτρια που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.